‘Taste’ te klein voor mijn smaak

Een groot pluspunt van de beurs was de aankleding, want die was top!

Een groot pluspunt van de beurs was de aankleding, want die was top!

Taste of Christmas, de eerste editie die dit jaar in de Jaarbeurs in Utrecht gehouden werd, miste een paar dingen. Om echt indruk te maken had het oppervlak en het aantal standhouders zeker drie keer zo groot moeten zijn. De belofte van proeverijen werd nauwelijks waargemaakt. Want wie dacht dat hij met de 12,50 entree voor deze overdekte kerstmarkt de maag kon vullen, die kwam bedrogen uit. Er waren her en der wat hapjes, maar voor de echte trek moest de beurs getrokken worden. Drie worsten, een halve schep aardappelpuree en twee blikjes cola leverde een rekening van 25 euro op.

Natuurlijk, het was er gezellig en de sfeer werd verhoogd door de kunstmatige duisternis en de vele kerstbomen, maar de echte kracht (en waar voor je geld) kwam van de verschillende kook demonstraties die gedurende de dag gegeven werden. Voor koks kan dit een leuke paar uur opleveren (want een dag hou je het hier niet uit), omdat die verrijkt terugkomen met kennis waarmee ze hun huisgenoten een voldaan gevoel kunnen geven. En dat niet alleen tijdens de kerstdagen. Het meest hebben we genoten van de aankleding van de hele beurs, want die was perfect, en van de show van de Franse (Nederlandstalige) kok Alain Caron. Die ontpopte zich voor het publiek bij de kookdemonstratie van pompoensoep tot een ware entertainer.

Wie zelf nog wil kijken kan zondag nog tot 22 u terecht. Meer info www.tasteofchristmas.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.