Flevoland houdt in 2022 ook tulpenroute

Tulpen. Foto: Elkedagvakantie

Van 15 april tot en met 8 mei 2022 is er weer de jaarlijkse “Tulpenroute in de Noordoostpolder” Deze bewegwijzerde route, van ongeveer 100 km., voert het bezoek langs ruim 1000 hectare bloeiende tulpen en is jaren geleden al door National Geographic uitgeroepen tot één van ’s werelds mooiste autoroutes!

Diverse bedrijven openen hun poorten, om het publiek te laten kennismaken met de vele polderproducten. De eigenaren van drie prachtige boerderijtuinen organiseren een ‘Tuinenroute binnen de Tulpenroute’: de tuinen zijn dan dagelijks geopend.

Voorjaarsbollen

Ondanks dat het nog vroeg in het jaar is, kunnen belangstellenden hier al volop genieten van de duizenden voorjaarsbollen (w.o.  200 verschillende Narcissensoorten), van de honderden Helleborussen en van vele andere vroegbloeiende vaste planten, heesters en bomen.

De “Tuinenroute” is gedeeltelijk ook goed te doen op de fiets: onderweg komen deelnemers langs schitterende  tulpenvelden.

Deelnemende tuinen:

** De Stekkentuin    te Espel  www.destekkentuin.nl 

** De Pegasushof     te Bant   www.pegasushof.nl  

** Het Zwaluwhuis   te Ens    www.hetzwaluwhuis.nl

 • De tuinen zijn rolstoelonvriendelijk
 • Dagelijks open van 10.00 – 17.00 uur
 • Groepen op afspraak.
 • Er wordt entree gevraagd.
 • Dag arrangementen mogelijk.

Contactadres voor  meer inlichtingen over de Tuinen-/Tulpenroute:

Wies Voesten  Espel.

E-mail     : [email protected]

Website   : www.destekkentuin.nl

Lees ook

En dan nog dit

Fiets en Wandelbeurs en E-bike Xperience gaan niet door

Vanwege de coronapandemie zijn de Fiets en Wandelbeurs en E-bike Xperience in Jaarbeurs Utrecht afgeblazen. Deze evenementen stonden voor vrijdag 25 en zaterdag 26 februari 2022 op de kalender.

Hicle, organisator van beide events, schuift de Fiets en Wandelbeurs door naar voorjaar 2023. “We zien geen mogelijkheden om deze beurs in het voorjaar van 2022 te laten plaatsvinden”, aldus Theo Jorna, directeur van Hicle. “De precieze datums voor 2023 zijn nog niet bekend.” Ook wordt er nog gezocht naar nieuwe datums voor E-bike Xperience.

De events van Hicle in het Belgische Gent, de Fiets en Wandelbeurs en E-bike Challenge, gaan eveneens niet door op de geplande datums van 19 en 20 februari 2022. Na de aanscherping van de coronamaatregelen in België, voldoen deze evenementen niet meer aan de veiligheidseisen van de overheid. Hicle hoopt deze beurzen weer in 2023 te kunnen organiseren.

Skipret in de Wildkogel-Arena

75 kilometer droompistes, moderne skiliften en een heel romantisch activiteitenprogramma: dat hoort allemaal bij het heerlijke wintergenot in de Wildkogel-Arena. Op skiresort.nl behoort de Wildkogel-Arena tot de top van wereldwijd toonaangevende skigebieden tot 80 kilometer piste.

Door skiresort.nl, het grootste testportaal van skigebieden ter wereld, is de Wildkogel-Arena rond de plaatsen Neukirchen en Bramberg bekroond met 16 onderscheidingen. De winnaar van de test is een “wereldwijd toonaangevend skigebied tot 80 km piste” en kreeg uitstekende cijfers in de top-beoordelingscriteria “Beginners” en “Netheid en hygiëne”. Bij het bergstation Gensbichlalm ontstond een nieuw stuwmeer. Ondertussen kan al 80 procent van de pistes technisch worden besneeuwd. Geheel volgens het motto “Veilig welzijn” wordt natuurlijk aan alle officiële voorschriften voldaan en worden de vereiste maatregelen genomen, zodat de gasten in het skigebied zo veilig mogelijk op pad kunnen gaan. Met de nieuwe, klimaatvriendelijke eLINER geeft de Wildkogel-Arena als KlimaAktiv-partner een signaal af op het gebied van klimaatneutraliteit. De nieuwe eLINER (elektrische trein) brengt skigasten tijdens de openingstijden van de dalafdaling in Neukirchen “groen en stil” naar het dalstation van de Wildkogelbahn.

