Kampeerders kunnen vanaf dit weekend ‘terug naar de basis’ op Beekse Bergen en Dierenbos

Kampeerders kunnen vanaf dit weekend 'terug naar de basis' op Beekse Bergen en Dierenbos 8
‘We willen zoveel mogelijk een festival-sfeer scheppen’, zegt de organisatie. Foto: Beekse Bergen

Een idyllische locatie, geen drukte en alleen het geluid van vogels. Steeds meer kampeerders verlangen naar plekken waar ze de rust en vrijheid van de natuur ervaren, het zogenaamde ‘bamping’.  Bij Vakantiepark Beekse Bergen en Vakantiepark Dierenbos kunnen kampeerders vanaf komend weekend in een natuurlijk omgeving hun tent opzetten en de hangmat ophangen.

‘Bamping’ is een samentreksel van ‘Back to Basic’ en ‘camping’. Het is de tegenhanger van het op meer luxe gerichte ‘glamping’. Terug naar de natuur en duurzaamheid staan hierbij centraal.  

Back to Basic 

Op Vakantiepark Beekse Bergen kunnen kampeerders op de nieuwe Back2Basic camping hun tent neerzetten tussen de bomen, of aan de kant van het Victoriameer. “Ons nieuwe terrein heeft geen vaste plekken, geen stroom bij de tent, geen afgekaderde veldjes”, vertelt Maikel Claassens, general manager van Vakantiepark Beekse Bergen. 
Op het Back2Basic-terrein zijn toiletten, warme douches en plekken om elektrische apparatuur op te laden. “Maar verder is het echt terug naar de basis”, legt Claassens uit. “Kampeerders, die alleen met de tent kunnen komen, kunnen vissen, met een bootje het water op, hutten bouwen, barbecueën.”

Voor mensen die nog meer een met de natuur willen zijn, zullen er bushcraft-workshops worden gegeven, waar deelnemers leren overleven in en met de natuur. Claassens: “Het is echt even buiten en met elkaar, zowel voor gezinnen, koppels en vrienden als voor grotere gezelschappen zoals bedrijven, scholen of scoutinggroepen.” 

Festivalsfeer 

Ook bij Vakantiepark Dierenbos kunnen kampeerders de nieuwe manier van kamperen ervaren. Op Beleveniscamping Vuurvlinder kunnen gasten bij de centrale plek samenkomen, ontspannen in een hangmat of samen sporten. Ook dit terrein is alleen voor tenten toegankelijk, al zijn er hier wel vaste plekken met elektriciteit. 
“We willen een festivalsfeer creëren”, vertelt Annouk Smeets, general manager bij Vakantiepark Dierenbos. “Dat ontspannen gevoel, met je blote voeten in het gras, slingers van vlaggetjes en lampjes, echt even helemaal weg uit de hectiek van de dag.” 

Dan dit nog

AIRBORNE MUSEUM – Het is inmiddels alweer meer dan een jaar geleden dat het Airborne Museum in Oosterbeek voor de eerste keer zijn deuren sloot vanwege COVID-19. Het museum is wederom voor een lange tijd gesloten. Ondanks het feit dat het Airborne Museum helaas geen bezoekers kan ontvangen, is er achter de schermen hard gewerkt aan het realiseren van de tentoonstelling ‘De Connectie’. In de selectie voor ‘De Connectie’ heeft niet het Airborne Museum, maar een aantal gastconservatoren die het museum een warm hart toedragen, de keuze gemaakt. Met welke stukken uit de collectie voelen zij deze connectie met de geschiedenis van de Slag om Arnhem het sterkst? Dit toont ‘De Connectie: onze objecten, hun verhaal‘.

ARTZUID AMSTERDAM – De zevende editie van ARTZUID start op 1 juli 2021. Door de coronamaatregelen gaat de tweejaarlijkse beeldenroute in Amsterdam Zuid zes weken later dan gepland van start. De nieuwe aanvangsdatum is vastgesteld in overleg met de gemeente en is onder voorbehoud van de dan geldende coronamaatregelen. De tentoonstelling duurt tot en met 17 oktober 2021. Voor ARTZUID 2021 is een éénrichting wandelroute ontwikkeld en de beelden worden minimaal 50 meter van elkaar gepositioneerd. De 5 km lange route loopt over de Apollolaan en de Minervalaan met uitlopers naar de Zuidas, de Churchilllaan en het Stadionplein. 

ELIZA NAAR FRANKRIJK – Reisorganisatie Eliza was here, volgens eigen zeggen specialist in het aanbieden van kleinschalige en unieke vakantieaccommodaties, breidt haar aanbod uit met acht accommodaties in Frankrijk. Daarmee is Frankrijk het achtste land waar Eliza was here kleinschalige ‘weg van de massa’-vakanties aanbiedt. Vanaf vandaag kunnen reizigers een vakantie boeken naar acht van de mooiste plekjes van Frankrijk, waaronder een charmante wijnboerderij en een romantisch chateau. De reisorganisatie was al actief in Griekenland, Italië, Cyprus, Malta, Spanje, Portugal en sinds vorig jaar Nederland, en voegt daar nu dus voor het eerst Frankrijk aan toe. 

Nieuwsoverzicht

  • Weer even op reis: dit is het New York van Emil Landman (interview) (Oor Magazine)
  • Wij vertrekken: zo liep het buitenlandse avontuur van deze 9 Brabanders af (Omroep Brabant)
  • Thailand: “Phuket open voor gevaccineerde toeristen vanaf 1 juli” (News Monkey)
  • Erwin Hymer Group dit jaar niet aanwezig op grote kampeerbeurzen (Kampeerzaken)
  • Coronaproof vakantievieren in een camper is in trek: ‘Je bent van niemand afhankelijk’ (Trouw)
  • Dit gezin trekt met een omgebouwde brandweerwagen door Europa: ‘We nemen whisky mee voor als we hulp nodig hebben’ (BD.nl)*

VIDEO | Zo verrijken recreatiebedrijven in Oost-Nederland hun eigen site makkelijk

Hoe handig zou het zijn als je als ondernemer uit Overijssel je niet druk hoeft te maken over tips en routes uit de omgeving van jouw bedrijf? Daar hoeven ondernemers zich ook niet meer druk om te maken met de VisitOost online minigids. Deze is binnen 2 minuten gemaakt en daarna gemakkelijk te integreren in de website. Hier boven een voorbeeld van hoe het werkt. Via www.visitoost.nl/embed is de widget aan te vragen 

Weekendradio via Hit100.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.