De 10 meest geïnstagramde steden van Europa

De Arc de Triomph is een veel gefotografeerd object in Parijs. Wel uitkijken voor alle auto’s die er altijd omheen rijden! Foto: Elkedagvakantie

Wat hebben Londen, Parijs en Barcelona met elkaar gemeen? Al deze Europese steden zijn erg #instaworthy! Londen is de populairste Europese stad op Instagram, zo blijkt uit onderzoek van reiswebsite Holidayguru. Aan de hand van het aantal posts met de hasthag van de steden stelde Holidayguru een top 10 samen met meest geïnstagramde steden van Europa. Met onder meer ons eigen Amsterdam.

1.Londen
Met stip op nummer één staat met meer dan een miljard posts Londen. Mooie plaatjes van de London Eye, de Tower Bridge, rode dubbeldekkers en fotogenieke straatjes in de wijk Shoreditch vullen de hashtag van de Britse hoofdstad.

2. Parijs
Achter Londen vinden we de stad van de liefde: Parijs! Meer dan 88 miljoen foto’s zijn al gedeeld van de Franse hoofdstad. Uiteraard zijn kiekjes van de Eiffeltoren zeer geliefd, evenals plaatjes van het Louvre en de Seine.

3.Istanboel
De unieke mix van oost en west maakt Istanboel, waar Europa en Azië samenkomen, erg fotogeniek en #instaworthy. Onder #istanbul vind je meer dan 60 miljoen foto’s van de stad, meer dan genoeg #travelinspo voor een reisje naar de Turkse stad!

4.Barcelona
Barcelona is een van de leukste en populairste stedentrip bestemmingen van Europa, dus het is niet zo gek dat de Spaanse stad ook op Instagram goed vertegenwoordigd is. De Sagrada Familia, Park Güell en de stranden van Barcelona zijn bijzonder fotogeniek.

5.Moskou
Een foto van Moskou’s moderne skyline staat op Instagram direct naast een plaatje van de kleurrijke, 16e eeuwse Basiliuskathedraal op het Rode Plein en laat zo direct de enorme diversiteit van de Russische stad zien.

6.Berlijn
Ben je wel echt in Berlijn geweest als je geen foto op Instagram hebt geplaatst van de Berlijnse Muur of de Brandenburger Tor? Instagram staat vol met picture-perfect plaatjes van de Duitse hoofdstad. Met meer dan 31 miljoen posts staat Berlijn op de 6e plaats in deze top 10.

7.Madrid
Madrid is de tweede Spaanse stad in deze lijst. Onder #madrid vind je veel voetbalgerelateerde posts, maar ook mooie foto’s van bezienswaardigheden zoals het Koninklijk Paleis van Madrid en Plaza Mayor.

8.Amsterdam
En dan op nummer 8: ons eigen Amsterdam! Vloggers en bloggers zijn gek op onze hoofdstad en plaatsen heel wat foto’s op Instagram, poserend op smalle bruggetjes, langs de kanalen en voor het Rijksmuseum.

9.Rome
Het Colosseum, de Trevifontein en het Forum Romanum vormen de perfecte achtergrond voor een Instagram foto. Bijna 20 miljoen foto’s met #rome laten de mooiste plekken van de Italiaanse stad zien. Zeker even checken voordat je op stedentrip naar Rome gaat!

10.Milaan
De Italiaanse modestad Milaan sluit deze top 10. Ga je binnenkort op citytrip naar Milaan, scroll dan zeker even door de meer dan 15 miljoen foto’s op Instagram voor héél veel inspiratie. Weet je direct welke plekken je echt niet mag missen.

Daniel Krahn en Daniel Marx hebben Holidayguru in 2012 opgericht. Vandaag de dag zijn zij de bestuurders van UNIQ GmbH, dat naast de Duitse Urlaubsguru en de internationale Holidayguru websites nog met vier andere projecten actief is. Meer dan 180 medewerkers werken voor deze start-up, verspreid over drie vestigingen.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.