Fiets en Wandelbeurs gaat online in 2021

Fiets- en wandelbeurs gaat ditmaal online.

Dit jaar beleeft de Fiets en Wandelbeurs voor het eerst een online editie. Op 23 en 24 april presenteert ze een interactief digitaal event onder de noemer ‘Fiets en Wandelbeurs Online Experience’.

Het online event is een alternatief voor onder meer de fysieke beurs in Jaarbeurs Utrecht, die voor 7 en 8 mei 2021 op het programma stond. “Noodgedwongen hebben we het fysieke event moeten annuleren vanwege de coronacrisis”, zegt Theo Jorna, directeur Hicle Events. “Het is momenteel niet mogelijk een volwaardige fysieke beurs op poten te zetten ondanks de toch wel grote belangstelling. Tegelijkertijd keken we naar de optie van een digitale editie voor onze Fiets en Wandelbeurzen dit jaar in Utrecht en Gent. En we werden aangenaam verrast door de mogelijkheden.”

Concept digitaal event

Het concept van de digitale Fiets en Wandelbeurs biedt bezoekers alle ruimte om inspiratie op te doen voor het fiets- en wandelseizoen. Interactie met andere bezoekers en exposanten is daarbij heel goed mogelijk. Fiets- en wandelliefhebbers kunnen online stands bezoeken, ‘in real time’ (video)chatten met exposanten en brochures downloaden. Ook staan er online lezingen en workshops op het programma en kun je vragen te stellen aan ervaren fietsers en wandelaars. Er is zelfs een Fiets en Wandelcafé, waar je online kunt ‘borrelen’ en gesprekken kunt aanknopen met andere cafégangers.

Wind in de zeilen

“Natuurlijk organiseren we graag een fysieke beurs, maar de Online Experience is een prima alternatief daarvoor”, zegt Jorna. “Bovendien heeft het fietsen en wandelen mede vanwege de coronacrisis de wind in de zeilen. Op mooie dagen trekt half Nederland er te voet of met de fiets op uit. Al die liefhebbers kunnen op de online beurs de mooiste routes en fiets- en wandelbestemmingen vinden. En uit onze enquêtes blijkt dat onze doelgroep staat te popelen om, als de omstandigheden het toelaten, eens lekker op fiets- of wandelvakantie te gaan.

In het kort – nieuwsoverzicht

  • Drie van de mooiste motorroutes van Nederland (Racesport.nl)
  • Kunnen we nu een vakantie boeken of niet? Dit moet je weten over reizen de komende maanden (Tubantia*)
  • Booking.com heeft het zwaar, maar ziet een weg uit de crisis (Parool)
  • Gebrek aan toerisme leidt tot minder contant geld in Nederland (Nu.nl)
  • Casper Hoenderdos maakt van zijn leven een reis vol verhalen (Brabants Dagblad)
  • Frans Bauer en vrouw opnieuw op pad voor reisprogramma (AD.nl)
China komt met camper met uitschuifbare verdieping

Het Chinese merk Maxus heeft een camper gepresenteerd met een uitschuifbare verdieping, compleet met balkon. Het is echter wel de vraag of het voertuig ooit in productie genomen wordt gezien de forse aanschafprijs: 340.000 euro.

Weekendradio – Hit100.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.