Dino’s kijken deze zomer?

Dino’s kijken is op meerdere plekken in de wereld een favoriete bestemming met kinderen. Foto: Elkedagvakantie

Door de corona-situatie is alles anders dan voorgaande jaren, maar het is geen reden om met je kinderen thuis te blijven. Een tip is om naar World of Dino’s in Utrecht te gaan. Bijna alle kinderen (en volwassenen!) vinden het fascinerend om zich te realiseren dat er ooit zulke dieren rondliepen op deze aardbol. Andere onderwerpen vandaag:

  • Dit is te beleven in het merengebied van Ierland
  • Floriade 2022 krijgt bijzondere speeltuinen
  • Madurodam heeft nu een ode aan de 100-jarige KLM

Dino’s ‘in het wild’ kijken in Utrecht

Nog tot eind augustus is The World of Dinos te zien in de Jaarbeurs in Utrecht. World of Dinos is de grootste dino expo van Europa en bestaat uit meer dan 80 bewegende en brullende modellen van soms wel 12 meter lang. Alle iconische dino soorten zijn aanwezig bij World of Dinos. De expo is niet alleen leuk maar ook leerzaam. 

World of Dinos voldoet aan alle eisen van de 1,5 meter samenleving en werkt conform de richtlijnen van het RIVM. Dat betekent onder meer dat tickets op tijd en datum moeten worden besteld. Zo wordt voorkomen dat het te druk wordt en worden de bezoekersstromen optimaal gereguleerd.

Kaarten vooraf kopen

Er is geen kassa op locatie. Tickets zijn uitsluitend online te bestellen. Kinderen tot en met 2 jaar oud krijgen gratis toegang tot World of Dinos, maar voor hen moet wel een ticket gereserveerd worden i.v.m. de huidige eisen voor wat betreft bezoekersaantallen. Voor kinderen van 3 tot en met 11 jaar oud geldt het speciale kindertarief. Vanaf 12 jaar is het volwassen tarief van toepassing. World of Dinos is dagelijks geopend tussen 10.00 en 18.00 uur. 

World of Dinos is een productie van Hillenaar Events. Het bedrijf produceert in eigen beheer grote live entertainment producties. Onder meer Wintercircus Utrecht (Jaarbeurs), World of Dinos (o.a. Brabanthallen en Jaarbeurs), het Top 2000 Live Café (Jaarbeurs & Malieveld), het BOWIE concert (o.a. AFAS live en Ahoy) en Groot Kerstcircus Den Haag (Malieveld) zijn daar voorbeelden van. 

Dit is te beleven in het mooiste merengebied van Ierland

De Marble Arch Caves. Foto: PR

De verborgen waterwegen en meren van Ierland zijn een wereld verwijderd van de rest van dit eiland. Van een 800 jaar oud kasteel en mysterieuze heidense idolen tot een Global Geopark en de oudste pub van Europa… er is van alles te zien tijdens een reis door het Ierse merengebied.

Ierland staat natuurlijk bekend om haar mooie groene landschappen en adembenemende natuur. Het land is groot met veel vrije beweegruimte rondom de imposante rotspartijen, glooiende landschappen en strakke meren. Maar het Ierse merengebied is een nog te ontdekken onderdeel. Om geïnspireerd te blijven in het fantastische Ierse landschap, hebben we enkele van de mooiste ‘lakelands’ van Ierland op een rijtje gezet:

Lough Erne

Verken de provincies Cavan en Fermanagh terwijl je geniet van het waterlandschap van baaien, kabbelende rivieren en eilanden van Lough Erne die dit idyllische stuk landelijke gelukzaligheid vormen. Zeer bijzondere plekken om te ontdekken.

One in a million: Devenish Island

Misschien geen miljoen maar dit is één van de maar liefst 154 eilanden aan de rivier de Erne. In de zesde eeuw werd hier een klooster gesticht, voordat het werd overvallen door de Vikingen en later werd verbrand. Gelukkig hebben het oratorium van St Molaise en de 12e-eeuwse Round Tower het overleefd en brengt een korte tocht met de veerboot je over het water vanaf het vasteland naar dit kleine stukje rots en een mengelmoes van artefacten die een getrouw verslag geven van het kloosterverleden van het eiland. Maak een boottocht om Devenish te zien vanuit de stille Erne-wateren.

De koninklijke hoogheid van de Marble Arch Caves

Kom mee en bevind je in een wereld van pure verbeeldingskracht … Wie was er altijd jaloers op Willy Wonka en zijn magische ondergrondse boottocht? Het Marble Arch Caves Global Geopark verbindt niet alleen de provincies Fermanagh en Cavan, maar ook een reeks laaggroene velden met een ondergronds doolhof van watervallen, kabbelende rivieren en luchtige kamers – en een rustige cruise door de onderwereld.