85 procent lichte en middelzware pistes

In het op 2100 meter hoogte gelegen skigebied beschikken de wintersporters over maar liefst 75 kilometer piste en zeer uiteenlopende uitdagingen: van zonnige, boomloze carvingpistes en toffe zwarte, steile hellingen onder Braunkogel en Pfeiferköpfl tot conditie-afdalingen naar de beide plaatsen Neukirchen en Bramberg (bijv. dalafdaling Bramberg, 14 km, 1282 hoogtemeters). Daarbij is de 85 procent aan lichte en middelzware pistes ideaal terrein voor beginners, mensen die weer opnieuw gaan beginnen en gezinnen. Het prachtige uitzicht op de drieduizenders van de Hohe Tauern gaat altijd mee. Live-informatie uit de Wildkogel-Arena is te vinden in de gratis BB Wildkogel-app voor op de smartphone.

Goede perspectieven voor een tussenstop

De hoogste bergtoppen van Oostenrijk – van de Großvenediger (3657 m) tot de Großglockner (3798 m) – zijn ook op de winterwandelweg tussen de bergstations van Wildkogelbahn, Smaragdbahn en Gensbichlalmbahn altijd te zien. Vanaf de mooiste berg met uitzicht in het Salzburgerland gaat bovendien de langste verlichte rodelbaan ter wereld over 14 kilometer en 1300 hoogtemeters naar beneden richting Bramberg. Voor de tussenstop bij het wandelen, rodelen, snowboarden of skiën wordt gezorgd door een goede mix van gezellige restaurants, authentieke berghutten en nette herbergen op de Wildkogel en rond de midden- en dalstations in Neukirchen en Bramberg. Een van de vele tips is het gezellig verbouwde bergrestaurant met uitzicht direct naast het bergstation van de Wildkogelbahn. Nog een tip voor wie pistekilometers spaart: de grote skigebieden Zillertal Arena en Kitzbüheler Alpen met in totaal 395 kilometer piste liggen binnen een straal van 5 tot 20 kilometer. www.wildkogel-arena.at/nl

Bergliften Wildkogel Winter 2021/22
Openingstijden: 10-12-2021 t/m 22-04-2022
Openingstijden dagelijks vanaf 08.30 uur (vanaf 01-02 vanaf 08.15 uur), laatste dalrit 16.30 uur
Skipas voor één dag: volw. 52,50 euro / kind 25,50 euro. 6-daagse skipas: volw. 258 euro / kind 126 euro
Langste verlichte rodelbaan van de wereld (14 km, 1.300 hoogtemeters) – dagelijks verlicht tot 22.00 uur
Laatste bergrit 16.15 uur: volw. 14 euro / kind 7 euro, dagkaart: volw. 35 euro / kind 17,50 euro
Elke vrijdag de rit omhoog voor rodelaars verlengd tot 18.30 uur met de Smaragdbahn in Bramberg (avondritten niet in de skipas inbegrepen!)
Geheel volgens het motto “Veilig welzijn” wordt in de Wildkogel-Arena natuurlijk aan alle officiële voorschriften voldaan en worden alle vereiste maatregelen genomen, zodat de gasten hun wintervakantie zo veilig mogelijk kunnen beleven.

Reisadvies.nu zet Zuid-Afrika en Namibië op geel

Reisadvies.nu geeft per direct Zuid-Afrika en Namibië een geel reisadvies. Volgens het platform betekent dit: je kunt veilig en fijn reizen, maar blijf wel waakzaam. Omikron is in deze landen op zijn retour en de variant is in Nederland inmiddels dominant, daardoor is er geen reden meer om anders te besluiten, aldus Reisadvies.nu. Het platform volgt hierin de reisadviezen die worden afgegeven door de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO). Andere landen, waaronder Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, hebben inmiddels het reisadvies naar deze bestemmingen ook versoepeld.

