‘Hotelkamers in Nederland vaak vies’

Genieten van een verblijf in een hotel. Foto: Elkedgvakantie

Genieten van een verblijf in een hotel. Foto: Elkedgvakantie


Veel hotelkamers in Nederland zijn vies, constateert de Consumentenbond na onderzoek bij 30 hotels verspreid in 22 steden. Meer dan de helft van de onderzochte kamers is slecht schoongemaakt en 4 kamers zijn ronduit smerig.

Schimmel en vlekken op de muren. Dikke lagen stof op de vloer. Gele kringen, haren en zelfs bloedvlekken op het matras kwamen de onderzoekers tegen bij de hotelkamers die ze, incognito, boekten.

Hotel New Ocean Paradise in Rotterdam spant de kroon. Naast stof, rommel en vlekken op vloeren en deuren, vond de onderzoeker schimmel en vochtplekken op het beddengoed (molton) en bleek uit de laboratoriumtests dat er poepbacteriën (E. coli) op de douchevloer zaten. Bij Grand Hotel Central in Rotterdam zaten de matrassen vol vlekken en haren, en bij het omdraaien was een grote vlek opgedroogd bloed te zien. Het hotel is geschrokken van de resultaten en belooft beterschap. Andere hotels die bijzonder slecht scoorden zijn Delta Hotel en hotel Season Star in Amsterdam.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.