Pippi Langkous breidt uit

In het theaterpark Astrid Lindgrens Värld in Zuid-Zweden kun je nu emiel en zijn familie vinden op Katthult.

In het theaterpark Astrid Lindgrens Värld in Zuid-Zweden kun je nu emiel en zijn familie vinden op Katthult.

Er bestaat een park waar je Pippi Langkous in levende lijve kan ontmoeten. Naast Pippi zijn er nog veel meer figuren uit de verhalen van Astrid Lindgren te vinden in het theaterpark Astrid Lindgrens Värld in Zuid-Zweden. Om ruimte te hebben voor al deze verhalen is het park uitgebreid. Op 9 mei 2013 gaat het park weer open en dan is het nieuwe boerenhof Katthult waar belhamel Emiel woont bijgebouwd. Het nieuwe Katthult is ruim twee hectare groot. Het ligt bij een eikenheuvel, in een natuurgebied. Hier kun je een boerenhof ervaren zoals die er 100 jaar geleden uitzag, met veel dieren, maaiweides en honderdjarige eikenbomen. En je ontmoet natuurlijk Emiel, die er allerlei avonturen beleeft. Daarnaast kun je ontdekken dat Pippi Langkous en Villa Kakelbont echt bestaan. Maar ook Madieke in Junibacken, Ronja in de Mattisburcht en Karlsson boven op het dak in Stockholm zijn echt. Alle plaatsen waarover Astrid Lindgren in haar boeken heeft verteld zijn verzameld op één plek: Astrid Lindgrens Värld. Het park ligt op een paar kilometer van het huis waar Astrid Lindgren is opgegroeid, in Vimmerby, Småland, Zweden. Elke dag zijn er 120 acteurs en actrices die vijftig verschillende theatervoorstellingen geven om de verhalen tot leven te laten komen.

Astrid Lindgrens Värld ligt in Zuid-Zweden, halverwege Malmö en Stockholm. Het park is geopend van 9 mei tot 26 september 2013 en tijdens de Zweedse en Deense herfstvakanties. Op de website vind je informatie over het park maar ook over het vakantiehuispark en de camping van Astrid Lindgrens Värld.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.