Verre reis gepland? Check deze beste reis apps

Met je mobieltje onder een palm in Spanje. Foto: Elkedagvakantie

Maak jij deze zomer een rondreis door Azië? Of ben je van plan om de wildernissen van Brazilië te verkennen? Even last minute een route uitstippelen naar die gave tempel of heerlijke verborgen stranden in de buurt zoeken? Met deze beste reis apps ga jij zelfs naar de andere kant van de wereld goed voorbereid en relaxt op vakantie.

Beste reis apps: Trail Wallet

Maak je een wereldreis? En wil je het liefst binnen je budget blijven? Check de reis app Trail Wallet. Via deze app houd je gemakkelijk al je uitgaven bij. Stel in hoeveel je maximaal wilt uitgeven en de app rekent uit hoeveel je per dag kunt besteden. Een wilde dag gehad en per ongeluk meer uitgegeven? Geen probleem. Je geeft het gewoon aan in de app en Trail Wallet past je budget voor de dagen erna aan. Zo kom je nooit zonder geld te zitten in het buitenland. #chillings
Trail Wallet is gratis te downloaden voor iOS.

Beste reis apps: TripIt

Al je reisplannen in één app? Dat is TripIt! Deze handige reis app is ideaal om jouw verre reizen mee te plannen. Bekijk in één oogopslag al je boekingen, tickets, hotelbevestigingen, autoreserveringen en meer. Via de interactieve kaart vind je lekkere restaurants in de buurt en zie je waar je geld kunt pinnen. De app vertelt je ook welke spullen je wel of niet mee mag nemen als souvenir. Ideaal! Enne, geen probleem als er een slechte wifi-verbinding is, want je gebruikt TripIt ook gewoon offline. Je verre reis is nog nooit zo relaxt verlopen.
TripIt is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Beste reis apps: Moovit

Ja hoor, sta je in Rio te wachten op de taxi, komt hij niet opdagen. Voorkom het urenlang zoeken naar het juiste vervoer en ga met het ov. Want ja, zelfs in dat verre land kun je gewoon de bus of trein pakken. Met de reis app Moovit reis je heel gemakkelijk van A naar B. Deze app combineert alle mogelijke vervoersmiddelen in één. Ontvang notificaties waar je uit moet stappen en live wegbeschrijvingen, terwijl je door de stad rondloopt. Met ruim 80+ landen wereldwijd in de app raak jij never nooit de weg kwijt.
Zeker weten dat je niet zonder batterij ergens strandt? Check deze tips voor batterij opladen.
Moovit is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Beste reis apps: SAS Survival Guide

Ben jij een échte natuurfreak? En verken je het liefst elke jungle of regenwoud? De SAS Survival Guide is what you need. Deze reis app geeft jou alle ins en outs rondom het survivalen. Ideaal, mocht je ooit off the beaten path raken in de jungle van Borneo. De survival app is gemaakt door voormalig soldaat John Wiseman en bevat verschillende how to video’s, tips en tricks. Leer bijvoorbeeld hoe je vuur maakt, een kompas leest of zelfs morsecode gebruikt. Een ding met deze app is zeker: je hebt alle tips om te overleven, overal ter wereld. En geen internet nodig!
SAS Survival Guide is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Beste reis apps: Flush

Je kent het wel. Ben je in een vreemd land, begint je buik ineens flink te borrelen. Waar is dat toilet? #SOS! Voorkom je lange zoektocht en gebruik de app Flush. Zet je GPS aan, open de app en vind gelijk welk toilet er bij jou in de buurt is. Met ruim 190.000 toiletten wereldwijd in kaart gebracht, zul je altijd wel een pot kunnen vinden. Zelfs in India of Afrika. Je hoeft alleen nog maar even de route ernaartoe te volgen. Want geef toe: als je moet, dan moet je…
Zeker weten dat je genoeg MB’s hebt op vakantie? Check deze tips voor internet buiten Europa.
Flush is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Beste reis apps: GGD Reist mee

Het is niet het leukste onderdeel van de vakantie, maar het kan gebeuren: je wordt ziek! Of dit nu door verkeerd eten komt of door een tropisch insect: check altijd de GGD Reist mee app. Deze app helpt je bepaalde ongemakken te voorkomen op reis. Ook vind je hier gemakkelijk alle tips en tricks op het gebied van gezondheid en ontvang je meldingen als er een virus of nieuwe epidemie op komst is op jouw vakantiebestemming. Gezellig met GGD Reist mee op reis!
GGD Reist mee is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Bron artikel: het blog team van Tele2 Sim Only.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.