Overtochten naar Engeland zijn weer mogelijk

Op de ferry onderweg naar Engeland. Foto: Elkedagvakantie

Ferry-firma DFDS meldt per mail dat binnenkort de overtochten voor vakantiegangers naar Engeland weer mogelijk zijn. Volgens de Rijksoverheid is het land echter nog oranje gekleurd, dat betekent dat je bij terugkeer 14 dagen in quarantaine moet. Zie hier de actuele situatie. Verder vandaag:

 • McDonalds Oostenrijk gaat in badkleding (VIDEO)
 • Toptips voor Antwerpen
 • Dit is er allemaal anders op Schiphol nu

Ferry naar Dover vaart weer

DFDS schrijft: ,,We zijn heel blij om je te kunnen vertellen dat de ferry’s van Frankrijk naar Dover en van IJmuiden naar Newcastle weer open zijn voor alle  reizigers. Nu de Britse regering de quarantaine maatregel heeft opgeheven, is het tijd om het reizen opnieuw te ontdekken.

Vanaf 10 juli zijn de overtochten naar Zuid-Engeland weer mogelijk en vanaf 15 juli is de afvaart vanuit IJmuiden naar Newcastle weer mogelijk.

Reizen per ferry betekent dat je je eigen auto mee kan nemen, de frisse zeelucht in kan ademen en dat je alle bewegingsruimte krijgt die je nodig hebt.

De afgelopen tijd zijn we druk bezig geweest met het aanbrengen van verschillende aanpassingen aan boord zodat je kunt genieten van een zorgeloze overtocht. Het aantal passagiers per afvaart zal worden verminderd om de minimale onderlinge afstand aan boord te garanderen.

Dit betekent dat het aantal tickets beperkt is. Kijk hier voor meer informatie over de nieuwe maatregelen die we hebben getroffen.”

Zes campings glimmend van trots na erkenning als ‘Savoie Mont Blanc Excellence

Îlots de Chanaz au camping de Chanaz

De keuze is reuze als je zoekt naar een camping in de Savoie Mont Blanc. Gelegen aan een van de vier meren? Midden in de bergen? Of vlakbij een dorpje? Wellicht dat de geselecteerde campings met het keurmerk Savoie Mont Blanc Excellence dan in de smaak vallen. Deze zes Franse campings worden geprijsd voor hun aanpak op het gebied van multisectoriële ontwikkelingen. Zo hebben deze accommodaties een positieve bijdrage geleverd aan: het gebied, de lokale economie, het milieu en kwaliteitstoerisme.

Een speciale accreditatiecommissie beoordeelde eerder enkel bedrijven die lokale producten van hoge kwaliteit produceren, vanaf heden wordt het keurmerk ook uitgereikt aan toeristische bedrijven. Om te voldoen aan het keurmerk Savoie Mont Blanc Excellence zijn er een aantal kernwaarden waaraan een camping moet voldoen. 

 1. Sociaal en maatschappelijk
  Dit betreft de tevredenheid van de werknemers.
 2. Respect voor de consument
  Respect voor de klant, communicatie en dialoog met klanten.
 3. Respect voor de middelen
  Beperking van het energieverbruik, levenscyclusanalyse van producten, circulaire economie, eco-burger gedrag.
 4. Eisen en garanties
  Respect voor Savoie Mont Blanc-waarden en gecertificeerde kwaliteit.
 5. Specifieke knowhow & innovatie
  Innovatie maakt deel uit van de doelstellingen, het bedrijf evalueert zijn ontwikkelingscapaciteit, waardeert het lokale erfgoed en de knowhow.
 6. Delen
  Solidariteit en inzet voor collectieve initiatieven.

Alle zes campings hadden reeds de labels “Camping Qualité” en “Qualité Tourisme” ontvangen. Ze voldoen aan de kwaliteitseisen op het gebied van: klantvriendelijkheid en professionaliteit, nette en schone campingplek, volledige en correcte informatieverstrekking, respect voor milieu en leefomgeving.

De campings

De campings zijn gelegen op verschillende plaatsen in de natuurlijke omgeving van de Savoie Mont Blanc, in de buurt van meren, in de bergen in de buurt van het Vanoise National Park of in dorpen.

