Beste picknickplekken in Frankrijk

Nieuwe plekken ontdekken op deze aarde, dat is wat elke avonturier wil. Foto: Elkedagvakantie

ek een goed plekje in de zon, spreid je deken uit en genieten maar! Hoewel picknicken in Nederland heel gezellig kan zijn, biedt Frankrijk toch wel de meest uiteenlopende plekken waar je kunt genieten van een goedgevulde mand en goed gezelschap. Je kunt in la douce France bijna overal gaan picknicken, maar wij zetten de negen leukste picknickplekken, uiteenlopend van op een eiland, naast een waterval, in het duin of bij een vulkaan op een rijtje voor je.

La Grande Dune Du Pilat
La Grande Dune du Pilat, in Arcachon, is niet zo maar een duin. Deze duin is de grootste van Europa en is maar liefst 105 meter hoog, 500 meter breed en 2,7 kilometer lang. Het is het grootste natuurmonument in Europa en bestaat uit 60 miljoen m³ zand. Op de duin heb je een prachtig panorama, met een spectaculair uitzicht op de Banc d’Arguin. De Banc d’Arguin is een verzameling van zandbanken, die door de keringen van het getij en de stromingen van de wind steeds van vorm veranderen. Als je de duin afdaalt, kom je op een mooi strandje waar je gezellig kan picknicken. Tip: ga uit de wind zitten of neem een windschermpje mee. Voor meer informatie, klik hier.

Le Château de Rochebonne
Le Château de Rochebonne ligt in het hart van de Eyrieux vallei in de Ardèche. Het prachtige uitzicht strekt zich uit tot de Boutières en de Ardense bergen zoals de Gerbier-de-Jonc en de Mont-Mézenc. Hier vlakbij vind je ook de waterval van Rochebonne. Of je nu een plekje vindt onder een boom, of bij de rivier, de picknick zal je zeker smaken onder het genot van dit prachtige uitzicht. Tip: Zwemmen in de zijrivieren is heerlijk verfrissend op een warme zomerse dag. Voor meer informatie kun je hier kijken.

Parc Des Etangs De Fouchy
Het vijverpark van Fouchy ligt op 10 minuten van het stadscentrum van het prachtige middeleeuwse Troyes, in het hart van de Champagne-Ardenne. Dit is de ideale plek om te wandelen en te picknicken met de hele familie. In dit park is er ook een dierentuin voor diegenen die van dieren houden en een speelterrein voor de kleintjes. Tip: Na de picknick is het een must de kathedraal te bezichtigen.

Het Vulkaanpark in de Auvergne
De vulkanen in het hart van Frankrijk zijn zeer uniek in Europa. Deze slapende vulkanen zijn nog steeds één van de grootste natuurwonderen in Europa. Door de jaren heen en zover het oog reikt heeft er zich een ongerepte plantengroei ontwikkeld, waardoor je jezelf heel erg dicht bij de natuur voelt. Tussen de geur van de verse kruidige grashalmen is het heerlijk relaxen met een brietje en een slokje rode wijn. Wie een liefhebber is van geschiedenis en authenticiteit, moet zeker de charmante dorpjes aan de voet van de vulkanen bezoeken. In het pretpark Vulcania kan men terecht om wat meer te weten te komen over dit natuurfenomeen.

Het Meer van Vassivière
De vroegere Maulde-vallei is nu het grootste meer in de Limousin met een oppervlakte van 1000 ha. Beklim de vuurtoren op het eiland voor een adembenemend uitzicht over het wateroppervlak, dat constant van kleur verandert. Ontdek de prachtige en wilde omgeving, via de route rond het meer, dat alle gehuchtjes verbindt. Zet je aan de oever van het meer en geniet van je heerlijke picknick. Tip: laat je iPod thuis en geniet van het ruisen van de klaproosjes.

Aan de voet van de Rots van Solutré
De imposante rots is 493 meter hoog en een geologische zeldzaamheid. Installeer je hier aan de voet van de Solutré en geniet tijdens het knabbelen aan je broodje paté van een koele droge Pouilly-Fuissé. Deze wereldwijd bekende witte wijn vindt hier zijn oorsprong. Tip: neem een wijnkoeler mee om je fles lekker fris te houden in de hitte.

Het eiland van Noirmoutier (Île de Noirmoutier)
Noirmoutier is een berucht oud smokkelaarseiland voor de Franse kust in de baai van Bourgnef, even ten zuiden van de monding van de Loire. Admiraal Tromp bezette het eiland in 1674 en vanaf de 17e eeuw was het een groot aanvoercentrum van gesmokkelde tabak, die van overzee aangevoerd werd met Engelse en Hollandse schepen. Noirmoutier wordt ook wel “La Belle Hollandaise” genoemd, want de helft ligt hier onder de zeespiegel, getuige de zoutmoerassen. Dit eiland is verbonden met het vasteland via een brug of anders via de “Passage du Gois”, een weg van 4 km, die tevoorschijn komt tijdens eb. Tip: bezoek de toeristische haventjes van Noirmoutier-en-l’Île en van L’Épine.

De bronnen van het Canal du Midi
Het bassin van Saint Ferréol was in eerst instantie bedoeld om het Canal du Midi van water te voorzien, maar vandaag de dag is het bijzonder populair onder liefhebbers van watersport en frisse lucht. Je kunt er heerlijk wandelen, zonnebaden en picknicken op het gras rondom het meer. Het gebied heeft iedereen wel iets te bieden, of je nu je nu lekker wilt luieren of actie zoekt op het water, het kan allemaal; zwemmen, windsurfen, kanoën, waterfietsen, zeilen of gewoon helemaal niets doen… Tip: de aantrekkingskracht van de omgeving wordt pas echt duidelijk met een bezoek aan het museum en de tuinen van het Canal du Midi met sprankelende watervallen en zijn fontein die het water wel 12 meter hoog opspuit. Het is een paradijselijk plekje, gelegen tussen het dennenbos, de bomentuin en het Canal du Midi.

De Rots van Oëtre
De streek van la Suisse Normande is ideaal om te fietsen, wandelen en outdooren. Bij de Roche d’Oëtre bevindt zich een perfecte picknickgelegenheid. De streek is een beschermd natuurgebied met in het hart ervan de oudste berg van Europa. Tip: trek je wandelschoenen aan en neem je wandelstok mee. Van de Roche d’Oëtre op 118 meter hoogte heeft u een adembenemend uitzicht! Meer informatie over vakanties in Frankrijk is onder andere te vinden bij France-voyage.com.

Er zijn dus genoeg bijzondere picknickplekken in Frankrijk. Pak je koffer en vul je mand maar vast want voor je het weet zit je in het zonnige Frankrijk op een prachtige plek te genieten van een heerlijke picknick. Of je nu voor cultuur of voor ontspanning gaat, er is voor ieders wat wils in Frankrijk. Benieuwd wat voor soort Frankrijk type jij bent? Klik dan hier en doe de test. Bon voyage!

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.