Bij Breakzy-autovakantie merken ze het: Gebruik routeplanners hoger dan ooit

Met de auto op reis. Foto: Elkedagvakantie

Op vakantie gaan in 2021 is op zijn zachts gezegd een uitdaging. De meeste mensen hebben er alleen wel heel veel behoefte aan. Massaal trekken we er met de auto op uit. Waarom? Als je met je eigen auto op vakantie gaat heb je volledig de regie. Je kunt altijd naar huis, je zit alleen met je eigen huishouden in de auto én stopt waar en wanneer jij dat wilt. Voor dat stoppen biedt de gratis routeplanner van Breakzy (hier voor iPhone) een uitkomst. Alleen maar tips op slechts 10 kilometer van je eigen route. Van overnachting tot picknickplaats en van zwemmeer tot idyllisch stadje.

Lees ook:

Bij Breakzy merken ze dat Italië het meest in trek is. Er worden veel doorreisovernachtingen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland geboekt. Veel routes gaan richting het Gardameer en Toscane maar ook de informatie over Puglia wordt goed gelezen. Marie-Claire van Breakzy geeft aan dat het gebruik van het platform (website & app) is vertienvoudigd. Een welkome verandering na anderhalf jaar zo goed als een stilte. Haar beste tips voor een ontspannen reis:

1.      Plan je route en doorreisovernachting vooraf. Kies niet voor een overnachting na 10/12 uur rijden. De kans dat je in de file staat is groot dus gun jezelf de tijd. Daarnaast is het ook heel fijn om het vakantiegevoel onderweg te ervaren. Arriveren op je tussenstop rond borreltijd is dan ook één van onze beste tips.

2.     Plan zo laat mogelijk een PCR-test in. Deze zijn in alle landen het langst geldig, waardoor je niet verplicht bent om binnen 24 uur helemaal in het zuiden te zijn.

3.     Een koelbox met autolader gevuld met je lievelingsproducten. Zorg voor genoeg versnaperingen in de auto en pak daar een beetje in uit. Picknickkleed en papieren bordjes achterin en je hebt een heerlijke picknick in een park (zoveel opties op slechts 5 min van de snelweg). Kun je mooi die drukke tankstations overslaan!

4.     Kinderen achterin? Betrek ze bij de route. Geef in de ochtend al aan dat je in de middag stopt bij een kasteel en laat ze het kasteel zoeken. Om de zoveel kilometer een cadeautje, spelletjes spelen, ieders eigen playlist en een luisterboek afspelen zijn ook aanraders.

En dan nog dit

Ga op ontdekkingsreis in Batavialand

Ga op ontdekkingsreis in Batavialand tijdens de zomervakantie. De bezoeker duikt in de rol van een ware ontdekkingsreiziger en ontdekt welke gereedschappen en instrumenten nodig zijn om veilig op reis te gaan. Aan de hand van een schatkaart gaat de bezoekers langs allerlei locaties die gereedschappen en instrumenten laten zien die een ontdekkingsreizigers nodig heeft. Een kaart of kompas bijvoorbeeld zag er vroeger heel anders uit dan tegenwoordig. De kinderen leren deze spullen herkennen door de zoektabellen te gebruiken. Gelukkig hoeven de kinderen dat niet alleen te doen, ervaren ontdekkingsreiziger Pieter Jongszoon van den Adel staat gereed om te helpen!

Toeristen van harte welkom in Zuid-Limburg, juíst nu

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Toeristen zijn van harte welkom! Juist nu. De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om publiek gastvrij te ontvangen. Op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kun je op vakantie of een dagje uit? Samen met alle partners helpt Visit Zuid-Limburg toeristen veilig op weg en worden veel gestelde vragen beantwoord op visitzuidlimburg.nl/welkom

Rolschaatsen in Scheveningen

De jongere generaties delen massaal video’s op vier wielen op sociale mediaplatforms, waaronder Instagram en TikTok. Cloë van Wilgenburg, eigenaar van RollaGlow, is daarom begonnen met een pop-up rolschaatsenverhuren op De Pier van Scheveningen. Vanuit haar klassieke retro-caravan verhuurt ze kleurrijke rolschaatsen. Rolschaatsen huren doe je niet alleen voor een selfie, het zorgt tevens voor een feel-good gevoel zegt Cloë.Het huren van een paar rolschaatsen kost € 14,- voor een uur en € 30,- voor twee-en-een-half uur. Je kunt bij het ophalen kiezen uit onder andere luipaard, aqua, hologram of roze skates. De knalroze rolschaatsverhuur caravan is open op woensdag t/m zondag van 14.00 uur tot zonsondergang. Voor de meest actuele openingstijden en extra informatie ga je naar Instagram @rollaglow of de website www.rollaglow.com 

In het kort – nieuwsoverzicht

 • Op vakantie naar Frankrijk: waar moet je aan denken? (Rijksoverheid)
 • Lotte (25) ging van materialist naar minimalist: ‘Leef vanuit handbagage van nog geen tien kilo’ (AD.nl)
 • Vakantie naar Limburg: waar wel en waar niet? (1Limburg)
 • Onduidelijkheid over reizen naar het buitenland: ‘Worden er helemaal tureluurs van’ (NPO Radio 1)
 • Iconische London Taxi ook als ‘elektrische’ camper (Autovisie)
 • Sabina (37) is vibemanager in het Hard Rock Hotel: ‘Ik doe veel meer dan mensen verwachten’ (AD.nl)
 • Hotel in Noord moet 8.000 euro aan gezin betalen wegens bedwantsen (Nu.nl)
 • Dit reusachtige spookstation in de Pyreneeën krijgt een tweede leven als hotel (Welingelichte Kringen)
 • Je ID kopiëren of inhouden als borg, mag dat? (Radar)
 • Duitse toeristen laten zich niet afschrikken door code rood (NOS)
 • Duizenden klanten De Vakantiediscounter kunnen fluiten naar hun geld: ‘Echt schandalig’ (AD.nl)
 • Tom Hanks verkoopt zijn caravan (Autoblog)
 • Vakantie in eigen land? Wij delen de leukste uitjes met je! (Radar)

Video van de week: tachtig jaar toerisme in Rotterdam

Weekendradio op Hit100.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.