Bucket list vakantie plannen? Zo haal je het meest uit je vakantiebudget

Bucket list vakantie plannen? Zo haal je het meest uit je vakantiebudget 9
Naar IJsland? Dan kun je de Gullfoss-waterval zien. Foto: Elkedagvakantie

Bijzondere vakanties naar droombestemmingen gaan vaak gepaard met een lange voorbereiding. Men wil zoveel mogelijk uit het vakantiebudget halen om er verzekerd van te zijn dat de reis voldoet aan de hooggespannen verwachtingen en om teleurstellingen te voorkomen. Vaak betekent dit dat er wordt gezocht naar méér voor minder. Maar is dat de beste aanpak?

Nederlanders kijken graag óf, hoe en waar iets slimmer en goedkoper kan. Bij het plannen van een reis worden vaak vele uren geïnvesteerd in het vergelijken van opties, aanbieders en prijzen. Het internet biedt een overweldigend aanbod waarmee je dagen zoet kunt zijn. Maar hoe weet je waar je moet zoeken? Welke aanbieders te vertrouwen zijn? En welke accommodaties en activiteiten passen bij jouw persoonlijke voorkeuren en reistempo?

Andrew Morten, oprichter van reisspecialist TravelEssence, deelt zijn tips voor een droomvakantie naar een bucket-list bestemming.

1. Vraag naar ervaringen van vrienden en familie
Misschien zijn er mensen in jouw omgeving die al eens naar jouw droombestemming zijn geweest. Zij kunnen hun aanraders en afraders delen en hebben vaak fotoboeken die een eerste indruk kunnen geven van een reis naar die bestemming. Zo doe je weer een heleboel nieuwe inspiratie op.

2. Expertise is goud waard
Voor velen begint de voorpret van de vakantie met het uitzoeken van routes, steden, activiteiten en accommodaties. Goed voorwerk is zeker belangrijk. Laat je vooral adviseren door mensen met lokale kennis, zoals bijvoorbeeld een gespecialiseerd reisbureau. Zij kennen de ‘hidden gems’ die niet of nauwelijks op internet te vinden zijn en kunnen een programma precies aanpassen op jouw persoonlijke wensen. Zo worden bijvoorbeeld bij TravelEssence regelmatig informatieavonden georganiseerd waar mensen vrijblijvend inspiratie op kunnen doen voor een vakantie naar Australië of Nieuw-Zeeland.

3. Stel grenzen
De meeste bucket-list bestemmingen – zoals bijvoorbeeld USA, Canada, Australië of Nieuw-Zeeland – zijn veel te groot om in één reis te kunnen bezichtigen. Door jezelf te beperken tot een aantal staten, regio’s of provincies geef je jezelf juist meer reisplezier in plaats van minder. Je kunt binnen je kader op zoek naar de absolute krenten in de pap en leert het desbetreffende gebied veel beter kennen dan wanneer je er vluchtig doorheen reist.

4. Kies een comfortabel reistempo
Het kan verleidelijk zijn zo veel mogelijk opties in het reisschema op te nemen, maar je ervaart een bestemming veel beter wanneer je voldoende tijd maakt om te genieten en uit te rusten. Kies zeker bij verre bestemmingen voor rustmomenten na aankomst en voor vertrek. Zo kom je veel relaxter terug van vakantie.

5. win-win
Jouw vakantiebudget wordt nóg meer waard als je niet alleen zelf profiteert, maar als ook lokale ondernemers, duurzame projecten en groene initiatieven ter plaatse er profijt van hebben. Zo blijft de bestemming ook voor bezoekers van volgende generaties behouden. Laat je adviseren over welke duurzame keuzes je kunt maken tijdens jouw reis.

Over TravelEssence
Specialist in het samenstellen en oragniseren van 100% maatwerkreizen door Australië en Nieuw-Zeeland. TravelEssence heeft een uniek, eigen netwerk van circa 1500 kleinschalige accommodaties, uitsluitend gerund door locals. TravelEssence is in 2006 opgericht door Nieuw-Zeelander Andrew Morten en inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Europa, met vestigingen in Duitsland en het hoofdkantoor gevestigd in Zeist. Meer informatie? www.travelessence.nl/beterreizen

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.