Winterberg is best betaalbaar

Gezellige warmte van een kachel tijdens de herfst en winter. Foto: Elkedagvakantie


Wintersport staat niet bekend als een van de meest goedkope vakanties. Toch is het verschil in kosten tussen skigebieden groot. Zo zijn er ook voor een minder groot budget genoeg mogelijkheden voor een weekje in de sneeuw. Online skiverhuurportal Alpineresorts.com onderzocht voor tien populaire skigebieden wat de kosten van een skipas en materiaalhuur zijn. Daarbij werd ook gekeken naar de prijzen in kroegen en restaurants.

Skiën in Winterberg best betaalbaar
Het allergoedkoopst is een wintersport in Winterberg. Op slechts vier uur rijden vanuit Utrecht ligt dit kleine maar sneeuwzekere skigebied. Hier zijn wintersporters voor een skipas en materiaalhuur gemiddeld 252 euro kwijt per week. In de andere gebieden ligt dit bedrag bijna twee keer zo hoog. In Saalbach en Westendorf in Oostenrijk betaalt men tussen de 438 en 447 euro en in Tignes en Alpe d’Huez in Frankrijk gemiddeld 453 euro. Italië is aan de dure kant, maar Zwitserland spant, zoals te verwachten was, de kroon met minimale kosten van 600 euro.

Eten en drinken goedkoopst in Oostenrijk en Duitsland
Voor bourgondische wintersporters die op zoek zijn naar gezelligheid naast de piste zijn Oostenrijk en Duitsland het meest voordelig. Waar vakantiegangers in Frankrijk en Zwitserland gemiddeld al snel vijf euro voor een biertje betalen en twintig euro voor een maaltijd in een restaurant, zijn budgetbewuste Nederlanders in Oostenrijk en Duitsland beter op hun plek. Met gemiddelde prijzen van drie euro voor een biertje en twaalf euro voor bijvoorbeeld een schnitzel zijn wintersporters hier aanzienlijk goedkoper uit.

De cijfers.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.