Dizz is it!

Dizz is een nieuwe attractie.

Bobbejaanland, net over de grens in België, heeft een nieuwe attractie: Dizz. Het is een achtbaan waarbij het karretje geheel onafhankelijk van het onderstel draait. Een attractie die ook leuk is voor mensen die niet van die durfals zijn. Van alle achtbanen op het Belgische park zou deze nieuwe aanwinst qua sensatie als “medium” aangeduid kunnen worden. De attractie, die zaterdagavond 7 mei officieel in gebruik genomen werd en waarmee het nieuwe seizoen 2011 werd ingeluid, is in ieder geval veel aantrekkelijker dan de nogal softe KingKong, die vorige zomer de laatste nieuwkomer was. We lieten de Dizz (en de rest van het park) testen door een jongerenpanel. De Dizz scoorde een 7 en komt daarmee in de top 5 van alle onderdelen.

Bobbejaanland viert zijn 50-ste verjaardag. De eerste indruk is dat het om een gedateerd park gaat, maar dat is absoluut onterecht. Er zijn wel wat dingen die beter zouden kunnen. Zo bladdert de verf van de monorail en de eerste gedachte die daar bij opkomt is: “Het is nog maar het begin van de zomer, wat hebben ze hier in de winter dan gedaan?”. Na een dag rondlopen (je kunt je hier makkelijk een hele dag van 10-18 uur vermaken) zijn we echter veel milder geworden: Het is een aantrekkelijk en gevarieerd pretpark, met activiteiten voor kleine kinderen en voor pubers en volwassenen. Bobbejaanland is voor zuidelijk Nederland (alles onder Nijmegen) makkelijk in een uur te bereiken. Andere pluspunten: Het ligt mooi in het groen (“Ze hoeven hier geen nep-bandjes aan te zetten met vogelgeluiden, die dieren zitten hier gewoon echt”), er zijn korte wachttijden bij de achtbanen en de rijen zijn overzichtelijk zodat je weet hoe lang je nog moet staan, er is het hele park door leuke achtergrondmuziek en er zijn een aantal verrassende activiteiten die je elders niet vindt. Wij waren er op de laatste zaterdag van de Nederlandse mei-vakantie. De Belgen bleken geen vakantie te hebben, maar volgens het winkelpersoneel was het wel een “drukke dag”. Naar onze ervaring was het in vergelijking met andere pretparken gezellig druk. We konden in zeven uur tijd 90% van alle attracties bezoeken.

Ons jongerenpanel rangschikte de attracties na een dagje testen en kwam tot de volgende Bobbejaanland-Top 10

  1. Fly Away – liggend ga je in een soort snel draaiend reuzenrad, waardoor je het gevoel krijgt dat je vliegt.
  2. Dreamcatcher – Achtbaan met indianententen bij de ingang, waarbij je benen vrij hangen.
  3. Sledgehammer – Rondzwieren en een vrije val maken, soort bungyjumpen, maar dan met een veiliger gevoel.
  4. Dizz – Achtbaan waarbij je alle kanten op draait, maar nooit over de kop gaat. Je mag niet langer dan 1.95 m. zijn (heeft waarschijnlijk met je nek-bescherming te maken)
  5. Vier-D theatershow – een tekenfilm waarbij je in 3D kunt zien hoe er een inbraak gepleegd wordt in een museum met verstrekkende gevolgen.
  6. Typhoon – Volgens een panellid “de absolute top van de achtbanen” (…de lagere notering komt omdat dit geen unaniem oordeel was van de panelleden)
  7. Speedy Bob – Achtbaan met een aantal scherpe en hoekige bewegingen.
  8. Big Bang – Een waterglijbaan, waardoor je heel snel beneden bent, maar verrassend genoeg niet nat wordt.
  9. El Rio – Wildwaterbaan, waarbij je verrassend in een draaikolk naar beneden gaat (oude lanceerplatform passeer je direct na de start, schijnt vanwege onveiligheid al jaren geleden buiten gebruik te zijn)
  10. Indiana River – Indoor boomstamattractie, waarbij – zoals meestal – degene die voorin zit nat wordt.

Bobbejaanland is te vinden aan Olensteenweg 45, 2460 Lichtaart. Kijk voor actuele openingstijden en toegangsprijzen op www.bobbejaanland.be

Een video-impressie van de Dizz staat hier onder:

Bobbejaanland bestaat in 2011 vijftig jaar.

In de Dizz

Meer foto’s staan op ons Flickr-account

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.