Thailand schrapt coronaregels plotseling

boats on seashore
Vakantie in Thailand. Photo by Erik Karits on Pexels.com

Thailand is teruggekomen op zijn besluit om niet-gevaccineerde personen de toegang tot het land te ontzeggen. De plotselinge beleidswijziging werd maandag aangekondigd door de minister van Volksgezondheid van het land, Anutin Charnvirakul, die zei dat de maatregel niet langer nodig is vanwege de wereldwijde distributie van vaccins.

Eerder moesten mensen zonder vaccinatie- of herstelcertificaat vanaf maandag de toegang tot Thailand worden ontzegd. De wijziging in het beleid kan problemen veroorzaken voor sommige Nederlandse toeristen die van plan waren het land te bezoeken, aangezien ze vaccinatie- of hersteldocumenten zouden moeten overleggen of mogelijk de toegang zouden worden geweigerd.

Het aantal Nederlandse toeristen dat Thailand jaarlijks bezoekt varieert van 200.000 tot 250.000. Het is niet duidelijk wat de aanleiding was voor de omkering van het beleid, maar het kan te maken hebben met de versoepeling van de beperkingen in China, wat naar verwachting zal leiden tot een toestroom van Chinese toeristen naar Thailand.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.