Gravensteen in Gent wordt hipper

De entree van kasteel Gravensteen in gent. Foto: Elkedagvakantie

De entree van kasteel Gravensteen in gent. Foto: Elkedagvakantie


Hoe maak je een oud gebouw hip? Dat is de uitdaging waarvoor het stadsbestuur van Gent zich gesteld ziet. Het pas kasteel Gravensteen moet namelijk af van zijn stoffig imago. De 12de eeuwse burcht midden in de Belgische stad lokt jaarlijks 300.000 bezoekers. Gent telt op jaarbasis ongeveer een miljoen toeristen. Daarvan bezoekt zo’n derde het Gravensteen. De stad wil dat dat aantal verhogen naar 500.000 en doet dat met een miljoenen-investering. Het geld wordt gestoken in een aantal ingrijpende verbouwingen, virtual reality en audiogidsen. De verbouwing is pas in 2021 klaar, terwijl de nieuwe audiogidsen er in 2018 zijn.

Gravensteen ligt in het centrum van Gent. Foto: Elkedagvakantie

Gravensteen ligt in het centrum van Gent. Foto: Elkedagvakantie

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.