Amsterdams funpark verhuist en geeft feest

Landzeilen. Foto: Elkedagvakantie


Het eerste stedelijke landzeil- en funsportpark Wind ’n Wheels Amsterdam is samen met strandpaviljoen Bij Storm en electrocross.nl verhuisd naar de oostpunt van Zeeburgereiland. Het funsportpark moest plaatsmaken voor de woningbouw in de Sluisbuurt. Het funsportpark gaat verder onder de naam Kaap Oost waaronder de drie organisaties Wind ’n Wheels, electrocross.nl en Bij Storm vallen. Op zondag 22 april is de feestelijke opening van eventlocatie Kaap Oost. Op deze dag kan het publiek tegen gereduceerde prijzen kennismaken met landzeilen, electrocrossen en eten en drinken van Bij Storm.

Crossbaan

Landzeilpark Wind ’n Wheels opende vijf jaar geleden de terreindeuren voor het publiek. Vanaf 14 juni 2015 is het funsportpark uitgebreid met electrocross, een crossbaan met electromotoren, en horecagelegenheid annex strandpaviljoen Bij Storm. Eind vorig jaar werd besloten dat het Funsportpark moest plaatsmaken voor woningbouw in de Sluisbuurt. De oostpunt van Zeeburgereiland werd aangewezen als de nieuwe locatie voor de drie partijen. Onder de noemer Kaap Oost zullen zij als eventlocatie verder gaan. Kaap Oost is ideaal voor op maat gesneden arrangementen als bedrijfsuitjes en vrijgezellenfeesten, voor individuele sporters en om even uit te waaien met het gezin.

Wind ‘n Wheels

Wind ’n Wheels is ontstaan uit het idee om een zeilwagenpark te creëren in hartje Amsterdam. Dit maakt het concept uniek omdat Amsterdam hiermee de enige en eerste wereldstad is waar men kan blokarten of eigenlijk landzeilen. Landzeilen is spectaculair, duurzaam en makkelijk te leren. Met simpelweg een zeil, een karretje met 3 wielen en de wind kun je flinke snelheden bereiken. Tijdens een clinic van anderhalf uur helpen de instructeurs je veilig op weg. Er zijn zeilwagens voor kinderen vanaf 7 jaar beschikbaar.

electrocross.nl

Electrocross; het is een upcoming funsport, die naast stijlvol ook nog eens heel uitdagend en verantwoord is. De motoren worden namelijk aangedreven door stroom, waardoor er geen sprake is van lawaai en de uitstoot van gassen. Je hoeft op de motoren niet te schakelen en een motorrijbewijs is niet nodig. Tijdens de runs word je professioneel begeleid door instructeurs en beschermende kleding is uiteraard inbegrepen. Voor wie is electrocross? Voor jongens en meisjes vanaf 6 jaar, jeugd en alle mannen en vrouwen die nog zonder rollator lopen.

Bij Storm

Strandpaviljoen Bij Storm brengt met deze locatie het strandgevoel wat dichterbij de stad Amsterdam. Gerechten worden hier bereid op een houtskoolgrill die centraal in de keuken staat. Bij Storm kun je lunchen, dineren en borrelen. Het gehele restaurant, of een deel daarvan, kun je tevens ook afhuren voor het geven van een trouwfeest, een (kinder)verjaardag, een zakelijke bijeenkomst of bedrijfsborrel. Daarnaast verzorgt Bij Storm ook volledige arrangementen voor teambuilding, groepsuitjes en kinderfeestjes.

Officiële opening

Op zondag 22 april 2018 opent Kaap Oost de deuren officieel voor het publiek. Op deze dag zijn er speciale acties waarbij het publiek kennis maakt met landzeilen (voor kinderen vanaf 7 jaar), skatey rijden en electrocrossen (voor kinderen vanaf 6 jaar). Op het terras van Bij Storm kunnen gasten tegen gereduceerde prijzen genieten van een drankje en gerechtjes van de grill. Op het terras is er live muziek en voor de kinderen is er een springkussen, schminken en knutselen.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.