Voor 800 euro wandel je naar het Mount Everest Base Camp en via deze mensen regel je dat

Je hebt wandelaars, avonturiers en alpinisten. En alles wat daar tussen zit. Mensen die niet zo zijn van de ‘doorsnee-vakantie met een beetje actie’, maar die echt iets memorabels mee willen maken zouden een trektocht kunnen boeken. Bijvoorbeeld naar het base-camp van de Mount Everest. Je bent dan 12 dagen wandelen en 800 euro verder.

Via het in Breukelen gevestigde Bookatrekking.com regel je het. Zes vragen aan een van de mensen achter deze bijzondere reissite: Sierd van der Bij.

1. Wie kwam met het idee voor Bookatrekking.com? Wanneer? Waarom?

Rintsje (Rintsje Bosch, red.) kreeg het idee toen hij onderweg was in Zuidoost Azie en een trek probeerde te boeken voor Mount Rinjani. De informatie die hij online vond was summier. Het was moeilijk boeken en uiteindelijk belandde hij toch op Lombok zelf in een klein boekingskantoortje. Op zich niets mis mee, maar dat moest toch makkelijker en bovenal transparanter kunnen. Zodoende had hij het idee om een marktplaats te maken waarop vraag en aanbod samen komen. Dit is een jaar of twee terug geweest. 

Ontberingen? Dat ligt aan je eigen niveau van comfort.

Sierd van der Bij – Bookatrekking.com

2. In welke gebieden zijn jullie actief? Breidt dit nog uit? Hoe doe je dat (met locals?)?

Wij zijn actief in Nepal, Vietnam, Kenya, Tanzania, Marokko, Ethiopie, Georgie, Spanje, Chili en Peru. Dit breidt zich zeker nog uit. We proberen eigenlijk iedere maand een of twee nieuwe bestemmingen aan te sluiten. Het doel is om alle mogelijk trekking opties bij ons aan te sluiten. Dit doen we met lokale partners. Zij weten als geen ander wat er valt te beleven en hoe we dit het beste kunnen omschrijven. Wij vertalen dit op onze beurt in het Engels, Nederlands, Duits en Spaans. Zo boek jij in je moerstaal en heeft onze lokale partner een veel breder publiek te pakken. 

Slapen in berghutten

Als je met een trekking naar het Base Camp gaat kun je zo'n uitzicht hebben op de Mount Everest.
De Mount Everest. Foto: Pixaby/CC0 Image by skeeze from Pixabay

3. Voor wie zijn deze reizen? Je moet tegen ontbering kunnen?

Je hoeft niet zo zeer tegen ontbering te kunnen, maar je moet wel een beetje avontuurlijk zijn ingesteld. Je boekt je eigen trekking expeditie zelf en niet via een reisbureau. Dus wordt er al van je verwacht dat je ook je eigen vluchten boekt. Dit is niets nieuws. Reizigers die het gewend zijn om AirBnbs en Ubers te boeken zijn zelfstandig genoeg om bij Bookatrekking.com een trekking expeditie te boeken. We hoeven het concept eigenlijk ook nooit uit te leggen – Mensen begrijpen het. 

Wat betreft de eigenlijk reizen verschilt het niveau van comfort enorm. In Chili zijn berghutten enorm voorzienend ingericht, maar op Mount Toubkal slaap je in een berghut met 30 of 40 anderen inclusief zweetvoeten en gesnurk. Op Kilimanjaro wordt er een tentje voor je neergezet en in Vietnam slaap je bij de mensen thuis. Ontberingen liggen in dit geval aan je niveau van comfort. Wat buiten kijf staat is dat deze trekkings niet voor mountaineers zijn. In principe kan iedereen goed mee komen op een trektocht. Je hangt niet in de touwen. 

Mount Everest Base Camp

4. Hoeveel geld kost zo’n reis gemiddeld? Wat is de prijsrange (min-max)

Je kunt bij Bookatrekking.com een dag tour van Cusco naar Rainbow Mountain in Peru boeken voor 37 Euro. Voor 80 EUR trek je een dag door de Berberse dorpen in het Marrokaanse Atlasgebergte. Dat zijn de goedkoopste opties. Als je het heel dol wilt doen, kun je ook voor iets meer dan 2000 Euro het O-Circuit in Torres del Paine in Chileense Patagonie afleggen. Een gemiddelde Kilimanjaro beklimming kost ongeveer 1300 Euro en voor 800 Euro wandel je in 12 dagen naar Everest Base Camp. 

5. Wat is de populairste bestemming?

De populairste bestemming voor ons is bij uitstek Peru. De Inca Trail is al 6 maanden in het vooruit geboekt en een hele hoop late boekers kunnen bij ons terecht voor een alternatieve trek die ook Machu Picchu aan doet. 

6. Waarom zouden mensen gebruik van jullie moeten maken? Zijn er concurrenten/alternatieven?

Er zijn alternatieven, maar het mooie aan Bookatrekking.com is dat wij ons volledig concentreren op trekking expedities. Sommige concurrenten doen er musea, mountain bike tochten en andere dingen bij. Omdat we ons specialiseren, zijn we experts. Mensen kunnen bij ons altijd terecht voor gratis advies. We delen onze kennis graag en dat geeft klanten een fijne ervaring die ze bij een hoop boekingsplatformen helemaal niet verwachten. Een persoonlijk telefoontje, een mailtje, even chatten. We zitten er altijd klaar voor. 

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.