Bijzondere zomeractiviteit in Franse bergen: *Blob*

Het is Frankrijk er alles aan gelegen om ook in de zomervakantie toeristen te lokken en verrassen. Daarvoor zijn ruim vantevoren de nodige acties bedacht. Hierbij een overzicht van wat er in de zomer van 2015 te beleven valt. Van cani-karten tot gelanceerd worden op een gigantisch luchtkussen.

1. Adrenaline in het water: de Blob Jump
Word een menselijke katapult op de Blob Jump in Tignes en Métabief: één persoon ligt op een luchtkussen in het water, de ander springt van een hoogte op het kussen en lanceert de ander.

2. Via cordata in een oude mijn
Vlak bij Les 2 Alpes wordt avontuur met geschiedenis gecombineerd. Kinderen vanaf 10 jaar dalen via de via cordata af in de mijnschachten van de Grand Clos en leren alles over de geschiedenis van de mineralenextractie die maar liefst 500 jaar teruggaat.

3. Zen in de bergen
Naast avontuurlijke activiteiten is het indrukwekkende natuurschoon van de bergen ook uitermate geschikt om tot rust te komen. In de Queyras wordt wandelen gecombineerd met Qi Gong-sessies, terwijl je in Venosc en Bonneval wandelen afwisselt met Reiki-meditatie. In Brides-les-Bains en Sainte Foy Tarentaise wordt wandelen met yoga gecombineerd en in La Rosière vind je een speciale zen-wandeling.

4. Zomerse huskysledetocht
Huskysledetochten een typische winteractiviteit? Niet in de Hautes Alpes. Je neemt plaats op een zogenaamde cani-kart, een soort sleetje op wielen, waarna een begeleider de kart bestuurt. Vooral jonge dierenvrienden kunnen geen genoeg krijgen van deze activiteit.

5. Pluk je lunch!
Welke planten kun je eten, en hoe moet je ze bereiden? Een vraag die beantwoord wordt tijdens een themawandeling over de flora in de Franse bergen. Dergelijke wandelingen worden op verschillende plaatsen georganiseerd, en in Morzine is er zelfs een ochtendvullend programma waarbij je eerst planten plukt en ze daarna leert bereiden tijdens een kookworkshop in de open lucht.

6. Ontdek het werelderfgoed van Briançon per e-bike
Tijdens deze nieuwe tocht van een dagdeel ontdek je de vestingwerken van Briançon per elektrische mountainbike. De paden waar je over fietst waren vroeger militaire wegen, maar zijn tegenwoordig nog slechts bospaden. Een mooie mix van natuur en cultuur.

Foto: andyparant.com

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.