Sinds 21 december 2021 volgt de reisbranche de objectieve reisadvisering van het platform www.reisadvies.nu dat onafhankelijk is van Buitenlandse Zaken. Inmiddels maken dagelijks duizenden reizigers gebruik van de website en vind je er tevens actuele ervaringen van andere reizigers. Het platform heeft forse kritiek geuit op Buitenlandse Zaken vanwege het onderscheid dat wordt gemaakt tussen; EU-landen die altijd een geel reisadvies krijgen maar momenteel veel besmettingen en overvolle ziekenhuizen kennen en niet EU-landen die een oranje reisadvies krijgen ondanks het feit dat veel van deze landen een hoge vaccinatiegraad hebben waardoor je juist wél veilig kunt reizen.

Zuidelijk Afrika krijgt kleurcode geel: positief vakantieadvies

Zoals het er nu uitziet gaat COVID-19 niet meer weg en is het voor de consument belangrijk wat er wél mogelijk is. Reisadvies.nu heeft deze bestemmingen getoetst aan de verschillende gestelde criteria en kan niet anders besluiten dan de landen op geel te zetten. Nu inmiddels meerdere Europese landen gelijksoortige besluiten nemen is er voor het platform geen reden meer om hiermee te wachten. Reisorganisaties voeren reizen naar Zuid-Afrika en Namibië dan ook gewoon uit. De KLM, dat voor 14% in handen is van de Rijksoverheid, vliegt nog steeds bijna dagelijks rechtstreeks op Johannesburg en Kaapstad.

De reisbranche wijst op het advies van de Wereldgezondheidsorganisatie om de vaccinatiegraad te verhogen en de basismaatregelen na te leven. “Dat is echt het belangrijkste dat we kunnen doen in de strijd tegen COVID-19. Ondertussen moeten we als mensheid ook een beetje geluk hebben en hopen dat het virus verder evolueert en steeds minder gevaarlijk wordt. Gelukkig ben je als gevaccineerde nu al goed beschermd en kun je gewoon op reis.” De Wereldgezondheidsorganisatie en het Europese RIVM (ECDC) waren eerder al kritisch op inreisbeperkingen. Ook waarschuwt de reisbranche voor het waterbedeffect. Buitenlandse Zaken heeft nu een quarantaineplicht voor reizen naar de Verenigde Staten ingesteld, maar het wereldrecord besmettingen is niet in de USA maar bij Europese landen zoals Frankrijk en Denemarken. Daar kun je zonder testen en zonder quarantaine gewoon naartoe, dus dat is voor veel reizigers aantrekkelijker.

In het kort – Nieuwsoverzicht

 • Eerste uitzendingen RTL Kampeert starten eind januari (Kampeerzaken)
 • Deze camper kost 2 miljoen en heeft zijn eigen garage (AutoRAI)
 • Oostenrijk stuurt toeristen terug na aanscherping inreisbeleid (NoordHollands Dagblad)
 • Kunnen de Japanners het best van al: piepkleine campers (Auto55Be)
 • Portugal gezien als coronavrij vakantieland, maar hoe zit dat met andere Europese landen? (ED.nl)
 • Op (ski)vakantie naar Italië: mondkapje verplicht dragen op straat (Linda)
 • Coronamaatregelen en vliegen (ANWB)
 • We reizen anders, dus komt Samsonite met ‘koffer van de toekomst’: de handigste valies opent… vooraan (HLN)
 • Albanië is een geweldig decor voor Wie Is De Mol (BNR)
 • Culikamperen aan het Veluwemeer: vijfgangendiner in je camper (Omroep Flevoland)
 • Noord-Hollanders ontvluchten de lockdown: ‘Zoek een bestemming waar je welkom bent’ (NH Nieuws)
 • Testen voor reis naar Verenigd Koninkrijk vrijdag niet meer nodig (MSN nieuws)
 • “Factcheckers” test kamers van grote ketens op netheid: “Geen enkel hotel voldoet aan wat je zou mogen verwachten” (VRT.be)
 • Meer mensen boeken vakantie, maar het gaat minder hard dan normaal (Limburger)
 • Wéér hotel(letje) in Deventer binnenstad, maar wordt dat allemaal niet te veel? ‘Moet geen Venetië worden’ (de Stentor)

Video van de week: Zo beleefde Keukenhof 2021

Weekendradio met Hit100.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.