Ga eilandhoppen vanuit Jersey en Guernsey

De haven van Guernsey. Foto: Elkedagvakantie

Jersey en Guernsey. We noemen de twee grootste Kanaaleilanden vaak in één adem maar toch zijn ze onderling zeer verschillend qua sfeer en karakter. Guernsey heeft een authentieke eilandsfeer met hoofstad St. Peter Port, als hartveroverend pittoresk stadje. Op Jersey heerst juist meer een mondiale sfeer. Het is een veelzijdig eiland en hoofdstad St. Helier ademt grootsteedse allure.

Voor een afwisselende vakantie is het leuk om beide eilanden te bezoeken in combinatie met de kleinere Kanaaleilanden Sark, Herm, Alderny en Lihou. Vanuit Jersey vaar je met de supersnelle Condor in zestig minuten naar Guernsey. Na je bezoek aan dit bloemeneiland brengt de Sark Shipping Company je naar het autovrije eiland Sark dat je het beste per fiets verkent. Het uitzicht is er indrukwekkend, vooral als je met de fiets aan de hand over La Coupe loopt, een 91-meter lang, smal weggetje met aan weerszijden duizelingwekkende afgronden dat little Sark verbindt met great Sark.

Papegaaiduikers

Daarna verken je de eilanden Herm (in 20 minuten per boot vanuit Guernsey), Alderny (per vliegtuig vanuit Guernsey) en Lihou (lopend bij laag water) . Hier spot je kleurrijke papegaaiduikers en raap je zoveel kreeften, krabben en schelpen als je wilt. De eilanden kennen het grootste getijdenverschil ter wereld, tot zo’n twaalf meter. De steile, groene kliffen eindigen in witgouden stranden omringd door een blauwe zee. Hier waan je je soms op de Caraïbische eilanden.

Britse Kroon

De Kanaaleilanden liggen voor de Normandische kust op slechts een uur vliegen van Nederland. Ze zijn in het bezit van de Britse Kroon. Op deze prachtige archipel vind je schilderachtige dorpjes met een heerlijke mix van Engelse en Franse cultuur. En prachtige natuur: van bossen tot zandstranden en van rivieren tot ruige kliffen. Je vindt er zelfs palmbomen vanwege de warme golfstroom waarin de eilanden liggen. De grotere eilanden Jersey en Guernsey staan bekend om hun typisch Engelse cottages, smalle straatjes en gezellige pubs. Ze bestaan uit valleien en steile rotswanden en aan de kust vind je prachtige stranden, krijtrotsen en grotten.

Engelse pubs

De grillige kustlijnen met soms indrukwekkende rotspartijen staan borg voor magnifieke vergezichten. Op de Kanaaleilanden kun je heerlijk eten. In Jersey en Guernsey vind je werkelijk een geweldig aanbod aan uitstekende restaurants en Engelse pubs. De invloed van de Franse keuken is overal duidelijk merk­ baar, terwijl de sfeer in de pubs onmiskenbaar Engels is. De eilanden zijn niet groot, en stuk voor stuk een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Informatie

Op www.sunair.nl vind je alle informatie over eilandhoppen vanuit de Kanaaleilanden. Vanaf mei tot en met augustus kun je wekelijks vliegen vanaf Rotterdam Airport of Groningen Airport Eelde naar Guernsey en Jersey. Vakanties naar de Kanaaleilanden boek je bij Sunair Vakanties. Vraag de brochure Kanaaleilanden aan, kijk op www.sunair.nl/kanaaleilanden, e-mail naar [email protected] of bel naar: 0172 – 78 20 40. 

Kijk voor meer info ook op www.jersey.com en www.visitguernsey.com.

