Goedkoper op vakantie in het hoogseizoen

Je kan veel besparen op je vakantie als je flexibel bent met wanneer je wil gaan.

Je kan veel besparen op je vakantie als je flexibel bent met wanneer je wil gaan.

Als je schoolgaande kinderen hebt kun je er niet omheen: het hoogseizoen. Dat is dan ook gelijk de periode waarin de prijzen omhoog schieten. Maar toch kun je met een beetje zoeken flink geld besparen. In het hoogseizoen is exact dezelfde reis in de ene schoolvakantieweek bijna de helft goedkoper dan in de andere. De redactie van WaarSchijntDeZonWel.nl onderzocht voor vijf populaire bestemmingen de prijsverschillen in de acht weken van de zomervakantie.

Prijsonderzoek
Voor het prijsonderzoek bestudeerde www.waarschijntdezonwel.nl de prijsontwikkeling gedurende het hele hoogseizoen van vijf populaire bestemmingen: Curaçao, Torremolinos in Spanje, Chersonissos in Griekenland, Side in Turkije en Sunny Beach in Bulgarije. Het blijkt dat je in de derde week van de zomervakantie 717 euro betaalt voor een 7-daagse vakantie naar Chersonissos, terwijl er voor exact hetzelfde pakket in week 8 slechts 400 euro afgerekend hoeft te worden. Dat is een prijsverschil van 317 euro. Bijna de helft goedkoper dus!

Duurste en goedkoopste weken
Week 3, 4 en 5 zijn over het algemeen de duurste weken. Afhankelijk van bestemming zijn week 1 en 8 stukken voordeliger, maar ook in week 2 of 6 en 7 liggen de prijzen soms al veel lager. Daardoor kost een vliegvakantie naar Curaçao met verblijf in een hotel in de tweede week 1287 euro, terwijl deze in week 8 nog maar 817 euro kost. Dat scheelt bijna 500 euro. Zelfs in week 7 hoeft voor deze reis al bijna 250 euro per persoon minder neergeteld te worden.

Nog een keer op vakantie
Omdat het prijsverloop is bekeken over de hele industrie, betreft het gemiddelde prijsverschillen die echter in grote lijnen wel bij alle reisorganisaties terug komen. De prijsbewuste zonvakantiezoeker kan door een goede planning dus veel besparen. In veel gevallen kan uit dit verschil het overgrote deel van de souvenirs, uitstapjes of drankjes en maaltijden betaald worden. Want zeg nou zelf; een verschil van 500 euro per persoon tikt bij een gezin van 5 personen flink aan. Daar kun je bijna nog een keer van op vakantie.

tabel prijsindex 2

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.