Zandsurfen in Peru


Peru biedt niet alleen een enorme veelzijdigheid aan adembenemend mooie landschappen – Andes, Amazone, woestijn en kust – maar ook een eindeloze reeks sportieve activiteiten voor mensen die van actie houden. Golfsurfers leven zich uit rondom de hoofdstad Lima en langs de noordelijke kust. Klimgeiten bewijzen hun vaardigheid op de rotswanden van de Andes. Wandelaars lopen de wereldberoemde Inca Trail of een van de minder bekende maar niet minder fraaie jungle-trekkings. Verschillende snelstromende rivieren, zoals de Urumbamba, nodigen uit tot het spectaculaire raften. Je kunt sandboarden vanaf hoge zandduinen en ook een 4×4 jeeptocht behoort tot de eindeloze mogelijkheden om een kleurrijk land te ontdekken.
Peru telt verschillende snelstromende bergrivieren met uitstekende mogelijkheden voor rafting. De Tambopata gaat dwars door het tropisch regenwoud tot aan Madre de Dios in het Amazone laagland in het zuiden. De Apurimac bezorgt je zonder meer een adrenalinestoot met zijn meer dan 160 stroomversnellingen – zwaartegraad 2 tot 5 – en de passage van een meer dan 2000m hoge kloof. www.peru.info

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.