En dan nog dit

Alles voor een heerlijk nachtje weg in Nederland

Je boekt een nachtje weg, maar bij aankomst weet je eigenlijk helemaal niet wat je in de omgeving kunt beleven. Die 24 uur van huis vliegen voorbij, zonder dat je er iets bijzonders van hebt gemaakt. Herkenbaar? Met Bucketlist Nachtje weg in Nederland gebeurt je dit niet meer, want vrijetijdsexpert en eigenaar van bijzonderplekje.nl, Marleen Brekelmans heeft de meest bijzondere nachtjes weg voor je verzameld. Een boek voor die welverdiende break.

Wat denk je van slapen in een kerk, logeren op een boerderij of overnachten onder de sterren? In deze nieuwe gids geeft Marleen alle tips die je nodig hebt voor een compleet nachtje weg: waar te slapen, waar te eten en wat te doen. Ontdek de leukste restaurants, wandelingen, boottochten, activiteiten en pluktuinen in de buurt. Zo haal je alles uit je nachtje weg: 24 uur eten, slapen en beleven.

Eropuit met je liefste, je gezin, met vriendinnen of je moeder? Hoe je je mini-break invult, is helemaal aan jou. Het boek is verdeeld in 8 thema’s en biedt voor ieder wat wils: van 24 uur zen tot slapen met uitzicht, en van logeren op een eiland tot op pad in de stad. Tijd om je tas te pakken en te vertrekken!

Over de auteur

Marleen Brekelmans deelt sinds 2010 de leukste tips voor een dagje uit, weekendje weg en vakantie. Eerder schreef ze de bestsellers Bucketlist romantisch weekendje weg en Bucketlist Eropuit in Nederland. Ze verkocht in totaal meer dan 25.000 exemplaren.

Op stedentrip naar het maritieme Southampton in Engeland

Reizen naar het Verenigd Koninkrijk is weer mogelijk en dat betekent dat weer talloze steden te ontdekken zijn! Een van de onontdekte parels van dit land is de kustplaats Southampton, bekend van de Pilgrims die vanuit hier naar Amerika vertrokken. Met een rijke historie en een prachtige omgeving vol natuur zal deze stad je positief verrassen. Southampton is gemakkelijk te bereiken via de directe vliegverbinding tussen Schiphol en Southampton Airport die wordt uitgevoerd door KLM.

Southampton ligt aan de kust in het zuiden van Engeland. Het zal je dan ook niet verbazen dat de maritieme geschiedenis van de stad al ver teruggaat. Zo is dit de stad waar de Pilgrims in 1620 aan boord van het schip de Mayflower naar Amerika vertrokken op zoek naar religieuze vrijheid. Maar het is ook de stad waar de Titanic in 1912 vertrok uit de haven. Southampton herbergt veel bijzondere verhalen, dus vlieg dit najaar nog naar Southampton Airport om je onder te dompelen in de maritieme sfeer.

De aantrekkingskracht van de stad

Southampton is veel meer dan alleen de cruisehoofdstad van Noord-Europa. De aantrekkingskracht ligt onder andere in de vele winkelmogelijkheden, de uitstekende kunst- en erfgoed-attracties en natuurlijk de charme van een locatie aan het water. Vanuit Southampton kan je ook de prachtige natuur in de omgeving ontdekken.

Op een half uur rijden van Southampton ligt bijvoorbeeld het stadje Portsmouth. Met een ligging op een eiland heeft het daarom ook de bijnaam “Island City”. Maar ook de rest van het graafschap Hampshire is meer dan een bezoek waard: er zijn maar liefst twee nationale parken – South Downs National Park en New Forest National Park – om te genieten van de rust en de ruimte van dit stuk Engeland.

Reizen naar Southampton

Er zijn verschillende manieren om in Southampton te komen. De snelste en makkelijkste manier is met het vliegtuig vanaf Schiphol. Je vliegt dan in 1 uur en 10 minuten rechtstreeks en comfortabel met KLM naar Southampton Airport (SOU). Vanaf het vliegveld ben je binnen een half uur in het stadscentrum met het openbaar vervoer. KLM vliegt dit voorjaar dagelijks naar Southampton.

Meer weten over wat er te zien en te doen is in Southampton en omgeving? Bekijk de stadsgids van CityZapper.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.