De godinnen en begraafplaatsen op Boa Island

Heb je je ooit afgevraagd wat schoonheid in de middeleeuwen betekende? Boa-eiland heeft misschien je antwoorden: de twee mysterieuze antropomorfe beelden van het Caldragh-kerkhof hebben drie gezichten en ondanks dat ze 1500 jaar oud zijn, verouderen ze behoorlijk goed! Hoewel wordt gedacht dat de beelden Keltische goden uitbeelden, is het eiland zelf vernoemd naar Badhbh (uitgesproken als ‘Bive’), de oude godin van de oorlog. Houd kraaien en wolven in de gaten terwijl je hier bent – Badhbh zou de vorm van beide hebben.

Castle Island

Castle Island, een van de 32 eilanden op Lough Key, is net iets specialer, want het is de thuisbasis van het 18e-eeuwse kasteel dat de skyline van het kleine eiland domineert. Met de naam McDermott’s Castle ter ere van een lokale koning die in de jaren 1100 op het eiland woonde, is dit verborgen juweeltje de moeite waard om een ​​boot op het vasteland te huren voor een uitstapje naar het eiland en om het te verkennen.

Killaloe: geboorteplaats van Brian Boru

Killaloe is verbonden met het nabijgelegen Ballina door een prachtige 13-boogbrug en is een traditionele Ierse erfgoedstad: vriendelijk, trots en historisch rijk. Brian Boru, opperkoning van Ierland, werd hier in de 11e eeuw geboren en zijn vele nakomelingen – hij had minstens drie vrouwen, zes zonen en drie dochters – bouwden veel van de kerken van de stad, waaronder de kathedraal van St Flannan. Boru’s woeste nalatenschap bevatte het gevecht tijdens de beruchte Battle of Clontarf op 88-jarige leeftijd, dus het is geen wonder dat hij de geschiedenis is ingegaan als een van de meest iconische figuren van Ierland.

Het eiland waar de heiligen slapen: Holy Island

De naam zegt het al: Holy Island in Clare werd in de 6e eeuw door St. Caimin veranderd in een klooster en blijft tot op de dag van vandaag een religieuze plaats. Stellen komen van over de hele wereld om hun huwelijksgeloften bij de Bargaining Stone te hernieuwen, of gewoon om naar de ronde toren, de heilige bron en de oude kerken te kijken – een gebouw door de legendarische Ierse koning Brian Boru, wiens broer ooit de abt van het klooster was. De naam van het eiland in het Iers, “Inis Cealtra” betekent “eiland van de graven”; loop binnen in de Saints Graveyard en je zult snel zien waarom.

Floriade 2022 belooft nieuwe technische snufjes

Een artist impression van de speeltuin in Floriade 2022

Floriade en SIGN realiseren samen innovatieve projecten bij Floriade Expo 2022. Zowel in aanloop naar de Floriade als tijdens de wereldtuinbouwtentoonstelling zijn er al innovaties zichtbaar. Zoals een Sky garden, een circulaire ontmoetingsruimte vervaardigd van reststromen uit de tuinbouw, twee educatieve speeltuinen en biobased kroonluchters.

Voor de entreegebouwen van de Floriade nam SIGN het initiatief voor een challenge, in samenwerking met het ministerie van LNV: ontwikkel een modulair en circulair bouwsysteem met reststromen uit de tuinbouw. Sjaak van der Tak, voorzitter SIGN: “Floriade is de enige wereldtuinbouwexpositie die Nederland rijk is. Laat je verwonderen door de wereld van gezondheid en geluk, die onze sector de wereld te bieden heeft.”
Pieter Cloo, directeur Floriade Almere 2022 B.V. “We zijn verheugd samen te werken met SIGN, een strategische innovator ter versterking van de tuinbouw. Met het thema Growing Green Cities inspireren wij bezoekers om groener en gezonder te leven.”

Bijzondere speeltuin

Wat zijn de vernieuwingen? Er wordt in de ontmoetingsruimte gewerkt met groene innovaties, die het leven op kantoor prettiger maken, zoals daglichtsystemen, groene wanden en luchtzuiverende plantensystemen. Sky Garden bestaat uit panelen die gevuld zijn met oesterzwamsubstraat van kwekerij Verbruggen en is gerealiseerd door de startup Fungalogic. En de educatieve speeltuinen: hier ervaren kinderen op een speelse manier hoe de glastuinbouw biologische bestrijders en hommels inzet voor duurzame productie van groenten en bloemen.

In het kort – nieuwsoverzicht

Vliegen in deze tijd? Dit zijn 10 tips van Transavia

[happyforms id=”43427″ /]

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.