PopCornBeach, een giga Instagram hit

De popcorn bolletjes worden officieel kalkalgen genoemd. Onder water groeien ze een millimeter per jaar voordat ze op het strand terecht komen. Om hun unieke vorm aan te nemen, moet er minimaal 50 jaar overheen gaan. Een strand als El Hierro op de Canarische Eilanden heeft daarom eeuwen nodig gehad om deze huidige coole look te hebben. In de 17e eeuw was het strand al populair bij piraten want sommigen van deze prachtige kalkalgen waren toen al een begeerd object. Tegenwoordig mag je ze niet meer meenemen maar vormen ze een absolute social media hit.

PopCornBeach is een voorbeeld van een buitengewoon erfgoed.
Er is inmiddels door de Canarische overheid een bewustwordingscampagne gemaakt om dit bijzondere strand te beschermen tegen onze hedendaagse vorm van piraterij. Door nieuwe regelgeving beschermt men deze popcorn achtige kalkalgen en roept men op deze met rust te laten. Ook worden touroperators verzocht hieraan mee te werken.
https://www.instagram.com/explore/tags/popcornbeach/
https://www.instagram.com/p/BvxHzOznnyA/

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.