Meest gemaakte fouten bij online boekingen

Reizigers met hun bagage op Schiphol. Foto: Elkedagvakantie


Er gaat meer fout tijdens het boeken van een vakantie dan je zou denken. De kleinste foutjes tijdens het boekproces kunnen dure problemen geven. Holidayguru.nl stelde een lijst samen van de meest gemaakte fouten tijdens het online boeken van een vakantie.

1. Vergelijk altijd de prijzen.
Ga niet meteen voor de eerste aanbieding die je tegenkomt! Het boeken van een vakantie kan natuurlijk iets opwindends zijn en je kan gemakkelijk te enthousiast zijn tijdens het boeken. Het vergelijken van verschillende websites en aanbieders is een stuk slimmer. Reisblogs en zoekmachines zijn erg handig bij het zoeken naar de beste vakantiedeal.

2. Beoordelingen zijn belangrijk.
Kijk zeker niet alleen naar de sterbeoordeling van een accommodatie. Het is altijd zinvol om even door de beoordelingen van voorgaande bezoekers te scrollen. Wanneer een accommodatie een bepaalde reputatie (goed of slecht) na een paar duizend beoordelingen, dan hebben ze vast iets gedaan om dit te verdienen. Probeer de ‘gouden middenweg’ te vinden.

3. Controleer altijd je gegevens.
Zorg ervoor dat je geen fouten maakt bij het spellen van je naam, e-mailadres, woonadres enzovoort. Wijzigingen in deze informatie kunnen erg kostbaar en tijdrovend zijn. Check ook of je je uitgaande en inkomende vluchten in de juiste volgorde hebt geselecteerd.

4. Controleer al je inboxen.
Als je geen boekingsbevestiging ziet verschijnen in je inbox, dan kan het altijd zijn dat hij in je ongewenste e-mail map terecht is gekomen. Zorg er ook voor dat je mailbox niet helemaal vol is, hierdoor kan je geen nieuwe mail meer ontvangen.

5. Navigeer voorzichtig over een website.
Zorg er altijd voor dat je geen vakjes aankruist die je niet aan moet kruisen. Dit gebeurt vooral veel tijdens het boeken op de mobile telefoon. Dropdown-menu’s en informatievakjes kunnen gemakkelijk worden geactiveerd met een roekeloze veeg van je vinger.

6. Boek binnen de mogelijkheden.
Controleer altijd de verschillende betalingsmogelijkheden van verschillende vakanties. Zorg dat je niet over je kredietlimiet gaat wanneer je vooraf betaalt. Zorg er ook voor dat je bij een betaling in termijnen elke betaling plaat kan vinden op de vereiste datum.

7. Let op de extra kosten.
Controleer de hotel- of boekingswebsite op ‘resortkosten’ voordat je de betaling uitvoert. Let ook op met de verschillende stads- of toeristenbelastingen die vaak nog in het hotel betaald moeten worden. Hier is helaas geen weg omheen – het is gewoon de wet.

8. Plan je transfers.
Wanneer de transfers niet inbegrepen zijn in het vakantiepakket, zorg er dan voor dat je weet wat de beste manier is om naar je hotel te komen. Zoek van tevoren uit welke lokale transport opties er zijn. Het is nooit leuk om vast te zitten op een luchthaven.

9. Houd rekening met het bagagebeleid van luchtvaartmaatschappijen.
Als bagage niet is opgenomen in een vakantiepakket, controleer dan altijd het bagagebeleid van de luchtvaartmaatschappij. Extra kosten voor het overschrijden van het toegestane gewicht komt helaas vaak voor.

10. Zorg ervoor dat je documenten op orde zijn.
Vakantiebestemmingen zoals Canada en de VS vereisen een reisvisum om toegang tot het land te krijgen. Controleer altijd nog een keer of je bestemming naar keuze dit vereist wanneer je buiten de EU reist.

Na het investeren van een beetje tijd en oplettendheid kan het je zonder problemen een online boeking voltooien. Houd je aan de bovenstaande richtlijnen en zorg ervoor dat je geen vakantie gerelateerd horrorverhaal hoeft te vertellen tijdens de volgende familieverjaardag.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.