10 (extra) tips (en foto’s) #Vakantiebeurs 2015


Bovenstaande video werd vertoond bij de presentatie in Utrecht.

Een hoog 'pakken-gehalte' en standaard-vragen bij de presentatie van de start van de Tour de France in Utrecht. Daar had -gezien de hoeveelheid aanwezige pers - publicitair véél meer uit gehaald kunnen worden. Foto: Sander Lindenburg

Een hoog ‘pakken-gehalte’ en standaard-vragen bij de presentatie van de start van de Tour de France in Utrecht. Daar had -gezien de hoeveelheid aanwezige pers – publicitair véél meer uit gehaald kunnen worden. Foto: Sander Lindenburg


Is het leuk? Ja. Is het verrassend? Nee. De Vakantiebeurs 2015 blijkt in veel opzichten een kopie van voorgaande edities. Vooral in de hallen over de verre bestemmingen had ik het idee dat ze de tropische huisjes zo weer uit de stalling tevoorschijn hadden gehaald. Stof er af blazen en klaar. Prettig is wel dat er ditmaal meer ruimte is ingericht voor de ‘Camping in the dark’, omdat in zo’n half verduisterde hal met een bijna echte camping wel de vakantiesfeer weet te laten ontstaan. En natuurlijk was de culinaire route de moeite waard en de vele wedstrijden (gratis vliegreizen!) en dansshows zorgden voor (ont)spanning.

Het kan door het druilerige weer gekomen zijn, maar het leek wel alsof alles erg stroperig verliep op de eerste dag van het nationale vakantiefestijn. De openingshandeling door minister Koenders begon bijna een half uur te laat en dat werkte weer door in de presentatie van de start van de Tour de France deze zomer in Utrecht. Hoewel de Fransen spectaculaire filmpjes hadden meegenomen om het sportevenement te promoten, wilde het bij die presentatie ook niet echt knetteren. En dat terwijl er toch meer dan genoeg leuks rond dat gebeuren om de Domtoren te melden valt, zie: utrecht2015.com en www.tourdefranceutrecht.com.

Dus ‘don’t get your hopes up to high’. Mik gewoon op een leuke dag uit en dan is het prima. Om je een idee te geven wat je in de Jaarbeurshallen tot komende zondag (18 januari 2015) kunt verwachten hierbij 10 tips en foto’s.

Spanje is een van de gastlanden van dit jaar en begon de dag dan ook met een dans.

Spanje is een van de gastlanden van dit jaar en begon de dag dan ook met een dans.

Minister Koenders verricht de officiële opening.  Foto: Sander Lindenburg

Minister Koenders verricht de officiële opening. Foto: Sander Lindenburg

1. Sinds een jaar kunnen Nederlanders zich online registreren om beter op de hoogte te worden gehouden van de situatie in de landen waar zij zijn. Afgelopen zomer is een vernieuwde reisadvies-app voor de smartphone geïntroduceerd. De reisadviezen zijn helder geschreven, met kleurcoderingen voor de veiligheidssituatie. ‘De komende tijd gaan we een eenvoudiger alerteringssysteem en een nog verder verbeterde app introduceren. Op deze app komt ook een contactknop waarmee 24/7 rechtstreeks contact gelegd kan worden met mijn ministerie’, aldus Koenders in zijn toespraak.

Verschillende reisbedrijven hadden een heel arsenaal aan attributen uit de kast gehaald.

Verschillende reisbedrijven hadden een heel arsenaal aan attributen uit de kast gehaald.

En natuurlijk, daar was ie weer, het bekende Volkswagenbusje dat symbool is geworden voor een zorgeloze vakantie.

En natuurlijk, daar was ie weer, het bekende Volkswagenbusje dat symbool is geworden voor een zorgeloze vakantie.

Camping by night, een hal vol sfeer.

Camping by night, een hal vol sfeer.