De zes campings:

 1. Vieille Eglise in Évian – Gelegen op een idyllische plek op 1 km van het meer van Genève, heeft camping La Vieille Eglise met succes geïnvesteerd in duurzaamheid. www.campingvieilleeglise.fr 
 2. La Colombière in Neydens – Bekroond met een ecolabel, omdat deze camping al lange tijd begaan is met de ecologische impact op het milieu en de leefomgeving. www.camping-la-colombiere.com 
 3. Les Lanchettes in Nancroix – Camping Les Lanchettes*** gelegen in het Nationale natuurpark van de Vanoise. Slechts 17 campings in Frankrijk zijn onderdeel van het netwerk La Via Natura. www.campinglanchettes.com
 4. L’Oustalet in Châtel – De camping maakt het mogelijk deel te nemen aan een ‘berg’ van zomeractiviteiten terwijl je verblijft in een ontspannend en sportieve omgeving. www.oustalet.com 
 5. St Disdille in Thonon – Deze camping ligt aan het meer van Genève, omgeven door het natuurreservaat Dranse, wat een uitstekende uitvalsbasis is voor een vakantie in de natuur. www.disdille.com 
 6. L’Eden de la Vanoise in Landry – Camping L’Eden de la Vanoise investeert in groene energie. Nieuwe chalets volgens ISO14001 norm. www.camping-eden-savoie.com 

Speciale maatregelen COVID 19

Voor deze zomer is een welkome afweging gemaakt. Mocht het wegens de getroffen maatregelen na het maken van een reservering, toch niet mogelijk zijn om naar de vakantiebestemming af te reizen, is het mogelijk om het verblijf uit te stellen naar volgend jaar zomer. Meer informatie:  https://nl.campingsdessavoie.com/alle-campings-savoie-mont-blanc-frankrijk

Over Savoie Mont Blanc

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Het is de overkoepelende naam van de Franse departementen Savoie en Haute-Savoie. Het gebied herbergt 112 skigebieden die behoren tot de top in de wereld. Dat betekent eindeloze afdalingen, majestueuze besneeuwde bergtoppen en winterse vergezichten. Naast een wintersport-walhalla is Savoie Mont Blanc ook zeer aantrekkelijk in het zomerseizoen. Prachtige wandelingen, uitdagende fietsroutes, luxueuze kuuroorden en grandioze gorges. Voor elk type vakantieganger is er wat wils.

Meeste reizigers nog steeds onbeveiligd online op openbare WiFi-spots

woman holding smartphone while lying in bed
Photo by Retha Ferguson on Pexels.com

Nu het reisseizoen is aangebroken en meer Nederlanders in eigen land op vakantie gaan, wordt gratis WiFi in cafés, restaurants, hotels en op campings veel gebruikt. GOOSE VPN wil vakantiegangers waarschuwen voor de gevaren van openbare WiFi-spots.

Ook in Nederland zijn openbare WiFi-spots vaak onveilig. Toch maken de meeste mensen er nog steeds gebruik van. Cijfers van het CBS van eind 2019 laten zien dat slechts 35% van de bevolking een openbaar WiFi-spot mijdt vanwege zorgen over hun online veiligheid. Volgens Joeri van de Watering, co-founder van GOOSE VPN, ligt een groot deel van het probleem bij het feit dat de meeste mensen niet weten welke voorzorgsmaatregelen zij kunnen nemen om veilig online te gaan op vakantie.

Internetcriminaliteit op vakantie

De zomervakantie is een geliefde periode van internetcriminelen om privégegevens van vakantiegangers te stelen. Hackers zijn voornamelijk uit op creditcardgegevens, wachtwoorden en bankgegevens. Van de Watering: “Twee op de vijf Nederlanders gaan dit jaar op vakantie in eigen land. Ook op reis in ons land moeten mensen waakzaam zijn op cybercrime. Een paar simpele voorzorgsmaatregelen, waaronder het gebruik van een VPN zoals GOOSE VPN, kan reizigers behoeden om slachtoffer te worden van internetcriminaliteit op vakantie. Daarom delen wij de meest voorkomende vormen van WiFi-misbruik en geven wij 5 tips zodat reizigers deze zomer zorgeloos gebruik kunnen maken van WiFi-netwerken tijdens hun vakantie.”

Wat doen hackers?

