Airbnb onthult ‘verborgen plekjes’ om Nederlandse nationale parken te ontdekken

Verblijf in een watervilla in de Weerribben. Foto: Airbnb

Met maar liefst 21 nationale parken door het hele land is Nederland rijk aan veel natuurlijke schoonheid en groene gebieden om te verkennen. Volgens het laatste Airbnb rapport over Reizen & Wonen boeken we meer accommodaties buiten de grote steden om en kiezen we voor kustgebieden en andere landelijke gebieden waaronder Nederlands’ mooiste nationale parken.

Deze ontsnapping naar natuurrijke gebieden benadrukt de veranderingen en verspreiding van het toerisme sinds de pandemie, evenals de wens om plaatsen buiten de gebaande paden te ontdekken. Voor wie nog op zoek is naar een uniek verblijf, deelt Airbnb enkele bijzondere opties om de schoonheid van de Nederlandse natuur te ontdekken.

Omarm de natuur in nationaal park de Oosterschelde
Wilhelminadorp ligt aan de rand van het kleine dorp Goes, waar je deze verborgen parel vindt. De moderne woning bestaat uit drie slaapkamers, een riante tuin met zonneterras en ligt verscholen tussen de bomen. In 20 minuten rijden sta je op het strand van Zeeland en in 5 minuten in het nationaal park Oosterschelde. Oosterschelde is het grootste nationaal park van Nederland en heeft een enorm divers flora en fauna. Hier kun je wilde dieren spotten zoals zeehonden en bruinvissen maar ook oesters, mosselen en alikruiken oprapen langs de voet van de dijk.

Duurzaam logeren bij het Dwingelderveld
Een ideaal verblijf voor een duurzamere keuze; deze stijlvolle pipowagen in Drenthe is namelijk volledig gemaakt van hout en wordt in de winter warm gestookt met behulp van de authentieke houtkachel. De wagen is knus ingericht en biedt uitzicht op het begin van nationaal park Dwingelderveld, waar het erf aan grenst. Het Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van West-Europa waar je de mooiste wandelpaden, fietsroutes en paardrijdroutes kunt volgen. Ook voor vogelspotters is het park het perfecte gebied om bijzondere vogels te spotten.

Ontdek de Weerribben-Wieden vanaf het water
Deze luxe watervilla bedekt de ideale spot voor een ontspannen vakantie, namelijk op één van de grachten van het nationaal park de Weerribben-Wieden. Omdat de voorkant bijna geheel uit ramen bestaat, geniet je continue van een prachtig uitzicht over de natuur. In het park leven verschillende vogels en als je geluk hebt spot je wellicht een aantal herten. Het verblijf biedt luxe en comfort voor koppels maar ook ruimte voor een gezin. Van open woonruimte en eethoek, tot meerdere slaapkamers, een badkamer met bad en zelfs een buitenterras, het is een heerlijke plek om te verblijven.

Beleef de diversiteit van de Hoge Veluwe
Van origine is deze accommodatie een kippenschuur maar tegenwoordig vind je er de sfeervolle Tuinkamer. De studio beschikt over alles wat je nodig hebt voor een ontspannen verblijf in een knusse ruimte; een comfortabel bed, eethoek, badkamer, een overdekt terras en een zwembad. Geniet tijdens je verblijf van serene rust om je heen of ga op pad naar nationaal park de Hoge Veluwe. Cultuur- en kunstliefhebbers kunnen het Kröller-Müller Museum bezoeken of stap op een (gratis) fiets en verken de prachtige landschappen van het park.

Overnacht te midden van de Utrechtse Heuvelrug
In het boshuisje “De Boswachter” kun je slechts een aantal weken per jaar verblijven, vanwege het behoud van de natuurlijke rust in nationaal park de Utrechtse Heuvelrug. Het verblijf bevindt zich namelijk midden in het bosgebied en is omringd met niets anders dan pure natuur. Het is het ideale startpunt voor de mooiste wandelingen en fietstochten of van mountainbike- of paardrijdroutes. Vlakbij, tussen de bossen door, vind je het Henschotermeer, een prachtig zwemmeer. De accommodatie zelf straalt rust en comfort uit met hier en daar wat landelijke en robuuste elementen. Door de grote ramen wordt het buitengevoel naar binnen gehaald, waardoor je je één met de natuur voelt.

