Boek: Op avontuur in Nederland met Bas en Nicolette

Boek: Op avontuur in Nederland met Bas en Nicolette 9
Bas en Nicolette gebruikten het coronajaar om Nederland te ontdekken en schreven daar een boek over. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan staatssecretaris Mona Keijzer. Foto: PR

Bas Smit en Nicolette van Dam hebben deze week hun eerste eigen vakantieboek Nederland Heeft Alles gepresenteerd. Het boek is het resultaat van een fantastische ontdekkingsreis door Nederland. Afgelopen jaar konden we noodgedwongen niet reizen. Voor de familie Smit-van Dam een reden om in de zomer van 2020 per boot vakantie te vieren in Nederland. Dat was zó verrassend leuk dat ze besloten nog veel meer mooie plekjes in Nederland te gaan ontdekken.

Via hun Instagramaccounts (@bassmit & @nicolettevandam1) konden volgers hun reiservaringen meebeleven en dit leverde massale reacties op. Van tips waarnaar toe te reizen tot vele vragen waar ze verbleven, waar te eten, wat te doen etc. tot de vraag of hun tips niet gebundeld konden worden. En zo ontstond het idee om het vakantieboek Nederland Heeft Alles te maken.

Bijzondere plekjes

Nicolette van Dam: “Wij hebben het afgelopen jaar, ondanks alle beperkingen, zo genoten van het (her)ontdekken van ons eigen land. Samen met Bas en onze meiden hebben we veel tips van onze volgers kunnen bezoeken en zijn wij op een heleboel bijzondere plekjes geweest. Als je dan zo door Nederland reist en ziet wat Nederland allemaal te bieden heeft dan besef je: Nederland heeft écht Alles. Als ondernemers vinden wij het heel erg belangrijk om de ‘locals te supporten’ en de lezers van ons vakantieboek te laten zien wat de must-sees, must-do’s, must-eat en must-drinks zijn om te genieten in eigen land.”

Staatssecretaris

Bas Smit vervolgt: “Wij zijn dankbaar dat staatssecretaris Mona Keijzer ons vakantieboek in ontvangst heeft genomen aangezien zij mede verantwoordelijk is voor toerisme in Nederland en ook een groot supporter is van onze eigen locals. Dat geeft ons het vertrouwen om samen met lokale ondernemers aan de slag te gaan en te kijken hoe we de promotie van Nederland op een nieuwe manier kunnen aanpakken.”

Staatssecretaris Mona Keijzer: “Het is geweldig om te zien dat ondernemers Bas Smit en Nicolette van Dam de coronacrisis hebben gebruikt om Nederland te (her)ontdekken. Met dit initiatief laten ze zien dat zeker in deze periode het belangrijk is om onze lokale ondernemers te blijven steunen. Ik zeg het al jaren: Nederland heeft alles! Deze zomer kan iedereen Nederland gaan (her)ontdekken en lokale bedrijven bezoeken, iets wat ik van harte ondersteun.”

Bureau voor Toerisme

Naast de vele tips van hun volgers zijn Smit en van Dam ook een samenwerking met het Nederlands Bureau voor Toerisme (NBTC) en hun lokale destinatie-marketingorganisaties (DMO) aangegaan. Zij waren razend enthousiast over het idee. De tips van hun volgers en de samenwerking met het NBTC heeft geresulteerd in een gevarieerd reisplan gericht op gezinnen, maar ook voor degenen die een weekendje weg gaan met hun geliefde, vriend of vriendin. Het is een boek geworden voor iedereen die Nederland wil (her)ontdekken. Daarnaast vragen Bas & Nicolette aan iedereen in Nederland die deze zomer in eigen land op vakantie gaat om hun vakantietips te blijven delen via het Instagram account @nederlandheeftalles zodat wij elkaar kunnen blijven inspireren.

Vanaf vandaag is het boek Nederland Heeft Alles overal verkrijgbaar. Online via www.nederlandheeftalles.nl & www.bassmit.nl en bij alle vaste boekenverkooppunten.

En dan nog dit

Reisadvies van Tukkers

Op www.tukkers.nl komen vraag en antwoord samen. Twente Marketing lanceert als eerste in Nederland een platform waar bezoekers één op één advies kunnen krijgen van échte kenners. Namelijk de inwoners zelf. Hiermee speelt de destinatiemarketing-organisatie in op de laatste trends in de digitale klantreis; zoals het hebben van een persoonlijke reis-assistent, het in contact komen met de lokale bevolking en het bieden van vraag-gestuurde content. Meer dan 145 Twente-experts zitten klaar om de bezoeker van tips te voorzien over hun eigen woonplaats of interessegebied. En dit aantal is dagelijks groeiende.

Nieuwe Hanzesteden Fietsroute

Fietsen langs de Hanzesteden? Dat kan nu met een nieuwe grensoverschrijdende fietsroute. De Hanzesteden Fietsroute in de grensstreek van Niederrhein, Gelderland en Overijssel is een mooi voorbeeld van grensoverschrijdende samenwerking: langs vier Duitse en tien Nederlandse Hanzesteden leidt de fietsroute fietsers naar Duitse en Nederlandse Hanzesteden. De gehele route beslaat in totaal 450 km en is verdeeld in acht etappes. Naast deze acht etappes zijn er ook 16 Hanzerondjes, dit zijn fietsrondjes die je door het achterland van één van de Hanzesteden leiden.  

