Mercure lanceert biercocktails samen met lokale brouwerijen

Bier heb je in allerlei varianten en smaken. Foto: Elkedagvakantie

Mercure Hotels heeft al jaren een culinair imago en toont zijn verbondenheid met de lokale omgeving. Vandaag gaat Mercure met een selectie aan eigen biercocktails een stap verder in zijn horecaconcept. In totaal 11 Mercure hotels in België en Nederland hebben samen met brouwerijen uit de omgeving lokale bieren verwerkt in een hippe cocktail. Zo kun je binnenkort in Amsterdam, Amersfoort, Den Haag, Groningen en Tilburg genieten van een cocktail met een local touch.

Biercocktails zijn een trend in bierland. En dan hebben we het niet over een sneeuwwitje of Radler, maar over hippe, vernieuwende cocktails. Mercure biedt zijn gasten al langer een ruime diversiteit aan lokale bieren aan en wilde deze bierervaring verder uitbreiden.

Shanna Holthaus, Head Of Marketing Benelux bij Accor: “Biercocktails lijken op het eerste zicht misschien vreemd, maar ze zijn volgens bierkenners echt the next big thing in bierland. Mercure is een merk dat bekend staat om zijn link met lokale biertjes en we wilden nu iets nieuws en creatiefs bedenken voor onze gasten. Een biercocktail staat voor ons voor gezelligheid, lokale verbondenheid en het culinaire, elementen die belangrijk zijn voor het merk en die onze gasten verwachten in de hotels. Tijdens het shaken van de cocktails kunnen we onze gasten meer vertellen over de lokale bieren en de brouwerijen. Een heerlijk moment! En er is voor elk wat wils, van klassiekers die in een nieuw jasje zijn gestoken tot volledig nieuwe recepten.”

Cocktails met een lokale touch

Als je in Amsterdam bent, kun je er niet omheen. Heineken is hét Nederlandse bier. In het Mercure Hotel Amsterdam Centre Canal District heb je vanaf nu ook de kans om dit bekende bier in een cocktail te proeven. De Biergarita doet denken aan een Margarita, een licht zurige verfrissende klassieke cocktail. Nip van je cocktail terwijl je uitkijkt op de prachtige kanalen van Amsterdam.

Op en top uniek? Dat is de Campbierie. Het bittere van een Campari wordt gecombineerd met het unieke, lokale IJwit bier. IJwit is een geliefd bier onder toeristen en Amsterdammers dat een smakenpalet van verschillende kruiden en citrus brengt.

Hotel Amsterdam City.

Mercure Hotel Amsterdam West komt met Amsterdamned als biercocktail. Deze cocktail is makkelijk aan te passen met verschillende lokale Nederlandse bieren. In het Mercure Hotel Den Haag Central wordt je cocktail gemaakt met ingrediënten die uit het eigen Green House komen. Deze Dutch Tale is voor de likeurliefhebbers onder ons. Van Kleef jenever wordt gecombineerd met Kompaans pils.

Niets boven Groningen, maar ook niets boven de Biergarita 1717. Je kunt nooit genoeg alcohol hebben, dachten ze bij Mercure Hotel Groningen Martiniplaza: deze biercocktail bestaat uit 3 verschillende alcohol soorten. Naast tequila en cointreau vind je hier het witte Martinus 1717 bier in terug.

White Monk

Het oog wil ook wat. Mercure Hotel Tilburg Centrum heeft daar dan ook een mooie biercocktail voor. The White Monk is niet alleen een plezier voor de smaakpapillen, maar ook een streling voor het oog. De honinggele biercocktail smaakt licht zurig en fruitig met een kleine toets van peper en kruidnagel. Deze smaak komt naar voren dankzij La Trappe, een witte trappist die tot de dag van vandaag nog in een abdij gebrouwen wordt.

Mercure Hotel Zwolle gebruikt voor zijn cocktail PUNT.bier. PUNT. bevat enkel de 4 traditionele bieringrediënten: water, mout, hop en gist. Dit bier heeft een zoete en pittige citrussmaak die het bittere van de Aperol en het zure van het ciroensap perfect complementeert.

Over Mercure

Mercure is een hotelketen in het middensegment die ‘de kracht van een internationaal netwerk weet te combineren met een onvoorwaardelijke inzet voor kwaliteit en het plezier van hotels die nauw zijn verbonden met de lokale gemeenschap’. Mercure is met ruim 740 hotels aanwezig in 55 landen, stuk voor stuk gelegen in het centrum van steden, aan zee of in de bergen.

Bekijk hier het online bierboek van Mercure
https://online.flippingbook.com/view/454128/

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.