En dan nog dit

Tijdens de zomervakantie lezen we vaker spannende boeken

In de zomermaanden lezen Nederlanders aanzienlijk meer thrillers dan in de winter. Het gehele jaar lezen we het vaakst een roman, maar tussen de seizoenen zijn er grote verschillen te zien. Bungalowparkoverzicht.nl zocht uit wat de populairste boeken, genres en auteurs zijn in de zomerse vakantiemaanden, op basis van data sinds 2005 van de Bestseller 60. Deze wekelijkse lijst met de best verkochte boeken wordt uitgebracht door Stichting CPNB. Hier staat de hele top 10.

Drie Tsjechische kuuroorden op UNESCO Werelderfgoedlijst

De West-Boheemse spadriehoek in Tsjechië, bestaande uit de kuuroorden Mariánské Lázně, Františkovy Lázně en Karlovy Vary, is aan de UNESCO Werelderfgoedlijst toegevoegd. Onder de naam ‘The Great Spas of Europe’ zijn de Tsjechische kuuroorden samen met acht andere spas in zes landen nu officieel werelderfgoed. De kuuroorden zijn bijzonder vanwege de uitzonderlijke architectuur en het fenomeen kuurverblijven, inclusief balneologische procedures. De beroemde kuuroorden van Europa, die grotendeels zijn gebouwd rond natuurlijke minerale bronnen bloeide aan het begin van de 18e eeuw tot de 20e eeuw. Lees hier meer over UNESCO in Tsjechië.

Qatar Airways uitgeroepen tot luchtvaartmaatschappij van het jaar

Qatar Airways is door AirlineRatings uitgeroepen tot luchtvaartmaatschappij van het jaar 2021. De airline heeft ook de awards voor Beste Luchtvaartmaatschappij van het Midden-Oosten, Beste Catering en Beste Business Class in de wacht gesleept. Dit is het derde jaar op rij dat Qatar Airways de prijs voor de beste Business Class wint, een erkenning voor de gepatenteerde Qsuite. De onderscheiding ‘Luchtvaartmaatschappij van het Jaar’ door AirlineRatings erkent de beste in luchtvaart, met een focus op productinnovatie, een uitstekend routenetwerk en algemene veiligheid.

Katakolon (Olympia) als haar nieuwe vertrekhaven in Griekenland

Norwegian Cruise Line (NCL), volgens eigen zeggen ‘de innovator in wereldwijde cruisereizen met een 54-jarige grensverleggende geschiedenis’, heeft de toevoeging van Katakolon (Olympia) als haar nieuwe vertrekhaven in Griekenland aangekondigd. Vanaf 17 september 2021 krijgen gasten die in datzelfde jaar meevaren op een van de Middellandse Zee cruises van Norwegian Getaway, de kans om aan boord te gaan in de Ionische haven, gelegen op het schiereiland Peloponnesos. De aankondiging markeert de eerste keer dat NCL een tweede vertrekhaven in Griekenland heeft toegevoegd, als onderdeel van de voortdurende verkenning van nieuwe reisroutes en in samenwerking met de Griekse regering.

In het kort – nieuwsoverzicht

  • Binnen tafelen op reis wordt lastig zonder coronapas (De Tijd)
  • Landen niet meer op oranje of rood? De reischaos blijft (Het Parool)
  • Elektrische caravan achter de EV: Autovakantie van de toekomst? (Autoweek)
  • Corona op Franse campings: ‘Besmet? Dan ga je naar speciale covid-caravan’ (RTL)
  • Op reis met de auto? 5 gezonde snacks die het hele gezin onderweg zoet houden (HNL)
  • Kampeerclub waarschuwt: een op drie campers te zwaar en dus gevaarlijk (Nu.nl)
  • Toerisme in donkerrood Amsterdam: “De Duitsers lijken met gierende banden te vertrekken” (NH Nieuws)
  • Apps van de week: Op de hoogte over je reis en de geschiedenis (Nu.nl)
  • Vakantie vieren in eigen land en de toekomst van toerisme (TravelPro)
  • Nederland past aanpak reizen binnen Europa aan (Rijksoverheid)

Video van de week: Is dit leuk van de ANWB?

Met enige verbazing hebben we naar bovenstaande video gekeken. Wat zou het doel hiervan zijn? De tips die gegeven worden zijn nauwelijks serieus te noemen. Er zitten wel wat grappige elementen in, maar is dat dan de taak van de ANWB om zoiets te maken? Zou je zoiets dan niet beter aan een vlogger over kunnen laten op een eigen account?

Weekendradio op Hit100.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.