Wist je dat IKEA een eigen museum heeft in Zweden?

Met een beetje handigheid en gereedschap kan iemand zelf zijn eigen meubels maken.

Tot maart 2019 is in het IKEA Museum in Älmhult (Småland) de tentoonstelling ‘Hacked: Our Products. Your ideas’ te zien. Het museum transformeert dan tot een forum voor inspiratie, verbeeldingskracht, creativiteit en het delen van ideeën voor alle leeftijden.

De tentoonstelling bestaat uit IKEA producten die gehackt zijn door 30 kunstenaars en ontwerpers wereldwijd. Het fenomeen van het hacken, wijzigen en opnieuw maken van IKEA-items kan van alles zijn: mensen die de poten van een KLIPPAN-sofa verwisselen, een LACK-tafel schilderen of een op maat gemaakte jurk maken van de bekende FRAKTA-tassen.

Wil je zelf aan de slag? Dan is hier handig gereedschap te vinden.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.