Königssee leuk uitje in Zuid-Duitsland

Tijdens je vaart over de Köningssee krijg je een demonstratie met een trompet. Foto: Elkedagvakantie

Tijdens je vaart over de Köningssee krijg je een demonstratie met een trompet. Foto: Elkedagvakantie


Soms moet je geluk hebben. Wij hadden dat in ieder geval bij ons bezoek aan de Königssee in het zuiden van Duitsland. Op zoek naar een leuk uitje tijdens een regenachtige vakantiedag kwamen we – dankzij de tip van een collega – op het plan om een bezoek te brengen aan dit tussen bergwanden ingeklemde meer.

Ter plekke bleek het een grotere toeristische attractie dan gedacht. Er waren enorme parkeerplaatsen, een langgerekte en nog vrij nieuwe winkelstraat, veel horeca en – uiteraard – een busladingen Japanse toeristen. Toen we bij de pier aankwamen van de rondvaartboten over het meer zat het ons mee: De kapitein wenkte ons en zei dat als we nu een kaartje zouden kopen we nog met deze vaart mee konden. Dus zonder wachtrijen of tijd te verliezen konden we aan boord.

App Königssee

De gids aan boord bleek zijn toelichting alleen in het Beiers te geven. Niet echt makkelijk te verstaan, maar daar kwam de moderne tijd weer om te hoek kijken: Het bleek uit de folders aan boord dat je een gratis app met een Engelstalige gids had kunnen downloaden voor de afvaart. Tipje dus voor iedereen die hier in zijn vakantie naar toe gaat: Download de app van de Königssee voor vertrek thuis of via de gratis wifi in de haven.

Akoestiek

Wie de Königssee bezoekt wordt getrakteerd op de bijzondere akoestiek op het water en de rotswanden rondom. Met de boot wordt halverwege de tocht naar de Sint-Bartholomeüskerk een stop gemaakt, waar een van de bemanningsleden op een trompet blaast om te laten hoe ver het draagt. Daarna gaat het verder naar de Sint-Bartholomeüskerk, die prachtig spiegelt in het water van het meer. Bij de kerk kun je verschillende (dag)wandelingen maken, onder andere naar een ijsgrot.

De Sint-Bartholomeüskerk aan de Köningssee weerspiegelt mooi in het water. Foto: Elkedagvakantie

De Sint-Bartholomeüskerk aan de Köningssee weerspiegelt mooi in het water. Foto: Elkedagvakantie

Diepte

De Königssee ligt in de gemeente Schönau am Königssee nabij de grens met Oostenrijk. Het is met 190 meter het diepste meer van Duitsland. Het meer is ongeveer 6 km lang en 1 km breed. Vrijwel heel het meer ligt in het Nationaal Park Berchtesgaden.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.