Ben je wel verzekerd met je step of Segway op vakantie?

Met een Segway door de straten van Marseille. Foto: Elkedagvakantie

Elektrische step huren op vakantie of een uitstapje maken met een Segway? Check eerst of je wel verzekerd bent. Het lijkt namelijk wel steeds normaler te worden dat je een elektrisch voertuig huurt om je vakantiebestemming te verkennen, maar het blijkt dat in veel gevallen de schade die je op die manier zou kunnen veroorzaken aan een ander niet verzekerd is.

Met zo’n step of Segway rol je bijna automatisch langs de Eiffeltoren, de Spaanse costa en in Stockholm ‘step’ je snel van het ene naar het andere museum. Maar wat als je tijdens het rijden te druk om je heen aan het kijken bent en je rijdt per ongeluk een voorbijganger van de sokken?

Reisverzekering?

Als je tijdens het steppen schade aanricht bij een ander, dan krijg je deze schade niet vergoed vanuit je reisverzekering of je aansprakelijkheidsverzekering. Als je dus (in het ergste geval) iemand invalide stept, ben je behoorlijk de sjaak. Je bent dan zelf volledig verantwoordelijk voor alle schade en de bijbehorende kosten. Het is uiteraard mogelijk om een en andere van tevoren af te dekken, maar ga er niet van uit dat het standaard is. Check dus altijd of én hoe je verzekerd bent, voordat je je met de step op de openbare weg bevindt.

Zelf naar de eerste hulp?

Val je zelf van zo’n elektrisch voertuig en kom je ongelukkig terecht? Dan hoef je je geen zorgen te maken over de kosten van het bezoek aan het plaatselijke ziekenhuis. Je zorgverzekering dekt de medische kosten in het buitenland tot aan het Nederlandse tarief. Is dit hoger? Dan vult je reisverzekering dit verder aan. Mocht er iets gebeuren, neem dan wel eerst contact op met de alarmcentrale van je verzekeraar. Zij vertellen je in welk ziekenhuis je terecht kunt, zodat je de kosten hiervan vergoed krijgt.

Hoe huur je een elektrische step?

Geen zin om kilometers op je teenslippers in de brandende zon te lopen? Dan is een e-step ideaal en vaak snel geregeld. Je kunt dit vaak huren bij verschillende shops. Dan betaal je meestal per dag. Ook veel organisaties werken met mobiele apps. De steps staan op verschillende plekken door de stad (zoals in Parijs) en met de app haal je ze letterlijk van het ‘slot’. Ben je bij de volgende toeristische trekpleister? Dan zet je de step weer netjes terug in de daarvoor bestemde zones. Het aantal gestepte minuten wordt van je creditcard afgeschreven.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.