De 5 mooiste fietsroutes van Nederland

Fietsen in Nederland. Foto: Elkedagvakantie


Uit onderzoek van Fietsnetwerk is gebleken welke fietsroutes in Nederland het populairst zijn. Daarvan is een top vijf gemaakt. De fietsroute ‘Bijna in België’ staat op nummer één is daarmee het meest gefietst, gevolgd door de fietsroutes ‘Ontdek je plekje in de Achterhoek’ en ‘De Groeten uit Groet’.

Binnen de doelgroep is tevens onderzoek gedaan waar men het liefst op de fiets stapt om een route te gaan fietsen met gebruik van het fietsknooppunten systeem. Van de respondenten geeft 13,62% aan het liefst te gaan fietsen in de provincie Gelderland. Andere gewilde regio’s zijn Drenthe en Limburg, respectievelijk 11,52% en 10,60%. Flevoland is met 2,71% de minst gewilde provincie om een knooppuntenroute te fietsen.

Top 5 fietsroutes

Uit onderzoek binnen het platform van Fietsnetwerk.nl zijn de volgende fietsroutes als meest populair uit het onderzoek gekomen:

  1. Fietsroute Bijna in België (Noord-Brabant)
  2. Fietsroute Ontdek je plekje in de Achterhoek (Gelderland)
  3. Fietsroute De Groeten uit Groet (Noord-Holland)
  4. Fietsroute Mookerhei en Mookerplas (Limburg)
  5. Fietsroute Met Meer Veluwe (Gelderland)

Stijging gebruik Fietsroute App

Hetzelfde onderzoek wijst uit dat het gebruik van fietsroute apps explosief aan het stijgen is. Van het totaal aantal gereden routes wordt al ruim 21% met behulp van een fietsroute app gefietst. De voordelen die genoemd worden zijn; het niet meer te hoeven printen of opschrijven van knooppuntnummers en de digitale routebegeleiding. Daarnaast spreekt het fietsers aan om de horeca onderweg altijd bij zich te hebben.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.