Tiroler Zugspitz Arena belooft ‘Walking in a winter wonderland’

Lamawandern in Oostenrijk. Foto: PR

Het is wintertijd en dat is hét moment om je sneeuwschoenen of wandelschoenen uit de kast te halen en de prachtige natuur in te gaan. In de Tiroler Zugspitz Arena in Tirol kun je heerlijke winterwandelingen maken, zowel op je eigen als met sneeuwschoenen aan.

Maar dat is niet alles, in de Tiroler Zugspitz Arena kun je ook lamawandelen met lama-fluisteraar Heidi Hofherr. Samen met de lama’s trek je anderhalf uur lang door de besneeuwde natuur. Daarnaast kun je in het gebied ook begeleide sneeuwschoenwandelingen boeken, waarbij je prachtige routes ontdekt en alles leert over wandeltechnieken en de indrukwekkende natuur.

Sneeuwschoenwandelingen

Sneeuwschoenwandelen is voor iedereen te doen, dus ook als je niet zo sportief bent kun je hier genieten van de prachtige omgeving. Na een inspannende wandeling kun je terecht in een van de vele gezellige almen en hutten in het gebied, waar je kunt genieten van Tiroolse gastvrijheid en stevige regionale specialiteiten.

Zeven dorpjes

De Tiroler Zugspitz Arena is goed bereikbaar met de auto en telt zeven charmante dorpjes aan de zonzijde van de Zugspitze. Hier kun je verblijven in een van de vele familiehotels of wintercampings. Kortom, de Tiroler Zugspitz Arena is een ideale bestemming voor een wintervakantie vol met sportieve activiteiten en gezelligheid.

Op www.zugspitzarena.com/nl vind je alle accommodaties in de regio met veel interessante aanbiedingen.

En dan nog dit

Hotel Cyprianerhof Dolomit Resort ligt voortaan tegenover de skilift

Het zwembad bij het hotel. Foto: Cyprianerhof

Het Cyprianerhof is een vijfsterrenhotel gelegen aan de voet van het Rosengarten Massief in de Italiaanse Dolomieten.

Het hotel biedt een ruim wellnessresort en een sfeervol restaurant met Zuid-Tiroolse en Italiaanse gerechten. Maar het hotel is vooral een uitstekende uitvalsbasis voor wintersportliefhebbers. Zo is er een nieuwe Tires skilift geopend, een 3,7 km lange kabelbaan die het Italiaanse dorp Tires verbindt met ski- en hikinggebied Carezza. Zo sta je binnen tien minuten op de skipiste en de mooiste sneeuwschoenwandelpaden.

Het hotel biedt ook speciale cursussen voor sneeuwschoenwandelen en verhuurt alle benodigde materialen, zoals sneeuwschoenen en wandelstokken. Voor de echte waaghalzen biedt het hotel ook ijsklimtochten aan in Val di Fass of Val Badia. En voor skiërs is er het milieuvriendelijke skigebied Carezza-Karersee met zijn 40 kilometer aan pistes en 14 liften. Ook organiseert het hotel meerdere keren per week sneeuwsafari’s voor toerskiërs om de Dolomieten te verkennen onder begeleiding van gediplomeerde skigidsen. Informatie: www.cyprianerhof.com.

Pairi Daiza is even de grootst verlichte tuin van België

Verlichte gebouwen in de Belgische dierentuin. Foto:
Pairi Daiza / Benoit Bouchez

Tijdens de feestdagen gaat Pairi Daiza, een dierenpark in België, een stapje verder om bezoekers te vermaken. Zo zijn er late openingsuren tot 20 uur van 2 tot 7 januari 2023.

Bovendien kun je genieten van lichtgevende dieren, versierde gebouwen en videomappings. Tijdens de feestdagen krijgen de dieren ook kleine kerstverrassingen en zijn hun territoria zo ingericht dat ze kunnen genieten van overdekte voorzieningen die aan hun behoeften zijn aangepast. Er zijn ook overnachtingen beschikbaar om het plezier te verlengen. Zo kun je in de Jardin des Mondes overnachten in de nieuwe glamping of in de natuurkamers van de Kasteelkamers. Daarnaast kun je ook terecht in het vijfsterrenhotel La Sirène voor een ultieme verwennerij. Meer informatie.

Meribel en La Plagne skigebieden met het beste weer

Lekker wintersport houden. Foto: Sunweb

De Franse gebieden La Plagne en Meribel zijn volgens de Bluebird-index van touroperator Sunweb de beste bestemmingen voor een zonnige wintersportvakantie.

De Bluebird-index is een onderzoek dat de weersomstandigheden weergeeft op 30 Europese wintersportbestemmingen in de Alpen. Uit onderzoek van Sunweb blijkt dat er in de tweede week van maart gemiddeld het meeste kans is op de beste weersomstandigheden in de geanalyseerde gebieden. La Plagne en Meribel staan bovenaan met een gemiddelde van 4,2 Bluebird-dagen, die gewoonlijk in de tweede week van maart vallen.