Vakantie tussen de apen

Niet alleen kijken naar de apen maar nu ook overnachten tussen de apen: EuroParcs Vakantieparken gaat een droom van veel Nederlanders mogelijk maken door het plaatsen van een lodge deze week in de Apenheul. “Wij gaan de vakantiebeleving naar een nieuw belevingsniveau brengen”, verklaart Marco Budding, hoofd marketing bij de EuroParcs Group. Het initiatief staat in het teken van het vijftigjarig bestaan van de Apenheul. ‘Slapen bij de apen’ is een lang gekoesterde droom van Apenheul. “Het is fantastisch dat deze droom uitkomt in het jubileumjaar van Apenheul”, zegt Marye Berghuis projectleider Apenheul.  Ook de gemeente Apeldoorn zag het plan voor een vakantiewoning midden op het park zitten en gaf daarvoor een vergunning af. De Apenheul Lodge is te boeken via www.europarcs.nl/slapen-bij-de-apen.

Boek: Op avontuur in Nederland met Bas en Nicolette 11
De vakantiewoning tussen de apen. Foto: EuroParcs
Code rood en de reisverzekering

Op vakantie naar het buitenland? Zorg er dan voor dat je weet wat de reisverzekering dekt als Nederland op code rood komt te staan. Voorafgaand aan de vakantie én op het moment dat je al in het buitenland zit als Nederland op rood gaat. Komt Nederland echt rood te staan, dan krijgen we te maken met extra maatregelen, zoals een verplichte quarantaine bij aankomst of een al volledige-vaccinatiestatus. Pricewise zet op rij hoe het zit met de dekking van de reisverzekering. Elke donderdagmiddag wordt de kleurcodekaart bijgewerkt. Als het aantal besmetting blijft stijgen, dan zal de volgende update gevolgen hebben voor Nederland. Check daarom de polisvoorwaarden van jouw reisverzekering. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Ontdekkingstochten door het Teutoburgerwoud

Een paar uurtjes reizen vanaf Utrecht en je bereikt het fascinerende Teutoburgerwoud. Een prachtige wandelregio die bewijst dat je niet ver hoeft te reizen om je in een totaal andere omgeving onder te kunnen dompelen. Het Teutoburgerwoud is een regio met hoge bergen en rivierdalen, bezienswaardige vakwerkstadjes en veel culturele bezienswaardigheden. Kortom; een prima bestemming voor een ontspannen actieve vakantie. Even weg van de dagelijkse hectiek geniet je van de mooie, rustgevende natuur, goed bewegwijzerde wandelroutes en de rijke geschiedenis. Het Teutoburgerwoud neemt je mee langs vier spannende en bekroonde wandelroutes met elk zijn eigen charme. Een overzicht van kaarten en wandelroutes vind je in de Nederlandse wandelbrochure die gratis te bestellen en te downloaden is via de website www.teutoburgerwald.de/nl Op deze website vind je ook actuele informatie rondom het coronavirus en de bijbehorende maatregelen van horecagelegenheden, bezienswaardigheden en routes. Nog meer inspiratie voor wandel- en fietsroutes in het Teutoburgerwald vind je in de TEUTO_Navigator onder www.teutonavigator.com

Slagharen heeft een Dunkin’ Donuts…als eerste

Dave Storm, algemeen directeur van attractiepark Slagharen, een vestiging van de Amerikaanse donutketen Dunkin’ geopend. Slagharen heeft met deze Dunkin’ franchise de primeur in de attractiepark sector. De nieuwe horecalocatie ligt centraal in de Main Street van het park. In de locatie wordt gewerkt met smart kiosken. Naast een grote variëteit aan donuts staat de Dunkin’ formule ook bekend om haar koffiespecialiteiten en gethematiseerde donuts. Tijdens de openingsceremonie zijn de Slagharen mascottes Randy & Rosie verrast door Dunkin’ met de eerste Randy & Rosie donuts. ‘’Wij zijn heel content met deze Amerikaanse franchise in ons Wild West park’’, aldus Dave Storm.

In het kort – nieuwsoverzicht

  • Tineke geeft camperrijles aan vrouwen: ‘Bij slechts 1 op de 30 campers rijdt de vrouw’ (Rijschool Pro)
  • Veilig zwemmen met kinderen, hier moet je op letten (AD.nl)
  • Vliegenplaag teistert hotel Van der Valk in Zwolle: terras voorlopig verboden terrein (de Stentor)
  • Wat te doen als Nederland rood kleurt en jij al een reis geboekt hebt? (Nu.nl)
  • Coronacontrole aan de grens? ‘Heel apart, maar iedereen kon zo doorrijden’ (RTL)
  • Blyss Speedcaravan heeft ruimte voor crossmotor, quad of sneeuwscooter (Kampeerzaken.nl)
  • Camper te duur? Bouw een bestelbus om tot kampeerwagen (maar weet waar je aan begint) (AD.nl)

Video van de week: Acteurs promoten Avengers-hotel

Om het gloednieuwe Marvel-hotel te promoten, vroeg Disneyland Paris de hulp van enkele superhelden. In deze video roepen onder anderen Scarlett Johansson (Black Widow), Mark Ruffalo (Hulk) en Paul Bettany (Visio) uit The Avengers-films mensen op om dit hotel te ontdekken. (Bron: HLN)

Weekendradio op Hit100.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.