Dit was vakantiebeurs 2019

Zout in Italiaans eten
“Kijk, zoveel zout moet er in Italiaans eten”, bij een demonstratie op de beurs. Foto: Elkedagvakantie

Minder hallen, minder dagen, maar toch was de Vakantiebeurs 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht groots. Opvallend was de grote hoeveelheid workshops en theatervoorstellingen over veel uiteenlopende onderwerpen. Zoals bijvoorbeeld over fotografie, een onderwerp dat duidelijk ook een groeiende belangstelling geniet bij het publiek.

Om eerlijk te zijn twijfelden we wel of we dit jaar weer naar de Vakantiebeurs zouden gaan. Zeker toen toevallig deze week dankzij de app Timehop de video die we maakten van de Vakantiebeurs van 2013 voorbij kwam. Toen we dat zagen dachten we: Is het niet elk jaar précies hetzelfde? Bij de stand van Slovenië stond inderdaad dezelfde trekharmonica-muzikant als zes jaar geleden, maar overwegend waren er toch nieuwe dingen te zien tijdens dit jaarlijkse reisevenement waar Nederlanders zich (zeker dit weekend) massaal in onderdompelen.

Compacter

Bij de uitgang bij de pers-stand nog maar even voor alle zekerheid gevraagd of de beurs inderdaad kleiner was dan andere jaren, omdat immers de hallen aan de rechterkant van de gang (komend vanaf het station) niet gebruikt zijn dit jaar. ,,Kleiner? Zo zou ik het niet willen noemen. Het is compacter en biedt daardoor meer”, was het strategische antwoord dat we kregen. En eerlijk is eerlijk: Als bezoeker heb je niet het idee dat je minder waar voor je geld krijgt. De beursvloer is optimaal benut en vooral ook in en aan de randen zijn nu activiteiten te vinden, terwijl dat in het verleden niet het geval was.

Reissites

Bij de beurs werden we door verschillende producten en diensten verrast. In de verte zagen we nog de collega’s van Vakantie met Kinderen, waarmee we samen ooit een cruise gemaakt hebben. Maar we maakten ook kennis met een (voor ons) nieuwe reissite: Ik wil meer reizen.nl. Daar wordt journalistiek vermengd met het verkopen van reizen en producten. In die zin is de markt voor reisjournalistiek sinds 2005, toen deze site begon, enorm veranderd. Werkelijk ie-de-reen schrijft en maakt programma’s over reizen. Dat gaat van ‘Wie is de Mol’ tot Ronreizen, van de voormalig Telegraaf-journalist Ron Peereboom Voller. En dan laten we de vele ‘influencers’, die ook regelmatig in en uit het vliegtuig hoppen, nog maar even buiten beschouwing. Waarschijnlijk geeft dit aan hoe het verlangen om er op uit te trekken, te reizen, genieten van onbekende bestemmingen verweven is met ons dagelijkse leven.

IJsland en New York

Als redactie van Elkedagvakantie hebben we ons georiënteerd op IJsland en New York, want die reis gaan we in de tweede helft van dit jaar maken. Eerst een kleine week IJsland en dan door naar voor vijf dagen New York. Het wordt dan het derde bezoek aan die wereldstad. We waren er eerder in 1987 en 2009. Benieuwd hoe de vibe nu voelt. En IJsland is iets dat al lang op de verlanglijst stond vanwege de natuurpracht. We hebben bij de beurs ook gekeken naar de mogelijkheden voor een huurauto daar, want een dergelijke vrijheid is natuurlijk wel erg fijn. En verder nog gekeken naar de ANWB groepsreis door China. Als platinalid van die club krijgen we een leuke korting op de reis en op die manier kun je in korte tijd veel zien van dat land. Maar dat is voor later. Evenals een wandeling dwars door Engeland langs de Hadrian Wall of een trip met de Trans Siberië Express. Genoeg om over te dromen in ieder geval!

De Vakantiebeurs is ook nog morgen, zondag 13 januari 2019, te bezoeken.

Foto-impressie

Hier onder een foto-impressie van de Vakantiebeurs 2019.

Zeilen bij de vakantiebeurs 2019
Kinderen konden bij de vakantiebeurs dankzij een windmachine echt zeilen. Foto: Elkedagvakantie
Dappere Dodo Vakantiebeurs
De Dappere Dodo was ook op de beurs aanwezig. Foto: Elkedagvakantie
Theater op vakantiebeurs
Theater is een belangrijk onderdeel geworden van de Vakantiebeurs.
Theater Vakantiebeurs
Veel theater tijdens de vakantiebeurs.
Nieuw model caravan
Op de beurs stonden ook (een paar) caravans, zoals dit model dat wel vernieuwend was: Een niet al te grote caravan voor twee mensen voor 18.000 euro met een vast 2persoonsbed, grote keuken en toilet en een forse extra deur aan de achterkant om de zomer binnen te laten. Foto: Elkedagvakantie
Friet tijdens Vakantiebeurs
Eten was er volop tijdens de beurs, maar ook gewone friet, wat dan weer beter klinkt als je er een Spaanse naam aan geeft. Foto: Elkedagvakantie
Kunst van plastic
Erian maakt kunst van waardeloos plastic waar je bij staat. Foto: Elkedagvakantie
New York Cab
Een cab uit New York heeft de weg naar Utrecht weten te vinden. Foto: Elkedagvakantie
Oosterse stand Vakantiebeurs
Hoeveel jaar zou deze stand al wel niet mee gaan? Het blijft telkens een aangenaam doolhof en ziet er zo wel heel echt uit. Foto: Elkedagvakantie
Paard van Troje
Turkije presenteerde zich met het Paard van Troje. Foto: Elkedagvakantie
Turkish Airlines Stewardess
Turkish Airlines had stewardessen afgevaardigd naar de beurs. Foto: Elkedagvakantie
Luxe vliegen
Zo luxe kun je vliegen in de eerste klas: En lekker slapen. Foto: Elkedagvakantie
virtueel kitesurfen
Mensen die nog nooit aan kitesurfen hadden gedaan konden dat op de beurs ervaren. Foto: Elkedagvakantie
Beurs op vliegveld
Een vliegtuig met een borrelbar in zijn motorcompartiment. Je kunt deze hele stellage, inclusief dj, huren voor je evenement. Foto: Elkedagvaknatie
Wandkleden
Wandkleden waarmee je altijd een vakantiegevoel in je kamer kunt houden. Foto: Elkedagvakantie

Dit is een van de producten die onze aandacht trok. Mooi en handig, maar toch vrij duur (129 euro normaal, nu op de beurs 69 euro) en bulk-ig om leeg mee te nemen. Meer informatie: Trono.com

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.