Heb je dit jaar wel aan Gitschberg Jochtal gedacht?


Iedereen houdt van een ander soort vakantie: terwijl de een zoveel mogelijk wil doen en zien, doet de ander het liever heel rustig aan. Maar wat alle vakantiegangers gemeen hebben is dat ze op zoek zijn naar ontspanning en willen ontsnappen aan het dagelijkse leven. Skiregio Gitschberg Jochtal biedt tal van mogelijkheden in het Italiaanse Zuid-Tirol

Op de 51 kilometer aan pistes, die zijn ontworpen voor alle niveaus, kunnen ervaren skiërs gebruik maken van snelle, moeilijkere afdalingen terwijl de vrijetijdsskiërs ontspannen van de brede, vlakkere pistes kunnen glijden. Snowboarders halen hun hart op in Snowpark F-Tech Jochtal en de kleintjes kunnen spelen met mascotte Gimmy, in het kinderparcour Woody Line. Daarbij is er voor toerskiërs genoeg ongerepte sneeuw voor het maken van spectaculaire beklimmingen en afdalingen.

In het donker

Dinsdagavond is het hoogtepunt van de week in Gitschberg Jochtal, want dan wordt een piste verlicht en gaat de skilift door tot 23:00 uur, waardoor skiërs tot laat in de avond afdalingen kunnen maken.
Liever wat minder snelheid? Ga dan langlaufen op de langlaufpaden in Vals en Meransen of kies voor snowshoeing, waarbij je met speciale sneeuwschoenen en stokken door de diepe, ongerepte sneeuw loopt. Gewoon wandelen kan natuurlijk ook: of je nu een intensieve wandeling maakt door de diepe sneeuw, kiest voor een rustige wandeling over een van de wandelpaden of een avondwandeling maakt in het licht van fakkels: iedere ervaring is uniek. Maak vervolgens je weg terug naar de vallei via een van de zes natuurlijke rodelbanen.

Knusse berghutten

Zoals verwacht in een skiregio, zijn er tal van gezellige skihutten op de bergen en in de valleien van Gitschberg Jochtal die de perfecte plek zijn voor een break tijdens het skiën of om te après-skiën. De gezellige restaurants bieden oprechte gastvrijheid en een moderne interpretatie van de charmante berghut romantiek. Panoramische uitzichten zijn uiteraard inbegrepen. De heerlijke Zuid-Tiroolse keuken bevat traditionele lekkernijen zoals zoete en hartige knödels, ‘Brettljause’ (een plankje met verschillende soorten vleeswaren en kaas) en de onmisbare schnaps. Leun achterover en geniet. Of ga na het eten direct de pistes weer op.

Voor evenementen in de alpenregio van Gitschberg Jochtal zie:
http://www.gitschberg-jochtal.com/de/almenregion/veranstaltungen.html

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.