Brugse Zot stroomt nu gewoon onder stoep door!

Rondleiding bij de brouwerij van de Brugse Zot in Brugge. Foto: Elkedagvakantie

Rondleiding bij de brouwerij van de Brugse Zot in Brugge. Foto: Elkedagvakantie


Het heeft lang geduurd, maar dan is het nu dan toch zover: De droom van iedere bier liefhebber is uitgekomen, in Brugge stroomt het bier onder de stoep door. Voor den prijs van 4 miljoen euro heeft de brouwerij van de Brugse Zot een pijpleiding laten aanleggen van de brouwerij in het centrum naar de bottelarij, ruim drie kilometer verderop. Tot dusver werd het bier altijd met vrachtwagens naar de fabriek gebracht. Voordeel voor de gemeenschap is dus dat dat vrachtverkeer niet meer door de historische binnenstad hoeft.

“Als we hier de kraan openzetten, duurt het ongeveer 45 minuten tot het bier in de bottelarij is”, zegt topman Vanneste van brouwerij De Halve Maen tegen de VRT. “Het kan sneller, maar het bier moet rustig kunnen stromen.” De lage snelheid heeft te maken met het gist dat nog in het bier zit. Als de druk of snelheid hoger zou zijn, zou dat gevolgen kunnen hebben voor de kwaliteit van het bier, aldus een artikel bij de NOS.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.