Meest voorkomende manieren waarop een hacker misbruik kan maken van een onbeveiligde WiFi-plek:

 1. Valse WiFi-spot. Een hacker kan een valse WiFi-spot aanmaken. Als je hier slachtoffer van wordt, dan stuur je je gegevens naar een hacker in plaats van naar een legitieme WiFi-spot. Denk aan creditcardgegevens, privé-e-mails en andere gevoelige informatie. Deze techniek is heel gemakkelijk voor hackers omdat Wi-Fi-spots zelden authenticatie vereisen om een ​​verbinding tot stand te brengen.
 2. Draadloze sniffers. Internetcriminelen kunnen sniffers gebruiken, een software die is ontworpen om gegevens te onderscheppen en te decoderen wanneer deze via een WiFi-netwerk worden verzonden. Met deze techniek zijn privégegevens dus niet langer privé als je gebruikt maakt van een onbeveiligde internetverbinding.
 3. Schoudersurfen. Op het vliegveld nog even iets online bestellen of je appjes beantwoorden in een druk café? Wees alert op schoudersurfers. Bij dit fenomeen kijkt iemand mee over je schouder wanneer jij je bankzaken doet, wachtwoorden intypt of appjes beantwoordt. Op deze manier kan een internetcrimineel je gegevens in handen krijgen.

Wat kun je er tegen doen?

Met deze 5 tips kan een reiziger deze zomer veilig online gaan op openbare WiFi-netwerken:

 1. Gebruik een VPN. Met het gebruik van een VPN: een virtueel privénetwerk, zoals het Nederlandse GOOSE VPN, versleutel je je internetverbinding en verberg je alle gegevens die van je computer of telefoon die naar het internet worden gestuurd. Dat betekent dat een hacker alleen gecodeerde gegevens te zien krijgt, en dat je gegevens dus veilig blijven. Ook kan je met een VPN toegang krijgen tot geblokkeerde sites in een ander land, zoals Facebook in Vietnam of Wikipedia in Turkije. Daarnaast kun je met een VPN je favoriete Tv-programma’s op vakantie in het buitenland blijven kijken. GOOSE is een simpel en klein programmaatje dat je eenvoudig installeert op je computer of via een appje op je telefoon of tablet. Het draait op de achtergrond mee zodat je veilig online bent.
 2. Gebruik een firewall. De meeste besturingssystemen hebben een firewall, ook zijn er firewalls voor Android en iOS. Gebruik deze dan ook altijd.
 3. Sta automatische draadloze netwerkverbinding niet toe. Zorg ervoor dat de automatische draadloze verbinding niet is ingeschakeld. Zo voorkom je dat hackers automatisch verbinding maken met je apparaat.
 4. Instellingen voor delen mogen niet openbaar zijn. Om te voorkomen dat een hacker je apparaat kan vinden en openen, is het belangrijk ervoor te zorgen dat systeeminstellingen niet zijn ingesteld op openbaar delen.
 5. Wees waakzaam. Het is altijd belangrijk om te weten wie er in de buurt is om schoudersurfen of andere verdachte activiteiten te voorkomen.

Over GOOSE VPN

GOOSE VPN is de eerste Nederlandse VPN provider, opgestart in Rotterdam en nu gevestigd in Dordrecht. GOOSE VPN wil dat iedereen veilig internet kan gebruiken, op een gebruiksvriendelijke manier. De VPN kun je zonder meerprijs gebruiken op al je devices en je kunt 24/7 terecht bij een Nederlandse klantenservice voor vragen. GOOSE VPN heeft inmiddels 100+ servers in meer dan 25 landen. Meer tips? Ga naar Goosevpn.com/nl

Zomer 2020: Antwerpen brengt een gevarieerd cultuurprogramma

Een muurschildering van Suske en Wiske in Antwerpen. Foto: Elkedagvakantie

Deze zomer niet te ver van huis, maar toch naar het buitenland? Op het stedentripplatform CityZapper vind je informatie en tips voor een stedentrip naar Dream Destination Antwerpen. Ook hier komt het leven langzaam weer op gang, waardoor we deze zomer gelukkig weer van deze prachtige stad kunnen genieten. Zo heeft het jaarlijkse stadsfestival Zomer van Antwerpen ook dit jaar weer een fantastisch programma opgesteld, met voorstellingen, exposities, lezingen, concerten en veel theater.

Het platform Antwerpen Straalt inspireert je om zowel de bekende als onbekende plekjes van de stad te ontdekken en nodigt je uit om je zomer te vullen met leuke activiteiten. Kortom, tijd om te ontdekken wat Antwerpen voor jou in petto heeft.

Ontdek de culturele schatten 

Een stedentrip naar Antwerpen biedt voor ieder wat wils. Als je een wandeling door Antwerpen maakt, wordt al snel duidelijk waarom Antwerpen zich de ‘Barokstad der Nederlanden’ mag noemen. De barokstijl duikt nog overal op in het straatbeeld en in de rijke interieurs. Treed in de sporen van barokschilder Peter Paul Rubens met behulp van de handige Rubens wandelgids en krijg een mooi beeld van het leven in het 17e-eeuwse Antwerpen, waarbij je onder andere het Rubenshuis en de Carolus-Borromeuskerk bezoekt. Meer cultuur snuiven kan bij een van de vele musea die de stad rijk is. Bewonder diamant, juwelen en zilver bij DIVA, hedendaagse kunst in het M HKA en fotografie in het FOMU.

