Met deze tips huren Nederlandse reizigers voordeliger een huurauto

Met een auto op vakantie. Foto: Elkedagvakantie


Reiszoekmachine KAYAK.nl onderzocht hoe Nederlandse reizigers maximaal kunnen besparen op een huurauto. Voor velen geeft een huurauto tijdens een vakantie het gevoel van ultieme vrijheid, maar kan het ook kopzorgen opleveren. Met name op het gebied van prijzen heerst vaak de onzekerheid of het een goede deal is, of dat er juist de hoofdprijs wordt betaald.

1. Herfst en winter beste periodes om auto te huren
Op vier van de vijf populairste bestemmingen zijn de wintermaanden december en januari het meest voordelig om een auto te huren. Zo kunnen Nederlanders tot wel 83 procent besparen op de kosten van autohuur in het Spaanse Malaga. Ook in Zadar, de aanvoerder van de top 5, scheelt het bijna de helft (46%) van de prijs wanneer de huurauto in december wordt geboekt in plaats van de duurste maand van het jaar.

2. Auto huren in centrum soms voordeliger dan op luchthaven
Een auto huren in het centrum in plaats van op het vliegveld is waarschijnlijk niet het eerste waar reizigers aan denken, maar op sommige bestemmingen kan het lucratief zijn. In Miami, Los Angeles en Malaga kunnen reizigers tot wel 19 procent goedkoper uit zijn wanneer ze eerst naar het centrum reizen om een auto te huren. Wel adviseert KAYAK.nl om eerst uit te zoeken waar in het centrum de autoverhuurder zich bevindt en of het eventueel mogelijk is om gebruik te maken van een gratis shuttle vanaf het vliegveld. Zo niet, dan is het verstandig om eventuele taxikosten of kosten voor het openbaar vervoer vooraf te berekenen.

3. Extra kosten voor accessoires: huren of zelf aanschaffen?
Bij het huren van een auto op vakantie worden vaak verschillende extra’s aangeboden, van navigatiesystemen tot kinderzitjes. Wat reizigers zich vaak afvragen is of het goedkoper is om het zelf aan te schaffen of toch te huren bij het autohuurbedrijf. Uit de analyse blijkt dat dit afhangt van de bestemming. Voor een reis naar een van de Amerikaanse bestemmingen maakt het qua kosten nauwelijks wat uit en is huren vooral de makkelijkste optie. Dublin is de enige top 5-bestemming waar het goedkoper kan zijn om in het centrum een navigatiesysteem aan te schaffen (€ 89) in plaats van zeven dagen te huren (€ 105). In Zadar zijn reizigers bijna een tientje goedkoper uit wanneer ze een baby- of kinderzitje op de bestemming kopen (€ 77) in plaats van huren (€ 68).

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.