Vakantie geboekt naar een coronagebied? Hoe zit het met mijn reisverzekering?

Vakantie geboekt naar een coronagebied? Hoe zit het met mijn reisverzekering? 9
De ziekenhuizen in Nederland zijn goed voorbereid op een virus als dit. Zo heeft het Isala Ziekenhuis in Zwolle tientallen isolatiekamers. Foto: Elkedagvakantie

Veel mensen hebben hun (zomer)vakantie al geboekt. Steeds vaker zal de bestemming in een van de door corona getroffen landen blijken te liggen. Dat roept uiteraard allerlei vragen op. Verzekeringsspecialist Independer krijgt veel telefoontjes van mensen met vragen over hun reisverzekering.

Vaak willen ze weten of hun reisverzekering dekking biedt, als zij hun vakantiereis willen omboeken of annuleren. Ook vragen veel mensen zich af of ze nog wel verzekerd zijn als ze nu een vakantie boeken naar een land waar corona al is gesignaleerd. Het antwoord op dit soort vragen is vaak afhankelijk van welke reisverzekering je hebt.

Om mensen meer duidelijkheid hierover te bieden, maakte Independer een overzicht van hoe de verschillende reisverzekeringen omgaan met de huidige situatie. Daarnaast is er een overzicht van de meest gestelde verzekeringsvragen over reizen en corona, met de antwoorden daarop hier te vinden.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.