De ultieme Belgische modestad

Dat je naar hartelust kunt winkelen in deze ultieme modestad is geen geheim. Er is een ruim aanbod aan grote modehuizen, kleine onafhankelijke winkels en bijzondere conceptstores. Maar naast winkelen, kun je deze zomer ook op een andere manier kennismaken met het begrip ‘mode’. Van 11 juli t/m 27 september vindt de bijzonder expositie AntwerpPhoto: ICONOBELGE II in de Handelsbeurs plaats. Hier komen mode en fotografie samen en kan men in de wereld van iconische beelden, gemaakt door Belgische modefotografen als Marc Lagrange, Lara Gasparotto, Harry Gruyaert, Laetitia Bica, Stephan Vanfleteren, Frieke Janssens, Karel Fonteyne, Kurt Stallaert, Murielle Victorine Scherre en vele anderen duiken.

Een feest voor de hele familie

Ook voor gezinnen met jonge kinderen is Antwerpen de ideale bestemming! Onmisbaar is een bezoek aan Chocolate Nation, waar het magische verhaal van de Belgische chocolade op smakelijke en kindvriendelijke wijze wordt verteld. Ook aan activiteiten in de buitenlucht geen gebrek. Maak een wandeling langs de stripmuren en bewonder onder meer Kiekeboe en Suske en Wiske of stap op de fiets en volg een van de uitgestippelde cultuur- natuur- of havenroutes.

Onderweg kan je stoppen bij een van de vele schaduwrijke plekjes in de natuur. Kinderen kunnen zich uitleven in het uitgestrekte en hippe Park Spoor Noord, of gaan zwemmen in het verwarmde openluchtzwembad De Molen of de ecologische zwemvijver in het Boekenbergpark in Deurne. Zelfs een heuse strandvakantie is mogelijk in Antwerpen. Neem de boot naar Linkeroever om zandkastelen te bouwen op het strand van Sint-Anneke en te dineren met zicht op de Schelde.

Wereldstad met ontelbare mogelijkheden

Antwerpenaars noemen hun stad met trots een wereldstad met de sfeer van een dorp: je vindt hier alles wat je wilt, maar dan wel op loop- of fietsafstand. Bovendien kent de stad meer dan 170 nationaliteiten, waardoor het niet verwonderlijk is dat het aanbod aan wereldkeukens enorm is. Maar ook voor lokale specialiteiten ben je hier aan het juiste adres. Antwerpen is de plek bij uitstek om Belgisch bier te ontdekken en eigen specialiteiten te proeven, waarvan de Antwerpse handjes (koekjes) en de likeur ‘Elixir d’Anvers’ de bekendste zijn.

Het internationale karakter is niet alleen terug te zien aan het gastronomische aanbod, ook wordt iedere wijk gekenmerkt door een uniek karakter. Het Historisch Centrum staat bekend om de rijke geschiedenis, eeuwenoude gevels en gezellige Middeleeuwse straatjes. Genieten van Zuiderlijke sferen kan bij het Theaterplein, het kloppende hart van de artistieke Quartier Latin wijk. De perfecte plek om de dag af te sluiten is in het hippe havengebied Het Eilandje. Dit is de buurt bij uitstek om te zien waarom de Schelderivier en de haven zo belangrijk zijn voor de stad – dankzij publiekstrekkers als het Museum aan de Stroom (MAS), het Red Star Line Museum en het Havenhuis.

Overnachten in Antwerpen

De keuze aan accommodaties is eindeloos en varieert van internationale hotelketens tot intieme boetiekhotels, B&B’s en zelfs campings. Krijg korting door je overnachting te boeken via de website We Love Antwerp of neem eens een kijkje op Logeren in Vlaanderen Vakantieland voor een overzicht van alle accommodaties en vind meteen wat je zoekt.

Alle bovenstaande activiteiten zijn momenteel toegestaan en alle hotspots geopend. Het is mogelijk dat nieuwe coronamaatregelen hier verandering in brengen. Houd de genoemde websites in de gaten voor het actuele overzicht.

Elkedagvakantie maakte zelf deze reportage in Antwerpen.

In het kort – nieuwsoverzicht

McDonalds in Oostenrijk stopt met rietjes en maakt er badmode van

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.