Griekenland ontdekken met 5 ervaringen

Griekenland ontdekken met 5 ervaringen 9

Fietsen in Griekenland. Foto: Ikos


Ikos Resorts, dat recentelijk met de Traveler’s Choice Hotel Awards 2016 van TripAdvisor erkend werd als een van de allerbeste all inclusive resorts van Europa, ligt in de regio Halkidiki in het Noorden van Griekenland. Ikos Resorts heeft een lijstje gemaakt met vijf ervaringen om Griekenland te ontdekken :

​1. De regio Halkidiki sportief verkennen op de mountainbike
Wie dacht dat Halkidiki louter een strand- en cultuurbestemming was, kan verbaasd opkijken. Het schiereiland biedt een unieke combinatie van bergen en zee. En het klimaat is zacht. Halkidiki biedt 17 routes met de mountainbike voor al wie een beetje sportief is, van makkelijk tot moeilijk niveau. ​Elke route heeft zijn karakter, met wisselende landschappen en vegetatie, langs de zee, wetlands, olijfgaarden, pijnbomen, eikenbossen, authentieke dorpjes, katoenplantages, korenvelden. Ikos Resorts stelt gratis mountainbikes ter beschikking.

2. Kennismaken met innovatieve Griekse gastronomie
​Zoals liefde door de maag gaat, leer je Griekenland vaak waarderen dankzij de lokale keuken en bijpassende lokale wijnen. In elk van de Ikos Resorts is het restaurant ‘Ouzo’ de plaats bij uitstek om de fijnste Griekse smaken te leren kennen met een hedendaagse twist. ​De menu’s in ‘Ouzo’ zijn samengesteld door Michelin sterrenchef Lefteris Lazarou, die de Griekse keuken heeft vernieuwd en tot een hoger niveau heeft getild, in het bijzonder met gebruik van vissoorten die voordien niet op een gastronomische kaart kwamen te staan. Hij was in 2002 de eerste chef in Griekenland die een ster kreeg met Griekse keuken en is steeds innovatief gebleven.

​3. Dine-Out, lokaal Grieks uit eten buiten het resort
All inclusive in Ikos Resorts betekent ook dat je eens lokaal kan gaan eten in een typisch Grieks restaurant buiten het resort. Dankzij de unieke ‘Dine-Out’ optie ontdek je de authentieke smaken van de traditionele Griekse keuken. Enkele restaurants werden zorgvuldig geselecteerd voor deze lokale ervaring. Belangrijk is dat dit de lokale economie ten goede komt. Zo is er restaurant Erodios, een traditioneel Grieks restaurant op 2 km van Ikos Oceania. Gasten van het hotel komen er graag met de gratis shuttle van Ikos Resorts.

​4. Locals ontmoeten, op een wijnmakerij, in een dorp of in de stad
Ikos Oceania en Ikos Olivia zijn uitstekend gelegen als uitvalsbasis om het schiereiland Halkidiki te ontdekken. Gasten kunnen bij de receptie excursies reserveren tegen betaling. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk de streek te gaan ontdekken en wijn te proeven bij de wijnbouwers van de lokale coöperatie in Ktima Gerovassiliou (http://www.gerovassiliou.gr). Of hotelgasten kunnen Afitos bezoeken, één van de meest romantische dorpjes van Halkidiki, met mooi bewaarde stenen huizen en traditionele taverna’s, uitkijkend op het schiereiland Sithonia. Een uitstap naar Thessaloniki, de tweede grootste stad van Griekenland, brengt gasten langs de belangrijkste highlights.

​5. Erop uit trekken op eco-avontuur
Voor kinderen zijn er de eco-avonturen: eco-educatieve programma’s voor kinderen, natuurervaringen voor elke leeftijd en outdoor resort events. ​De young ones vertrekken met de Kids of Just4Teens Club zelf op verkenning naar de unieke biodiversiteit van het resort, als wetenschappers van de zee of als woudlopers, voor een natuurervaring op hun maat. ​Ook volwassenen en families kunnen op avontuur in de natuur. Er zijn ecologische groepsactiviteiten zoals vogels spotten, wandelen en fietsen, die de lokale biodiversiteit en mooie natuurlijke landschappen voor de gasten highlighten.

Ikos Resorts is een jong, innoverend hotelmerk. Op basis van jarenlange ervaring van het management en de teams in hospitality excellence werden in 2015 twee hotels geopend in de regio Halkidiki aan de Egeïsche kust in Noord-Griekenland. Ikos Olivia is volledig nieuw en telt 142 kamers en juniorsuites en 149 bungalow suites, verblijf mogelijk vanaf €156 per kamer per nacht voor 2 personen in all inclusive. Ikos Oceania werd van kop tot teen gerenoveerd, inclusief alle 290 kamers en suites, mogelijk te boeken vanaf €163 per kamer per nacht voor 2 personen in all inclusive.

Voor zomer 2018 is de opening voorzien van een derde resort in Corfu en in 2019 opent een resort in Kos. De ambitie is om in de komende zeven jaar zeven Ikos Resorts te openen in Middellands Zeegebied.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.