Op vakantie met de Grand California 600

Grand California 600 is de nieuwste camper van Volkswagen
Op vakantie met de nieuwe Grand California. Foto: Volkswagen/PR

Met de Grand California start Volkswagen Bedrijfswagens een nieuw hoofdstuk in de rijke California-geschiedenis. De nieuwe camper op basis van de Crafter is er als Grand California 600. In een later stadium zal ook de Grand California 680 met verlengde wielbasis geïntroduceerd worden. Een volwaardige badkamer is in beide modellen standaard. De Grand California wordt aangedreven door de krachtige en zuinige 130 kW/177 pk sterke 2.0 TDI in combinatie met een achttraps automaat. De standaard zeer rijk uitgeruste Grand California is nu te bestellen vanaf € 74.181*. De eerste exemplaren arriveren medio juni 2019 in Nederland.

Met de nieuwe Grand California bouwt Volkswagen Bedrijfswagens het campergamma naar boven toe uit. In het nieuwe model komt alle ervaring van Volkswagen Bedrijfswagens op het gebied van campers samen. Zo is het interieur van de nieuwe Grand California uitgevoerd in heldere stijl van de populaire California, waarvan in 2018 meer dan 18.500 exemplaren werden verkocht.

Volwaardige badkamer

De nieuwe Grand California heeft een volwaardige badkamer met een toilet, douche, uitklapbare wastafel en kast. De 5,98 meter lange en 2,97 meter hoge Grand California 600 heeft achterin een slaapgedeelte met een geïntegreerd bed (1,93 x 1,36 m). Optioneel is een kinderbed in het verhoogde dakgedeelte leverbaar. Met dit kinderbed wordt ook een panoramadak meegeleverd.

Gebruiksgemak Grand California 600

Elke Grand California 600 heeft draaibare voorstoelen en een tweezitsbank met ISOFIX-bevestigingspunten voor kinderzitjes in het woongedeelte. Tevens is er een eettafel voor vier. De keuken is uitgevoerd met een 70-liter koelkast inclusief vriesvak, een tweepits gaskookplaat en een spoelbak. De werkruimte in de keuken is te vergroten.

Standaard zijn buitenverlichting, een aansluiting voor een buitendouche, een elektrisch uitschuifbaar opstapje en horren voor schuifdeur en ramen. In de California zijn maximaal zes USB-aansluitingen en vier 230V-aansluitingen aanwezig. Dankzij directe en indirecte lichtbronnen is de sfeer in het interieur naar eigen smaak in te stellen.

Volkswagen met centraal display

Vrijwel alle functies zijn via een centraal display in het woongedeelte te bedienen. Op de standplaats functioneert de verwarming (lucht en water) op gas. Deze nieuwe camper van Volkswagen Bedrijfswagens is standaard voorzien van een drinkwatertank van 110 liter en een spoelwatertank van 90 liter.

De Grand California is leverbaar met features die het comfort verhogen. Voorbeelden zijn een airco voor gebruik op de standplaats, satellietontvangst voor TV en een Wifi-hotspot. De speakers in het woongedeelte zijn desgewenst via Bluetooth aan te sturen, zodat muziek via smartphones en laptops kan worden afgespeeld. Opties als een luifel en campingmeubilair zijn ook mogelijk.

Noodrem in camper

De nieuwe Grand California is leverbaar met assistentiesystemen zoals een “Front Assist” noodremassistent, “Lane Assist” rijstrookmonitoring, “Blind Spot” dodehoekdetectie, “Rear Traffic Alert” achteruitrijassistent , Adaptive Cruise Control, achteruitrijcamera, “Trailer Assist” aanhangwagenmanouvreerhulp en “Park Assist” inparkeerassistent (alleen voor fileparkeren).

De Grand California is uitgerust met een direct ingespoten viercilinder turbodieselmotor met een vermogen van 130 kW/177 pk. Deze sterke en zuinige motor is standaard gekoppeld aan een achttraps automatische transmissie met voorwielaandrijving.

Meer informatie over de nieuwe Volkswagen is hier te vinden.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.