Wintersporters die zich willen wagen aan de langste zwarte piste van Europa, La Sarenne in Alpe d’Huez, kunnen dat het beste in de tweede week van maart doen. Kronplatz in Italië is het enige vakantieoord in de top 10 waarbij de Bluebird-week in het begin van de winter valt, wat het de ideale bestemming maakt in de tweede week van de kerstvakantie.

Sterckeman caravans vrijwel ongewijzigd na succesvol seizoen

Het Easy model van Streckeman. Foto: PR

De Franse caravanproducent Sterckeman is bekend om zijn licht gewicht caravans met een goede prijs-kwaliteit verhouding en heeft de afgelopen jaren een trouwe klantenkring opgebouwd in Nederland. Voor het komende seizoen zijn er beperkte veranderingen, met het vervallen van 1 model en enkele detailwijzigingen in de overige modellen.

De Easy-serie bestaat uit 3 indelingen en is geprijsd vanaf €18.445. De Easy Comfort-serie heeft 4 indelingen en start vanaf €21.050. De 3 Starlett Graphite indelingen zijn verkrijgbaar vanaf €24.850 en de Evolution is leverbaar in 3 modellen vanaf €28.550. Alle prijzen zijn inclusief BTW, kentekenbewijs, verwijderingsbijdrage, transport naar de dealer en kosten rijklaar maken. Sterckeman geeft op alle modellen 3 jaar fabrieksgarantie en 7 jaar garantie op vochtinwerking.

Bierwandelingen door de Nederlandse natuur

Biermerk de Groene Buizerd wil gebruikers er graag op uit laten gaan. Foto: Feestfabriek

Achterhoeks cannabisbier ‘De Groene Buizerd’ organiseert vanaf deze maand wandelingen in de natuur. Je hebt de keuze uit vier routes. Startpunten zijn Uitspanning ’t Peeske in Beek, Het Wapen van Heeckeren in Hummelo, De Heikamp in Ruurlo en Berenschot’s Watermolen in Winterswijk.

,,Door in de natuur te wandelen ontspan je en maak je het gelukshormoon serotonine aan. Hierdoor worden je gedachten positiever! Combineer dit met het drinken van het geestverrijkende Groene Buizerd bier (en een leuk stel mensen) en je zult merken dat je terugkeert als een happy Buddha”, zegt de organisator.

Expositie Kunst en vliegwerk in Oss

Panamarenko, Paradox, 1980-1986, gemengde techniek, Musée d’Ixelles, foto Vincent Everarts 

Kunst en vliegwerk | In het spoor van Panamarenko is een tentoonstelling die zich richt op de verbeeldingskracht en de zoektocht naar manieren om de wereld om ons heen te verbeteren.

De tentoonstelling bevat tekeningen en sculpturen van Panamarenko en installaties van andere kunstenaars, zoals Johannes Langkamp, Fillip Studios, Stan Wannet, Romy Joya Kuldip Singh, Wim Warrink en Francisco Gomez de la Cruz. De tentoonstelling richt zich op de vindingrijkheid en de schoonheid van de mislukking, en op andere mogelijkheden van menselijke uitvindingen. De tentoonstelling is tot 16 januari 2023 te zien in museum Jan Cunen in Oss.

In het kort – Nieuwsoverzicht

 • Mensen die van vakantie houden zijn vooral gelukkig met hun leven buiten vakantie (Volkskrant)
 • Philip Freriks en Maarten van Rossem zien gezamenlijke vakantie wel zitten (RTL Boulevard)
 • Komende editie van de Caravana gaat wél door (KampeerZaken)
 • Nieuw hotel zonder personeel in Weesp (Entree)
 • Roadtrip van 4.000 km door Texas met Trekker Reizen (YouTube)
 • Angkor Wat wacht vergeefs op de dichte toeristendrommen van weleer (Knack.be)
 • Karolien vertelt hoe ze werd meege­sleurd door lawine in Oostenrijk (HLN.be)
 • Ik was 10 jaar lang stewardess: dit zijn mijn 8 beste reistips (Business Insider)
 • Schiphol mag krimpen, zolang we maar wel kunnen blijven vliegen (RTL)
 • Chinezen staan te trappelen om weer op reis te gaan (Nu.nl)
 • Hoe hang je skischoenen op om te drogen? (ski Informatie)
 • Dit vliegveld neemt maatregelen zodat kinderen nooit meer hun knuffels kwijtraken (Metro)
 • Kamperen in de kou: “Met een kacheltje redden we het prima” (Regio Noordkop)

Video van de week: Hoe deze Limburger leeft van zijn wereldreizen

Weekendradio op Hit100.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.