Christoffelpad van 40 km voert als ontdekkingsroute door Overijssel

Wandelen in Nederland. Foto: Elkedagvakantie

Wandelroute Christoffelpad in Zwartewaterland en een deel van Steenwijkerland loopt ‘als een tierelier’. “Veel ervaren wandelaars zoeken voortdurend naar nieuwe routes. Over het Christoffelpad zijn ze razend enthousiast. Ook regiobewoners ontdekken deze wandeling”, zegt Anky Kosters van het Toeristisch Informatiepunt Hasselt over de vorig jaar gepresenteerde route.

De tweedaagse wandeling van dik veertig kilometer begint in Hanzestad Hasselt en gaat via Zwartsluis, Nationaal Park Wieden-Weerribben en het Hoge Land van Vollenhove naar Genemuiden. Uiteindelijk eindigen de wandelaars weer in Hasselt. “Het Christoffelpad voldoet aan een vraag. Uit het hele land komen de aanvragen binnen voor de kaart. De promotie op de Wandelbeurs heeft de vraag nog verder vergroot”, vertelt Kosters.

Verschillende landschappen

De animo voor het Christoffelpad past in een trend, zegt Thea Paassen. Zij is Gebiedsadviseur IJsseldelta van Marketing Oost. “Mensen kiezen steeds meer voor buitenrecreatie zoals wandelen en fietsen. De IJsseldelta en Weerribben-Wieden zijn daarvoor bij uitstek geschikt. Tijdens deze wandeling kom je in korte tijd langs veel verschillende landschappen.”

Zingeving

Ook een andere maatschappelijke ontwikkeling speelt een rol bij het succes van het Christoffelpad, denkt Paassen. De route zet onbewust aan tot nadenken over zingeving. Dat past bij een ‘tegenbeweging’ in recreatief Nederland. “We zien dat mensen vaker los willen komen van alle technologie waardoor je voortdurend bereikbaar bent. Ze willen meer genieten van het moment. Wandelen is daarvoor heel geschikt.”

Nu het wandelseizoen weer op het punt van uitbarsten is, verwachten Kosters en Paassen weer veel toeloop. Niet alleen van Nederlanders, maar in toenemende mate ook van Belgen en Duitsers. Die twee nationaliteiten komen steeds vaker naar Hasselt, vanwege het Hanzestad-verleden dat bij de zuiderburen en oosterburen een belangrijk thema is.

Kaart

De route van het Christoffelpad, boordevol tips en adressen, is verkrijgbaar bij het Toeristisch Informatiepunt in het Oude Stadhuis van Hasselt. Ook in Genemuiden, Zwartsluis en Vollenhove is de kaart verkrijgbaar bij de Toeristisch Informatiepunten.

Meer informatie: www.ontdekdeijsseldelta.nl/christoffelpad

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.