Renske laat je slapen op (te) gekke plaatsen


Elk weekend, na een drukke werkweek, is het voor Renske Borst (van het reisblog renskeontdektdewereld.nl) tijd voor “even helemaal niks” en het ontdekken van nieuwe dingen. Haar mobiel gaat uit, er gaat een stapel boeken mee en ze vertrekt fluitend in haar knaloranje Volkswagen Kever naar een (te) gekke slaapplek in Nederland of Vlaanderen. Geen weekend is hetzelfde!

De ene week kijkt ze naar de sterren vanuit een kubus of vaart ze per kano naar een waterlodge; het andere weekend slaapt ze in een witte cocoon in de bossen of in een bijzonder hotel in de stad. Uit alle accommodaties die ze bezocht, bundelde ze de 40 meest bijzondere in haar eerste boek (Te) gekke slaapplekken Nederland en Vlaanderen. Daarnaast vertelt ze ook hoe je de Grote Beer van de Kleine Beer kunt onderscheiden, hoe je de kans op wild spotten vergroot, hoe je een proces-verbaal op het water voorkomt en nog veel meer handige tips voor tijdens je verblijf. (Te) gekke slaapplekken Nederland en Vlaanderen ligt in de winkel voor € 14,99.

Dichtbij en toch heel speciaal
We willen en kunnen tegenwoordig zoveel. De wereld ligt letterlijk aan onze voeten; even backpacken aan de andere kant van de wereld lijkt bijna normaal. Super gaaf natuurlijk, maar laten we het eens wat dichterbij huis zoeken, gewoon lekker om de hoek en toch heel speciaal. Renske wilt de reiziger laten zien dat dichtbij ook bijzonder kan zijn. Een keer per jaar op vakantie gaan om tot rust te komen, werkt voor veel mensen onvoldoende. Het is niet voor niets dat mensen ziek worden tijdens hun vakantie. We werken ons het hele jaar in het zweet om vervolgens op vakantie te onthaasten. Volgens Renske is dit niet de juiste manier. Het weekend biedt de ideale mogelijkheid voor een korte break, even uit de sleur stappen van een druk leven. Na een mini-vakantie in eigen land kun je weer vol energie aan de slag.

Een reis door Nederland en Vlaanderen
Om erachter te komen waar je het beste kunt onthaasten, ging Renske een jaar lang, ieder weekend op ontdekking. In haar oranje Volkswagen Kever of Renault Estafette maakte ze een reis door Nederland en Vlaanderen, op zoek naar bijzondere slaapplekken. Iets waar ze geen genoeg van kan krijgen, want wat is het lekker om op vrijdagmiddag de computer af te sluiten en op mini-vakantie te gaan. Haar mobiel probeert ze dan zoveel mogelijk links te laten liggen, zodat ze echt kan genieten van al het moois om haar heen.

Over Renske
Renske Borst (1991) is sinds 12 januari 2015 trotse eigenaar van een oranje Volkswagen Kever. Op 22 april 2016 kocht ze samen met haar vriend Jochem een Renault Estafette. Doordeweeks werkt ze als designer bij een reclamebureau, draait ze graag een plaatje van Otis Redding en bokst ze er twee keer per week flink op los. Tussen al deze bedrijvigheid door, schreef ze dit boek, om haar ontdekkingen met anderen te delen.

Titel: (Te) gekke slaapplekken Nederland en Vlaanderen
Auteur, fotografie & vormgeving: Renske Borst
Formaat: 150 x 210 mm
Aantal pagina’s: 208
Uitvoering: paperback met flappen
NUR: 510
ISBN: 978 90 5767 839 4
Prijs: € 14,99

De omslag van het boek van Renske. Foto: PR

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.