2. Bij bovenstaande foto, www.steel-brothers.nl verhuurt Land Rover Defenders voor een vakantie, weekendje weg of dagtrip.

Met een beetje show aandacht vragen voor 'de echte dierenvakantie'.

Met een beetje show aandacht vragen voor ‘de echte dierenvakantie’.

3. www.huisdieropvakantie.nl belooft ‘echte dierenvakanties bij zorgvuldig geselecteerde dierenhotels’.

Een stoere kar om mee over IJsland te rijden.

Een stoere kar om mee over IJsland te rijden.

4. Amazingtours.is belooft onder andere een jacht op het Noorderlicht met bovenstaande jeeps.

België wil onder andere aandacht op Waterloo vestigen.

België wil onder andere aandacht op Waterloo vestigen.

Met een beetje fantasie zit je zo in een wildwaterbaan...

Met een beetje fantasie zit je zo in een wildwaterbaan…

5. Voorafgaand aan de Grand Départ van de Tour de France in Utrecht kan je over een deel van het parcours fietsen.
Je kunt je inschrijven t/m 18 juni 2015. Inmiddels hebben zich meer dan 2000 (amateur)wielrenners ingeschreven.

6. De winnaars van de Vakantiebeurs Awards 2015 zijn op 13 januari, de eerste vakdag van de Vakantiebeurs, tijdens het Vakantiebeurs Feest in de Jaarbeurs bekend gemaakt. Bijna 2600 consumenten hebben online gestemd op 18 genomineerden in zes categorieën. De zes winnaars zijn Travel4 Change, categorie Verre bestemmingen; Baja Bikes categorie Steden & Cultuur; Norge Reiser categorie Cruises & Zeilen; Aktiva Tours, categorie Outdoor & Sport; Erfgoed Bossem, categorie Familie & Kinderen en in de categorie Kampeer & Camping de Jong Intra Vakanties.

7. TenCate Outdoor Fabrics levert Rent-a-Tent als eerste kampeertouroperator digitaal geprint tentdoek voor bungalowtenten die in Europa worden verhuurd aan kampeerliefhebbers. Op het Camping by Night evenement tijdens de Vakantiebeurs 2015 deze week in Utrecht kunnen consumenten al kennismaken met meer kleur voor sfeervol kamperen. Digitale printtechnieken maken het mogelijk om doelgroepgerichte kampeersferen te realiseren op campings en glampinglocaties in binnen- en buitenland.

8. NBTC-NIPO Research verwacht dat Nederlanders in 2015 evenveel vakanties gaan ondernemen als in 2014. Daarmee komt een eind aan de lichte dalingen van de afgelopen twee jaar. Echt herstel van de vakantiemarkt zal echter nog wat langer op zich laten wachten. Dit baseert NBTC-NIPO Research onder meer op grootschalig onderzoek naar de vakantie-intentie van de Nederlander voor 2015. Tijdens de Vakdag van de Vakantiebeurs werd dit bekendgemaakt.

9. Een week lang een Franse droomvilla winnen, overheerlijke kazen en wijnen proeven of de benen uit je lijf trappen om wielrenkampioenen digitaal te verslaan in de prestigieuze Tour de France. In de Frankrijk stand is tijdens de Vakantiebeurs al bijna net zoveel te beleven als in het land zelf. Voor meer informatie over de Franse evenementen in 2015 zie www.rendezvousenfrance.com.

10. Houd WOW air goed in de gaten tijdens de vakantiebeurs 2015 want er bestaat de kans dat zij met jou gaan ‘flirten’. De IJslandse vliegmaatschappij staat deze week in de jaarbeurs in Utrecht en zal bezoekers gaan verleiden met een flirt button. Word jij opgemerkt en krijg jij de button met de tekst ‘You are WOW let’s meet in Iceland’ op je jas geplakt ga dan naar de stand van WOW air. Van dinsdag t/m vrijdag kun je jouw gegevens bij de stand achterlaten en kans maken op twee tickets naar IJsland.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.