Reisblogs beoordeeld door Google

Reisblogs heb je in Nederland te kust en te keur. De meesten hebben hun eigen specialiteit. Sommige schrijven specifiek over één land of leeftijdsgroep. Of vestigen vooral de aandacht op wijnen, bieren of maaltijden. Anderen focussen alleen op cruise, caravans of wellness. Maar hoe pik je er nu de sites uit die er toe doen? Daarbij kun je de hulp van de ‘page rank checker’ van Google inroepen.

Google is wereldwijd verantwoordelijk voor een heel groot (op de hielen gezeten door Facebook) deel van het internetverkeer. De voorpagina van een site is steeds minder belangrijk geworden. Mensen komen een site binnen via een zoekopdracht (bij veel sites is dit 80% van het totale bezoek). Daar komt dan het belang van een hoge pagerank om de hoek. Hoe hoger de pagerank van een site, hoe groter de voorkeur die Google aan zo’n site geeft bij de uitkomsten.

Voor reisverhalen is internet van groot belang. Tijdschriften en kranten publiceren wel regelmatig verhalen over allerlei bestemmingen, maar pas als je er als reiziger aan toe bent ga je naar die verhalen op zoek. Van gedrukte media zijn die verhalen na 2 of 5 jaar niet meer te vinden. Bij reisblogs wel. Een verhaal kan kort na publicatie online misschien maar een tiental bezoekers krijgen, maar na verloop van jaren tienduizenden lezers hebben, een veelvoud van veel gedrukte media. Goede vindbaarheid en pagerank is dan dus belangrijk.

Sander Lindenburg van Elkedagvakantie.nl: “Elkedagvakantie.nl heeft een page-rank van 4 van Google gekregen. Daar ben ik bijzonder blij mee. In tegenstelling tot veel andere reissites zijn wij (ik maak de site samen met mijn dochter Hanneke) ‘heel breed’. We willen iedereen dagelijks een sprankje vakantiegevoel geven. Dat hij of zij denkt: ‘Ja, daar wil ik ook nog wel eens naar toe’.

“Ons motto is dan ook ‘Dromen & Doen’. We richten ons vooral op mensen die moeten werken, maar eigenlijk wel weg willen. In een volgende vakantie, maar ook volgend weekend. Daarom sturen we bijvoorbeeld elke middag de ‘Lunchtijdvideo’ rond, met een korte impressie van een land of een evenement. Het gaat met name om ‘bereisbare trips’. Natuurlijk een wereldreis komt ook wel voorbij, maar dat zijn dingen die je 1 of 2 x in je leven doet, omdat dat soort reizen duur zijn. En we schrijven over élk land, omdat dat in het belang van de reiziger en de bestemming zelf is. Iemand die normaal alleen over Italië leest kan via onze site op het idee komen van ‘Hé Zweden, dat is eigenlijk ook best leuk om eens te doen’. En dat onze producties op termijn veel kijkers trekken bewijst bijvoorbeeld de video die vorige zomer gemaakt werd van het Waterglijbanenpark in Avonturenpark Hellendoorn, dat nu meer dan 43.000 kijkers heeft gehad.”

Hier onder de lijst van Nederlandse reisblogs/-sites gerangschikt naar page-rank. Mocht ik er eentje vergeten zijn, dan hoor ik het graag.

www.reiskrantreporter.nl 5/10
www.travelvalley.nl 5/10
www.orpheuskijktom.nl 5/10

www.elkedagvakantie.nl 4/10
www.ciaotutti.nl 4/10
www.reisbijbel.nl 4/10
www.rondreis.nl 4/10
www.columbusmagazine.nl 4/10
www.aroundtheglobe.nl 4/10
www.stedentripper.com 4/10
www.reisgraag.nl 4/10

www.verkeersbureaus.info 3/10
www.reishonger.nl 3/10
www.droomplekken.nl 3/10
www.puuropreis.nl 3/10
www.backpackgek.nl 3/10

www.reisdoc.nl 2/10
www.stopandstare.nl 2/10
www.vakantie-met-kinderen.com 2/10

www.yourfuturepostcard.nl 1/10
www.yourambassadrice.com 1/10

www.reisjunk.nl 0/10
www.explorista.nl 0/10
www.travelbysan.nl 0/10
www.reismeisje.nl 0/10
www.nomadandvillager.com 0/10
www.wearetravellers.nl 0/10
www.travellust.nl 0/10
www.travelaroundwithme.com 0/10

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.