>100 x droomplekken

>De Omo-vallei en haar bijzondere bewoners in Ethiopië is de honderdste bestemming op Droomplekken.nl. De lijst met mooiste plekken ter wereld is afkomstig van reisjournalist Corno van den Berg. Naast het schrijven van artikelen voor diverse media deelt hij zijn ervaringen op internet. “Droomplekken.nl is een unieke speler in de markt omdat je nergens in de reizenbranche zo’n compleet beeld kunt krijgen van zulke bijzondere plekken. Een plek als Omo is daar één van. De honderdste in dit geval,” aldus Van den Berg. “De Mursi en hun lipschotels zijn wereldberoemd. Net als de littekens die hier als versiering gelden, zoals bij de Bumi. Ook het over koeien heen springen van een Hamer-jongen als ritueel om volwassen te worden is bekend. De Omo-vallei voldoet helemaal aan de kwalificatie van een Droomplek. Het is uniek, met een interessante historie en een intrigerend heden. Hier lijkt de tijd stil te hebben gestaan.”
Droomplekken.nl telt inmiddels 100 Droomplekken in 53 landen. Met bekende toeristentrekkers als de Incastad Machu Picchu, wereldstad  New York en dé plek van Charles Darwin: de Galápagos. Maar ook minder bekende als de feeënschoorstenen van Cappadocië, de tijgers van Bandhavgarh en de zoutvlaktes van Uyuni. De lijst met Droomplekken wordt continu uitgebreid. In 2010 worden nog minimaal 50 Droomplekken aan de lijst toegevoegd.
Op Droomplekken.nl kunnen bezoekers hun lijstje met favoriete bestemmingen aanvullen of uitbreiden. Op de website zijn de tips meestal door de maker zelf ervaren. Soms zijn de tips overbekend, dan weer juist niet. Beleving staat centraal op de site, met name ook door de vele foto’s. Deze zijn van de maker zelf, maar ook van talloze andere reizigers. Zodat lezers een goed beeld kunnen krijgen van hetgeen een droomplek te bieden heeft. Corno van den Berg is sinds 1994 reisjournalist. Sindsdien heeft hij onder meer reisverhalen gepubliceerd in tijdschriften als Reisgids (Consumentenbond), Felderhof en Grasduinen en in specifieke reisbladen als bijvoorbeeld Vakantiemagazine en Azië. Maar ook in kranten als AD, Telegraaf en de Wegener Dagbladen. 

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.