Maak met deze 8 tips een ‘wereldreis’ door Zwitserland

Zwitserland als wereldreis

Zwitserland. Foto: Elkedagvakantie

Natuurlijk, er is wel wat fantasie voor nodig. Maar daarmee kleur je de wereld altijd mooier. Het Zwitserse verkeersbureau is de uitdaging aangegaan om delen van het land te vergelijken met andere bekende streken in de wereld. Hier onder zie je het resultaat. En wat denk jij: Kun je een wereldreis maken in Zwitserland?

Zwitserland versus de wereld

1. Noorwegen
Is het een Noors fjord? Nee, dit is het uitzicht vanaf de Emosson-stuwdam in Wallis. Het boven de Vallée du Trient gelegen stuwmeer werd in 1972 in bedrijf genomen om in de stroombehoefte van geheel West-Zwitserland te voorzien. Tegenwoordig is het ook een toeristische attractie, waarbij de reis met het openbaar vervoer naar de stuwdam al een avontuur op zich is. Leuk weetje: in 2016 was hier nog de finish van een spectaculaire bergetappe tijdens de Tour de France.

Naar de Emosson-stuwdam bij Finhaut in Wallis

2. Colorado, Verenigde Staten
Volgende stop: het Wilde Westen. In het gebied rond Sörenberg, niet ver van Luzern, ontmoet je soms echte cowboys – of je rijdt zelf met hen mee de zonsondergang tegemoet.

Naar het ‘Wilde Westen’ bij Sörenberg

3. Laos
Op avontuur door de heuvels van de nevelwouden in Laos? Met een beetje fantasie kan dat in het Onsernonedal in Ticino, maar dan zonder dat je er last krijgt van tropische muggen. De Valle Onsernone, vlakbij Locarno gelegen, is een indrukwekkend en mysterieus bergdal in dit Italiaanstalige deel van Zwitserland. Typerend zijn de dichte bossen, de spectaculaire ravijnen en het snelstromende water.

Naar Valle Onsernone

4. Alaska
Beleef de barre natuur van Alaska van dichtbij aan het winterse Vierwoudstedenmeer. Het doet een beetje denken aan een fjordenlandschap maar kent een milder klimaat. Wie alle hoeken van het meer wil ontdekken, vaart mee op een van de karakteristieke boten.

Ondek het Vierwoudstedenmeer

5. Nepal
Een trektocht met jaks kun je in de Himalaya meemaken, maar is ook mogelijk in het ongerepte berglandschap van Wallis. Een jak-trekking in de bergen is een intense ervaring van absolute schoonheid en innerlijke rust.

Meer over jak-trekking

6. Dolomieten, Italië
De markante toppen van de Gastlosen geven het idee dat je in de Italiaanse Dolomieten bent beland. De wandelroute om dit messcherp getande massief in Fribourg Regio biedt gevarieerde uitzichten in een spectaculair landschap.

Rondom de Gastlosen

7. Niagara-watervallen, VS/Canada
Niet de grootste waterval van de wereld maar wel van Europa: de Rijnwaterval bij Schaffhausen. Hier voel je het gebulder van het water door je hele lichaam. Vaar met een boot naar kastelen, in het bekken van de Rijnwaterval en zelfs naar de rots in het midden.

Naar de Rijnwaterval

8. Ierland
Het Eiger-dorp Grindelwald in het Berner Oberland ligt verscholen in een lieflijke en groene dalkom, omgeven door een imposant bergdecor met Eiger-Noordwand en Wetterhorn. Dit decor en de talloze uitzichtspunten en activiteiten maken Grindelwald tot een van de meest geliefde bestemmingen voor een vakantie in Zwitserland.

Activiteiten in Grindelwald

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.