Stubai koestert rodelbaan ‘Eldorado’

Stubai koestert rodelbaan 'Eldorado' 9

Rodelen tijdens de wintersport. Foto: Elkedagvakantie


Op 45 minuten met de auto vanaf Innsbruck ligt de Stubai gletsjer. De nieuwe 3S Eisgratbahn – snel, comfortabel en toegankelijk voor invaliden – neemt je vanaf de parkeerplaats mee naar een hoogte van 2.900 meter. De lift heeft WiFi, lederen stoelen en biedt een panorama-uitzicht. De Stubai gletsjer en het verdere gebied staat bekend om haar sneeuw van goede kwaliteit. Van de beste poedersneeuw op Oostenrijks grootste gletsjer ski-resort kan niet alleen op de 35 verschillende ski-runs genoten worden, ook op de dertien off-piste freeride runs. En in januari is er weer een rodelwedstrijd op de ‘Eldorado’-baan.

Serlesbahnen: door de sneeuw op de ski’s of te voet
Het skiresort Serlesbahnen in Mieders is slechts één afdaling verwijderd van Tirol’s hoofdstad Innsbruck aan het begin van het Stubai gebied. Het skiresort dankt zijn naam aan de 2717 meter hoge Serles, beter bekend als “het altaar van de Alpen”. Of het nu skiën, rodelen of wandelen op sneeuwschoenen wordt – van de perfecte sneeuw kan hier op allerlei manieren genoten worden.

Klooster
Naast de zonnige plekken zijn er in de Alpenhutten genoeg Tiroolse delicatessen te proberen. Vanaf hier kijkt men de ogen uit over de brede pistes. Het gebied biedt ideale gelegenheden voor kinderen, beginners, gevorderde skiërs, en vrije tijd skiërs. Een bezoekje aan het Maria Waldrast klooster is, zeker in de winter, prachtig en leuk voor de kleine gasten evenals een unieke wandelbestemming voor hikers.

Elferbahnen: op de slee door de sneeuw
De Elferbahnen kabelbaan is niet alleen populair onder de skifans: de baan biedt ook toegang tot de rodelbaan ‘Eldorado’. Er zijn wel drie rodelbanen door het pittoreske landschap, waaronder ook Stubai langste rodelbaan. De rodelbanen hebben al meerdere keren een kwaliteitskeurmerk ontvangen. Op 12 en 13 januari 2018 wordt het derde rodel festival (Tobogganing Testival) gehouden bij Elfer, waar internationale rodelbaanmakers hun laatste modellen en vernieuwingen zullen presenteren.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.