Capitool komt met boek met autoroutes voor Frankrijk en Noord- en Midden-Italië

De omslagen van de boeken. Foto: Capitool Reisgidsen

Uitgeverij Capitool Reisgidsen presenteert voor de zomer van 2021 twee nieuwe boeken voor autoroutes. Reizigers kunnen een rondreis door Frankrijk of Noord- en Midden-Italië maken.

Autoroutes Frankrijk voert je weg van de gebaande paden naar mooie dorpen en adembenemende landschappen, authentieke restaurants en gastvrije hotels. In totaal 24 autoroutes – uiteenlopend van een tot zeven dagen – brengen je diep het ongerepte Franse platteland in, met onderweg charmante eethuizen en accommodaties. Bij elke route hoort een wandeling door een oude stad of een fraai landschap, en vind je activiteiten en tips voor het kopen van lokale producten. De routes gaan onder andere door de regio’s Normandië, Dordogne en Provence.

De gedetailleerde kaarten, praktische informatie, uitneembare kaart en duidelijke routebeschrijvingen bieden alle informatie die je nodig hebt voor een vakantie met de auto.

AANTAL PAGINA’S: 264
UITVOERING: Gebonden
ISBN: 9789000365678
PRIJS: € 24,99
GENRE: Reisgids
IMPRINT: Capitool

Italië

Autoroutes Noord- en Midden-Italië bevat 25 autoroutes – uiteenlopend van een tot vijf dagen – en die brengen je diep het ongerepte Italiaanse platteland in, met onderweg charmante eethuizen en accommodaties. Bij elke route hoort een wandeling door een oude stad. De routes gaan onder andere door de regio van de Italiaanse meren, Venetië en Veneto, Umbrië en Le Marche.

AANTAL PAGINA’S: 264
UITVOERING: Gebonden
ISBN: 9789000301096
PRIJS: € 24,99
GENRE: Reisgids
IMPRINT: Capitool

En dan nog dit

NATIONALE TOOST – Ook tijdens de tweede Koningsdag, op 27 april 2021 aanstaande, die zucht onder coronamaatregelen, brengt Koning Willem-Alexander de Nationale Toost uit. De Nationale Toost om 16:30 uur is het feestelijke hoogtepunt van een kleurrijke Koningsdag tv-uitzending vanaf Paleis Soestdijk én een vrolijke afsluiter van naar verwachting tóch een heel leuke dag. Veel bekende Nederlanders laten op nationaletoost.nl zien dat zij óók meedoen met de Nationale Toost. Er komen tot aan Koningsdag steeds meer vrolijke filmpjes bij.

DIGITALE KLEEDJESMARKTNextdoor, de buurtapp die buren met elkaar verbindt, organiseert op 27 april tijdens Koningsdag de tweede editie van de grootste digitale kleedjesmarkt van Nederland. Om tradities in stand te houden tijdens Koningsdag is er voor elke gemeente in het land een digitale groep aangemaakt waarin Nextdoor-leden tussen 09.00 en 21.00 uur hun spullen kunnen verkopen en spullen van hun buurtgenoten kunnen kopen.

WANDELING – Lange Afstandswandeling RivierPark Maasvallei in Belgisch en Nederlands Limburg is de Wandelroute van het Jaar 2021. De jury maakte dat bekend op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs Online Experience. Evenals de beurs vond de uitreiking van de bijbehorende Wandeltrofee vanwege de beperkende maatregelen 100% digitaal plaats. De overige genomineerden waren Wandelnetwerk ‘de Merode’ (België), Streekpad Westfriese Omringdijk (Nederland), Pad van de Vrijheid (Nederland) en de Oude Bondswandeling van Nijmegen naar Plasmolen en terug (Nederland). De Lange Afstandswandeling in het RivierPark Maasvallei werd in 2020 uitgebreid; van 52 km aan de Vlaamse oever tot een vernieuwde lus-vormige langeafstandswandeling van maar liefst 137 km, langs beide oevers van de Grensmaas. 

FIETSROUTE – Het gedeelte van de Iron Curtain Trail tussen Gmünd in Oostenrijk tot aan Bratislava in Slowakije, is uitgeroepen tot Fietsroute van het Jaar 2021. De jury maakte dit bekend tijdens de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs Online Experience. Vanwege de beperkende maatregelen verliep de uitreiking dit keer 100% online. Een vertegenwoordiger van de route in Oostenrijk, Dominik Hiller van Weinviertel Tourismus, hield tijdens een Zoom-meeting trots de bijbehorende Fietstrofee voor de camera. Voor de uitverkiezing waren nog drie andere routes genomineerd: de LF-Kustroute en LF-Zuiderzeeroute in Nederland en de Oranjefietsroute in Duitsland en Nederland.

In het kort

  • Recreatiekrant Veluwe krijgt eigen website met uit-tips (De Puttenaar)
  • Spanje zal geen quarantaine of PCR-tests eisen aan EU-reizigers met vaccinpas (In Spanje)
  • Nieuw: 3 op Reis Specials (Gids TV)
  • Frankrijk versoepelt reisbeperkingen vanaf 3 mei (Leeuwarder Courant)
  • Trekauto: feiten en fabels (ANWB)
  • Duister toerisme: vlucht over kernreactor in Tsjernobyl te boeken (Manners)
  • Hoe kunnen we recreëren in Nederland innovatiever maken? (BNR)
  • Caravan uit de stalling? Zo lang mag je hem in de buurt parkeren (NPO Radio 1)
  • Stuwmeer aan vakantiedagen groeit: deze bedrijven hebben een oplossing (RTL)

Weekendradio van Hit100.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.