Wat is de beste tijd om een vliegticket te boeken?

Wat is de beste tijd om een vliegticket te boeken? 9

KLM vertrekt vanaf Schiphol. Foto: Elkedagvakantie


Je leest het vaak in de media, een x aantal weken van tevoren boeken is gemiddeld gezien de beste tijd om een zo goedkoop mogelijk ticket te reserveren. Maar door het steeds drukker wordende vliegverkeer, gaat deze analyse volgens zoekmachine Skyscanner anno 2018 niet meer op. Om reizigers te helpen toch de meest interessante vliegtickets te boeken, introduceert het bedrijf vandaag een tool die de meest gunstige periode om te boeken toont, per route met vertrek uit Nederland.

142 routes

De reiszoekmachine analyseerde in 2017 miljoenen boekingen van Nederlanders via Skyscanner.nl, met vertrek vanuit Nederland. Deze routes zijn de basis voor de “beste tijd om te boeken” tool. Marijke Cortenbach van Skyscanner: “Wij krijgen heel vaak de vraag wat de beste tijd om te boeken is. Nederlanders willen nu eenmaal graag weten hoeveel weken van tevoren ze het beste hun ticket kunnen kopen, om een zo’n goedkoop mogelijke reis te realiseren. Maar een overall gemiddeld beste periode om te boeken is verleden tijd. Omdat het onze doelstelling is reizigers altijd van up to date informatie te voorzien, hebben wij de gegevens van de 142 populairste routes die geboekt zijn via onze website met vertrek vanuit Nederland, geanalyseerd. Met de nieuwe interactieve tool die hiervan het resultaat is, willen we mensen helpen hun ticket op het meest gunstige moment te boeken”.

Voorbeelden

Het bedrijf geeft de volgende voorbeelden: “Als je een vlucht van Amsterdam naar Lissabon wilt, dan raden we je aan om 21 weken voor vertrek te boeken om gemiddeld 22% op de gemiddelde prijs te besparen.

24 weken van tevoren boeken is een voordelig tijdstip om een vlucht voor een stedentrip Rome vanaf Amsterdam te boeken. Goed nieuws voor de iets latere beslissers, rond 16 weken voor vertrek is ook nog een gunstig moment om je stoel te reserveren, maar dan vanaf Eindhoven.

Nederlanders die net voor het einde van het jaar nog een verre vakantie willen, kunnen in november bijvoorbeeld goedkoop naar Denpasar, Bali. Wanneer je niet vergeet om je 15 weken eerder van een plek in het vliegtuig te verzekeren, bespaar je op de gemiddelde ticketprijs ongeveer 9%.

De “beste tijd om te boeken” tool vind je hier.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.