Test: Rond de wereld vliegen op zon-energie

De Solar Impulse 2, een vliegtuig dat is voorzien van 17.000 zonnepanelen en 633 kilo aan lithiumbatterijen, is vanmorgen vertrokken van de luchthaven van Abu Dhabi. De twee Zwitserse piloten maken met dit door zonne-energie aangedreven vliegtuig een vlucht rond de wereld. Het tweekoppige team van de Solar Impulse – Bertrand Piccard en André Borschberg – zullen elkaar afwisselen bij het vliegen. De reis, die in twaalf etappes wordt afgelegd, zal naar verwachting ongeveer vijf maanden duren. De topsnelheid van het toestel is 140 km per uur. Het is nu onderweg naar de hoofdstad van Oman, waar het aan het eind van de dag moet aankomen. De cockpit van het toestel is net 3,8 kubieke meter groot, niet veel meer dan een ouderwetse telefooncel.

Zie ook:
Solar Impulse Pacific crossing will be ‘flight of my life,’ says pilot

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.